ایران خودرو به عنوان یکی از دو خودروساز بزرگ کشور، با تنوع بالایی از محصولات به نمایشگاه خودرو تهران 1402 آمد. محصولات ایران خودرو در این نمایشگاه را خودروهای داخلی، خودروهای مونتاژی و اتومبیلهای وارداتی تشکیل میدادند. ایران خودرو مدتی است که نسبت به سایپا دست بالا را دارد و خودروهای آن بیشتر از محصولات سایپا مورد توجه کاربران هستند. با دیجی ماشین همراه باشید تا نگاهی به غرفه ایران خودرو در اتو اکسپو تهران 1402 داشته باشیم.
برترین محصولات ایران خودرو برای گروه بزرگی از خریداران
اتومبیلهای ساخت ایران خودرو طی چهار دهه اخیر، همراه بسیاری از خانوادههای ایرانی بودهاند. این خودروها همچنان نیز به تولید میرسند و برای گروه بزرگی از مصرفکنندگان ایرانی، گزینه بهتری از آنها وجود ندارد. ایران خودرو نیز به خوبی این موضوع را میداند و با عرضه مدلهای بهروز شده از محصولات قبلی خود، سعی در جلب توجه بیشتر مخاطبان خود دارد.
تارا V4 LX و دنا پلاس توربوشارژر اتوماتیک آپشنال، لوکسترین و گرانترین خودروهای تولید داخل در حال حاضر به شمار میروند. تارا اتوماتیک V4 که با پسوند LX متمایز شده است، اکنون به جای تارا اتوماتیک V2 در خط تولید ایران خودرو قرار دارد. این خودرو به پیشرانه 1.6 لیتری TU5 پلاس و گیربکس شش سرعته اتوماتیک مجهز است. دنا پلاس توربوشارژر اتوماتیک آپشنال نیز گرانترین و مجهزترین تیپ دنا پلاس است که از نیمه دوم سال 1402 در بازار حضور دارد. این خودرو از نسخه توربوشارژر پیشرانه EF7 به همراه گیربکس شش سرعته اتوماتیک در کنار آپشنهای فراوان بهره میبرد.
ایکو ریرا، جایگزین پژو 2008 یک قدم به عرضه نزدیکتر شد
ایران خودرو پس از ناکامی در همکاری با پژو و متوقف ماندن پروژه ایکاپ، تصمیم گرفت تا کراساوور خود را به تولید برساند. این پروژه اکنون با نام ایکو ریرا شناخته میشود و جایگزین پژو 2008 در خط تولید ایران خودرو خواهد بود.
برخلاف تارا که شباهتهایی با پژو 301 دارد، در ایکو ریرا کمترین شباهتی را با پژو 2008 نمیتوان یافت. طراحی این خودرو کاملا متفاوت از کراساوور فرانسوی است و حتی در کابین آن نیز از الگوهای مشابه کراساوورهای چینی استفاده شده است. در بخش مشخصات فنی نیز ایکو ریرا از مشخصات فنی مشترک با دیگر محصولات ایران خودرو استفاده میکند. نسخه بهینه پیشرانه EF7 توربوشارژر با نام کامل EF7P TC وظیفه تامین نیروی این کراساوور را برعهده دارد. این پیشرانه حداکثر 160 اسببخار قدرت و 240 نیوتنمتر گشتاور آزاد میکند. گیربکس شش سرعته اتوماتیک نیز وظیفه انتقال قدرت به محور جلو ایکو ریرا را برعهده دارد. این خودرو پس از ورود به بازار، رقیبی برای کراساوورهای کوچک همچون ام وی ام X55 پرو، تیگارد X35 و هایما S5 خود ایران خودرو خواهد بود.
در کنار نسخه معمولی ریرا، ایران خودرو نسخه الکتریکی این کراساوور را نیز در نمایشگاه خودرو تهران 1402 حاضر کرده بود. این نسخه از تک موتور الکتریکی با 161 اسببخار قدرت و 300 نیوتنمتر گشتاور بهره میبرد. پکیج باتریهای این خودرو 53 کیلووات ساعت ظرفیت دارد که بردی معادل 420 کیلومتر را برای این خودرو فراهم میکند.
ایرانخودرو پروژه هایما 7X را با قدرت ادامه میدهد
به نظر میرسد ایران خودرو تصمیم ندارد از پروژه هایما 7X عقبنشینی کند. این شرکت نسخهای از مینیون هایما 7X را به نمایشگاه خودرو تهران آورده بود تا متقاضیان از نزدیک با آن آشنا شوند. این مینیون به پیشرانه 1.6 لیتری توربوشارژر به همراه گیربکس شش سرعته خودکار مجهز است. با این وجود مشخصات فنی رقابتی باعث نشدهاند تا هایما 7X توجه مخاطبان ایرانی را به سمت خود جلب کند و سرنوشت دیگی مینیونهای بازار در مورد این خودرو نیز تکرار شده است.
با این حال نسخه الکتریکی هایما 7X میتواند برای استفاده در تاکسیرانی مفید واقع شود. این خودرو با نام هایما 7X-E شناخته میشود و از نظر ظاهری کاملا شبیه به نسخه بنزینی است. هایما 7X-E از پیشرانه الکتریکی با قدرت 201 اسب بخار و 340 نیوتن متر گشتاور بهره میبرد. پکیج باتریهای این خودرو نیز با یکبار شارژ، بردی معادل 510 کیلومتر را برای راننده فراهم میکنند.
محصولات ایران خودرو در بخش وارداتی
خودروهای وارداتی و جدید ایران خودرو نیز به عنوان تاکسیهای برقی مورد استفاده قرار خواهند گرفت. این خودروهای شامل سدان برقی لونا، مینیون الکتریکی فاو بستیون NAT و دانگ فنگ E70 هستند.
فاو بستیون NAT
فاو بستیون NAT یک مینیون الکتریکی است که در صورت ورود به ناوگان تاکسیرانی کشور، جایگزین مینیونهای فرسوده فعلی خواهد بود که از دهه 80 تاکنون به حمل و نقل مسافر مشغول هستند. سبک طراحی این خودرو به مینیونهای کرهای همچون کیا سول شباهت بسیاری دارد. قدرت فاو بستیون NAT توسط پیشرانه الکتریکی تامین میشود. این پیشرانه حداکثر 161 اسببخار قدرت فراهم میکند. برد این خودرو با باتریهای کاملا شارژ شده، 425 کیلومتر است. این خودرو از شارژ سریع پشتیبانی میکند.
فرمان برقی، صندلیهای چرمی تنظیم شونده شش حالته با سیستم تهویه و حالت استراحت برای راننده، صندلیهای چهار حالته برای سرنشینان، اهرم دنده الکترونیکی، سامانه بازیابی انرژی حاصل از ترمز و گرمای اضافی، سامانه کنترل پایداری و کشش، ترمز اضطراری، سامانه کمک حرکت در سربالایی، سامانه جلوگیری از واژگونی، کروز کنترل، پایش فشار باد تایرها، ترمز پارک الکتریکی، اتوهلد، کشوی برقی در عقب و چراغهای جلو الایدی از جمله امکانات فاو بستیون NAT هستند.
لونا EV
یکی دیگر از محصولات ایران خودرو در بخش تاکسیهای الکتریکی، سدان الکتریکی لونا است. این خودرو براساس همکاری میان رنو و یک خودروساز چینی تهیه شده است و با نام JMEV Yi نیز شناخته میشود. سدان برقی لونا نیز به یک موتور الکتریکی مجهز است که حداکثر 147 اسببخار قدرت و 225 نیوتنمتر گشتاور آزاد میکند.
باتریهای این خودرو نیز با ظرفیت 47 کیلووات ساعت، برد 400 کیلومتری را برای این خودرو فراهم میکنند. سیستم تهویه اتوماتیک، سیستم ورود و استارت بدون کلید، سنسور پارک عقب و جلو، دوربین پارک عقب، سنسور پایش فشار باد تایرها، کنترل حرکت در سربالایی، دو کیسه هوا و سنسور نور امکانات این سدان الکتریکی را تشکیل میدهند.
دانگ فنگ E70
در نهایت سومین محصول رونمایی شده ایران خودرو، سدان الکتریکی دانگ فنگ E70 است. این خودرو یک سدان کوچک شهری است و قدرت آن توسط موتور الکتریکی با راندمان 148 اسببخار قدرت و 210 نیوتنمتر گشتاور تامین میشود. پکیج باتریهای این سدان نیز 47.5 کیلووات ساعت ظرفیت دارد. پکیج باتریهای این خودرو به سیستم شارژ سریع مجهز شده است. سیستم بازیابی انرژی ترمزها، سامانه هشدار صوتی خودرو، ایزوفیکس، ترمز ضد قفل به همراه EBD و کمک ترمز (BA)، سامانه کنترل الکترونیکی پایداری و کنترل کشش، آیینههای جانبی برقی به همراه گرمکن، پشت آمپر تمام ال سی دی، تنظیم شش حرکته صندلی راننده، صندلیهای چرمی، پشتسریهای جلو و عقب با قابلیت تنظیم ارتفاع و تهویه مطبوع اتوماتیک امکانات این سدان الکتریکی را تشکیل میدهند.