شمار جانباختگان تصادفات رانندگی در سال 1402 به 17 هزار نفر رسید

براساس اعلام پلیس راهور، شمار جانباختگان تصادفات رانندگی طی سال 1402 به 17 هزار و 177 تن رسیده است.

براساس اعلام پلیس راهور، شمار جانباختگان تصادفات رانندگی طی سال 1402 به 17 هزار و 177 تن رسیده است. این میزان از مرگ و میر در جاده‌های ایران، رشد 4.9 درصدی را نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد. این اطلاعات را سردار تیمور حسینی، رئیس پلیس راهور روز شنبه ۲۶ اسفند در یک نشست خبری اعلام کرد. با دیجی ماشین در ادامه همراه باشید.

براساس گفته‌های سردار حسینی، عامل دو سوم از تصادفات رانندگی در کشور ما را سه عامل تشکیل می‌دهد. این عوامل شامل عدم توجه به جلو، عدم رعایت حق تقدم و عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه است.

بخش عدم توجه به جلو را عوامل مختلفی تشکیل می‌دهند. این عوامل شامل خستگی، خواب آلودگی، صحبت با تلفن‌همراه و صحبت با سایر سرنشین‌ها هستند. در بخش عدم رعایت حق تقدم، نیاز به آموزش دقیق‌تر و بهتر وجود دارد تا رانندگان با جزئیات حق تقدم در تمامی معابر آشنا شوند.

در بخش سومین عامل منجر به تصادفات رانندگی نیز باید سهم برابری برای صنعت خودروسازی و آموزشگاه‌های رانندگی در نظر گرفت. ارائه گواهینامه به افراد با چند جلسه آموزش رانندگی درون‌شهری، قطعا نمی‌تواند مهارت قابل توجهی را در رانندگی برای آن‌ها فراهم کند. به ویژه باید توجه داشت که ایران کشوری چهارفصل است و رانندگی در فصول گرما و سرما از روش‌های متفاوتی پیروی می‌کند. از سوی دیگر اکثر خودروهای داخلی به سیستم‌های کمک راننده همچون انواع رادارها، سیستم کنترل پایداری و کنترل کشش مجهز نیستند. این سیستم‌ها در مواقع لزوم می‌توانند به کمک راننده بیایند تا خودرو را تحت کنترل خود حفظ کند.

آمار نگران کننده جانباختگان تصادفات رانندگی ایران در مقایسه با نرخ جهانی

به گفته رئیس پلیس راهور، تعداد جانباختگان تصادفات رانندگی در ایران ۲۱.۵ درصد در ۱۰۰ هزار نفر است. این رقم در دنیا ۱۶.۷، در اروپا ۵.۷ و در آسیا ۱۲.۷ است. به عبارتی میزان تلفات حوادث جاده‌ای در ایران دو برابر میانگین آسیا و چهار برابر اروپا است.

جانباختگان تصادفات رانندگی

علاوه بر رییس پلیس راهور، افراد دیگری نیز نسبت به افزایش تعداد جانباختگان تصادفات رانندگی ابراز نگرانی کرده‌اند. حسن مومنی، رئیس پلیس راه راهنمایی و رانندگی فراجا در نیمه دوم سال 1402، تصادفات رانندگی را یک معضل جدی و نگران کننده در کشور دانست. محسن پیرهادی، رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس شورای اسلامی نیز در آبان‌ماه امسال اعلام کرد که تصادفات رانندگی جایگاه سوم مرگ و میر را در ایران دارد. عوامل دیگری نیز به عنوان دلایل اصلی تصادفات بالای رانندگی در ایران ذکر شده‌اند. کیفیت پایین خودروها، ایمنی نامطلوب تولیدات داخلی و همچنین استاندارد نبودن جاده‌ها از جمله دلایل دیگر تصادفات رانندگی در ایران هستند.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا