بررسی ام‌وی‌ام X33‌ کراس و نگاهی به نسل‌های تولید شده این خودرو در کشور

مدیران خودرو در نیمه دوم سال 1402، نسل جدیدی از کراس‌اوورهای مقرون‌به‌صرفه خود را با نام ام‌وی‌ام X33‌ کراس روانه بازار کرد.

مدیران خودرو در نیمه دوم سال 1402، نسل جدیدی از کراس‌اوورهای مقرون‌به‌صرفه خود را با نام ام‌وی‌ام X33‌ کراس روانه بازار کرد. این خودرو چهارمین نسل ام‌وی‌ام X33‌ در کشورمان محسوب می‌شود. ام‌وی‌ام X33‌ کراس در مقایسه با سه نسل پیشین خود، تغییرات بسیاری را تجربه کرده است. به همین بهانه در مطلب امروز از دیجی‌ ماشین، به بررسی ام‌وی‌ام X33‌ کراس و تفاوت‌های آن با نسل‌های گذشته خواهیم داشت.

نگاه اولیه و مقایسه:

خودرویی که با نام ام‌وی‌ام X33‌ کراس در بازار ایران عرضه شده است، در واقع مدل جدیدی از تیگو 2 پرو یا همان ام‌وی‌ام X22 پرو است. این خودرو در سال 2023 در دسترس مشتریان چینی قرار گرفت و مدتی بعد نیز به بازارهای صادراتی از جمله ایران آمد. بنابراین از نظر کلاس بدنه، با خودرویی کوچکتر از نسل‌های قبلی ام‌وی‌ام ایکس 33 روبرو هستیم.

باید به خوانندگان محترم یادآور شویم که سه نسل پیشین ام‌وی‌ام X33‌ در واقع نسخه‌های مشابه چری تیگو 3 چینی بودند. این خودروها با برند ام‌وی‌ام و کد X33 به بازار عرضه شدند. سه نسل از این خودرو به بازار ایران عرضه شد که به ترتیب ام‌وی‌ام X33‌، ام‌وی‌ام X33 New و ام‌وی‌ام X33s نام گرفتند.

تیگو 2 پرو

هر سه نسل گذشته ام‌وی‌ام ایکس 33 براساس ساختار فنی مشترکی توسعه یافتند. همچنین موتور به کار رفته در این خودروها از نوع چهار سیلندر تنفس طبیعی دو لیتری بودند. با این حال ام‌وی‌ام X33‌ کراس به پیشرانه‌های کوچکتر 1.5 لیتری تنفس طبیعی و 1 لیتری توربوشارژر مجهز است. بنابراین علاوه بر ابعاد و اندازه، در بخش قوای فنی نیز با تغییرات گسترده‌ای نسبت به سه نسل پیشین مواجه هستیم. در این بخش نگاهی گذرا به نسل‌های مختلف ام‌وی‌ام X33‌ در بازار ایران خواهیم داشت.

ام‌وی‌ام X33‌

نخستین نسل از ام‌وی‌ام ایکس 33 یا همان چری تیگو 3، در سال 1389 به بازار ایران عرضه شد. این خودرو برای مشتریان ایرانی، یک تجسم ارزان‌تر از سوزوکی ویتارا به حساب می‌آمد. طراحی ساده و ناپخته این خودرو برای مشتریان ایرانی چندان زیبا نبود اما قیمت مناسب در کنار ظاهر شاسی‌بلند گونه، موجب شد تا مشتری ایرانی به خرید ام‌وی‌ام X33‌ تمایل پیدا کند. تولید نسل اول کراس‌اوور مدیران خودرو تا سال 1394 ادامه یافت.

رقیب اصلی ام‌وی‌ام X33‌ در آن دوره، لیفان X60 از کرمان موتور بود. هر دو کراس‌اوور از نظر ابعاد و همچنین قابلیت‌های فنی در یک سطح قرار دارند، با این حال اقبال مردم به محصول مدیران‌خودرو بیشتر از کرمان‌موتور بود.

ام‌وی‌ام X33‌ نیو (جدید)

یکی از بزرگترین نکات منفی ام‌وی‌ام X33‌، ظاهر نه چندان مقبول آن بود. به همین دلیل شرکت چری تصمیم گرفت تا مدل تیگو 3 را در نیمه عمر خود مورد فیس‌لیفت قرار دهد. نسخه فیس‌لیفت ام‌وی‌ام X33‌ با پسوند New یا جدید در سال 1393 برای عرضه به بازار ایران معرفی شد. طراحی این خودرو نسبت به نسخه اولیه تغییرات بسیاری را تجربه کرده بود اما در بخش فنی از همان موتور دولیتری تنفس طبیعی استفاده می‌کرد. این پیشرانه با موتورهای نصب شده در خودروهای ام‌وی‌ام 530، ام‌وی‌ام 550 و چری تیگو 5 اشتراکاتی نیز داشت. تولید ام‌وی‌ام X33‌ نیو تا سال 1395 ادامه یافت و سپس با مدل جدیدتر که در واقع نسل دوم تیگو 3 بود، جایگزین شد.

ام‌وی‌ام X33s

‌سومین نسل از ام‌وی‌ام ایکس 33 در ایران، با کد X33s شناخته می‌شود. این خودرو نیز در واقع فیس‌لیفت دیگری از تیگو 3 به شمار می‌رفت اما به دلیل تغییرات ظاهری گسترده، چینی‌ها تمایل داشتند تا این خودرو را به عنوان نسل جدید معرفی کنند.

یکی از تغییرات بزرگ ام‌وی‌ام X33s در مقایسه با دو نسل قبلی در بخش گیربکس این خودرو رخ داد. ام‌وی‌ام X33s به عنوان سومین نسل این خودرو، دیگر با گیربکس دنده‌ای عرضه نمی‌شد و مشتریان می‌توانستند این خودرو را تنها با گیربکس اتوماتیک CVT خریداری کنند.  با این حال تغییری در بخش پیشرانه آن پدید نیامده بود و این کراس‌اوور همچنان با موتور دولیتری چهارسیلندر به بازار عرضه می‌شد. تولید ام‌وی‌ام X33s از سال 1395 آغاز شد و تا سال 1401 ادامه یافت.

ام وی ام X33s

ام‌وی‌ام X33s فاقد سیستم کنترل پایداری بود و گیربکس CVT آن نیز مشکلات بسیاری را برای مصرف‌کنندگان پدید می‌آورد. از این رو مدیران خودرو تصمیم گرفت تا در سال 1399، نسخه جدید این خودرو را به بازار ایران عرضه کند. این خودرو ام‌وی‌ام X33s AT نام گرفت. پسوند AT در نام این خودرو به گیربکس اتوماتیک آن اشاره دارد که جایگزین گیربکس CVT شده بود. علاوه بر تغییر گیربکس، ام‌وی‌ام X33s AT به سیستم کنترل پایداری نیز مجهز شده بود. تولید نسخه AT‌ تا سال 1401 ادامه یافت و سپس از خط تولید مدیران خودرو کنار گذاشته شد.

طراحی

در مقدمه مطلب اشاره کردیم که ام‌وی‌ام X33‌ کراس در واقع یک فیس‌لیفت روی ام‌وی‌ام X22 پرو است. این موضوع را از ابعاد و همچنین فرم بدنه خودرو به راحتی می‌توان متوجه شد. مطابق اکثر فیس‌لیفت‌ها، بخش زیادی از توجه طراحان معطوف به تغییر ظاهر خودرو در بخش جلو بوده است. چراغ‌ها و جلوپنجره خودرو در ام‌وی‌ام X33‌ کراس به طور کامل تغییر کرده است تا خودرویی متفاوت از ام‌وی‌ام X22 پرو را شاهد باشیم. در بخش عقب خودرو نیز چراغ‌ها اندکی بزرگتر شده‌اند و توسط یک نوار به یکدیگر متصل هستند. با این حال نمای جانبی خودرو تغییری را نسبت به ام‌وی‌ام X22 پرو تجربه نکرده است.

ام‌وی‌ام X33‌ کراس

تغییرات ظاهری در کابین ام‌وی‌ام X33‌ کراس بسیار چشمگیر‌تر از تغییرات خارجی آن هستند. کابین این خودرو به طور کامل از مدل گران‌تر ام‌وی‌ام X55 پرو به این خودرو آمده است. استفاده از کلاسترهای دوگانه به هم چسبیده و تریم رنگی روشن، باعث شده است تا ام‌وی‌ام X33‌ کراس جلوه‌ای لوکس پیدا کند. البته برخلاف تغییر نمای ظاهری، فاصله بین‌دومحوری خودرو تغییر نکرده است. از این رو ام‌وی‌ام X33‌ کراس همچنان یک کراس‌اوور کامپکت یا جمع‌وجور محسوب می‌شود.

مشخصات فنی

همان‌گونه که در ابتدای مطلب اشاره کردیم، ام‌وی‌ام X33‌ کراس با دو پیشرانه و در قالب دو تیپ روانه بازار ایران شده است. تیپ نخست این خودرو ام‌وی‌ام X33‌ کراس دنده‌ای است که از پیشرانه 1.5 لیتری تنفس طبیعی چهارسیلندر به همراه گیربکس پنج سرعته دستی استفاده می‌کند. نسخه گران‌تر و مجهزتر این خودرو نیز ام‌وی‌ام X33‌ کراس اتوماتیک نام دارد. مشخصات فنی این تیپ شامل موتور یک لیتری سه سیلندر توربوشارژر به همراه گیربکس CVT‌ هستند. در بخش فنی، مشابهت کامل میان مشخصات ام‌وی‌ام X33‌ کراس و ام‌وی‌ام X22 پرو وجود دارد.

پیشرانه یک لیتری نصب شده روی ام‌وی‌ام X33‌ کراس اتوماتیک، حداکثر 112 اسب‌بخار قدرت و 150 نیوتن‌متر گشتاور آزاد می‌کند. گیربکس مورد استفاده در این خودرو نیز نسل جدید جعبه دنده‌های CVT چری است که به صورت مصنوعی 9 دنده را در اختیار راننده قرار می‌دهد. این گیربکس در ام‌وی‌ام X22 پرو اتوماتیک، آریزو 5 اسپرت، تیگو 7 پرو و ام‌وی‌ام X55‌ پرو نیز نصب شده است.

بررسی ام‌وی‌ام X33‌ کراس

دیگر تیپ این خودرو یعنی ام‌وی‌ام ایکس 33 کراس دنده‌ای، از موتور 1.5 لیتری تنفس طبیعی با قدرت 116 اسب‌بخار و گشتاور 145 نیوتن‌متر بهره می‌برد. گیربکس مورد استفاده در این خودرو نیز از نوع پنج سرعته معمولی است. پیشرانه مورد استفاده در ام‌وی‌ام X33‌ کراس دنده‌ای پیش از این خودرو در دو نسل ام‌وی‌ام X22، ام‌وی‌ام 315 و همچنین آریزو 5 دنده‌ای نصب شده است. بنابراین مشکلی از نظر دسترسی به خدمات و همچنین قطعات یدکی آن در بازار ایران وجود ندارد.

تجهیزات و امکانات

خودروهای چینی همواره به دلیل آپشن‌های متنوع خود در بازار ایران مشهور بوده‌اند. ام‌وی‌ام X33‌ کراس نیز از این قاعده پیروی می‌کند و امکانات مناسبی را در محدوده قیمت خود به مشتریان ارائه می‌دهد. از جمله تجهیزات ام‌وی‌ام X33‌ کراس در نسخه فول‌آپشن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

چهار کیسه هوا، سیستم‌های کنترل پایداری و کنترل کشش، سیستم ورود و استارت بدون کلید، تریم چرمی کابین، سیستم تهویه دیجیتال، شارژر بی‌سیم تلفن همراه، سنسور پارک و دوربین عقب، پاور ویندوز، سانروف، سیستم چندرسانه‌ای به همراه نمایشگر با قابلیت اتصال تلفن همراه و فرمان برقی چندمنظوره.

قیمت و رقبا

مدیران خودرو ام‌وی‌ام X33‌ کراس را صد میلیون تومان گران‌تر از ام‌وی‌ام X22 پرو روانه بازار کرد. همچنین تولید ام‌وی‌ام X22‌ پرو اتوماتیک متوقف شد تا به بازار ام‌وی‌ام X33‌ کراس اتوماتیک آسیبی نرساند. در زمان انتشار این متن یعنی اوایل فروردین 1403، ام‌وی‌ام X33‌ کراس دنده‌ای با قیمت 800 میلیون تومان و نسخه اتوماتیک آن با بهای تقریبی 900 میلیون تومان توسط مدیران‌خودرو فروخته می‌شوند. البته قیمت ام‌وی‌ام X33‌ کراس در بازار آزاد بیشتر از نرخ کارخانه است. تیپ دستی این کراس‌اوور یک میلیارد تومان و تیپ اتوماتیک آن یک میلیارد و 200 میلیون تومان قیمت دارند.

تیگو 2 پرو 2024

دو رقیب عمده، آماده به چالش کشیدن ام‌وی‌ام X33‌ کراس در بازار ایران هستند. نخستین خودرو کراس‌اوور با سابقه کرمان‌موتور یعنی جک S3‌ است که از میانه دهه 1390 تاکنون در بازار ایران حضور دارد. دیگر رقیب ام‌وی‌ام X33‌ کراس نیز از شرکت همکار کرمان‌موتور یعنی خودروسازان بم می‌آید. رقیب دوم کراس‌اوور BAC X3 Pro است که در واقع محصولی از جیلی محسوب می‌شود و به تازگی در بازار ایران حضور یافته است. به نظر نمی‌رسد جک S3‌ بتواند رقیب قدرتمندی برای ام‌وی‌ام X33‌ کراس باشد اما نبرد میان BAC X3 Pro‌ و ام‌وی‌ام X33‌ کراس برای مخاطبان ایرانی در سال 1403 جذاب خواهد بود.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا