بررسی گوشی همراهموبایل

بررسی پوکو X6، میان‌رده‌ای که بازی را عوض خواهد کرد!

در این مطلب به بررسی پوکو X6، مشخصات، نقاط ضعف و قدرت آن خواهیم پرداخت.

قدرتمندپوکو با قرار دادن تمرکز خودش روی تولید گوشی‌های اقتصادی و ارزشمند، به یکی از محبوب‌ترین تولیدکنندگان میان‌‌‌رده دنیا تبدیل شده است. پوکو X6 جدیدترین نسل از میان‌رده‌های این شرکت چینی با ویژگی‌هایی مانند تراشه ۴ نانومتری اسنپدراگون ۷s نسل ۲، نمایشگر ۱۲۰ هرتز AMOLED با حداکثر روشنایی ۱۸۰۰ نیت، شیشه محافظ گوریلا گلس ویکتوس، فناوری شارژ سریع ۶۷ واتی و قیمتی در حدود ۱۳ میلیون تومان عرضه شده است. خانواده پوکو X6 دو عضو به نام‌های پوکو X6 استاندارد و پوکو X6 پرو دارد. در این مطلب از دیجی ماشین، به بررسی پوکو  X6، مشخصات، نقاط ضعف و قدرت آن خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

طراحی و کیفیت ساخت پوکو  X6

زبان طراحی پوکو X6 کاملاً شبیه برادر بزرگترش است. ظاهر این گوشی نسبت به نسل قبلی تغییرات قابل‌توجهی داشته که ممکن است مورد انتقاد برخی از کاربران قرار بگیرد. در هر صورت، طراحی پوکو X6 ارگونومیک‌تر شده تا استفاده از آن در دست بسیار راحت‌تر شود. این گوشی میان‌رده در سه رنگ مشکی، آبی و سفید قابل سفارش است.

در پشت گوشی همان ماژول بزرگ دوربین گوشی‌های پوکو شامل دوربین اصلی سه‌گانه با فلش LED را می‌بینیم، که مساحت آن نسبت ‌به مدل پرو کم‌‌تر شده است. کنار این بخش نیز لوگوی پوکو و عبارت ۶۴MP OIS روی پس‌‌‌زمینه مشکی به چشم می‌خورد. لوگوی کوچک ۵G در قسمت پایین پشت گوشی قرار دارد. بیرون‌زدگی دوربین‌های پوکو X6 از نسخه پرو بیشتر است، که این نکته ممکن است برای برخی از کاربران ناخوشایند باشد.

شیائومی

لبه‌‌های پوکو X6 برخلاف پوکو X5 کاملاً تخت طراحی شده و خمیدگی ندارد. استفاده از این زبان طراحی منجر به خوش‌‌دست‌تر شدن گوشی شده است.

رنگ سفید پوکو X6 برخلاف سایر رنگ‌ها جلوه مات دارد. یکی از مزایای نسخه سفیدرنگ جذب کمتر رد اثر انگشت و لک چربی است.

روی فریم مات گوشی مواردی مانند دکمه‌‌های تنظیمات صدا و پاور همراه با پورت USB-C، جک هدفون، شکاف سیم‌کارت، میکروفون‌‌ها، یکی از خروجی‌های بلندگو و فرستنده مادون قرمز قرار دارند. نکته منفی اینکه پوکو X6 از حافظه‌های جانبی پشتیبانی نمی‌کند.

خروجی‌ها

یکی از خروجی‌های صدا با بلندگوی مکالمه ادغام شده و دیگری در قسمت پایین دستگاه قرار دارد. سیستم صوتی پوکو X6 از صدای ۲۴ بیت/۱۹۲ کیلوهرتز Hi-Res با فناوری Dolby Atmos پشتیبانی می‌‌‌کند و کیفیت و بلندی صدای خوبی دارد.

بهترین بخش طراحی پوکو X6 نمای جلوی آن با حضور نمایشگر ۶.۶۷ اینچی است. نسبت مساحت این نمایشگر به کل پنل جلو حدود ۹۰ درصد است و تجربه جذابی را حین کار کردن با گوشی ارائه می‌دهد.

بررسی پوکو X6 در بخش امنیت و محافظت

حسگر اثر انگشت اپتیکال از روی فریم به زیر نمایشگر منتقل شده است. شاید پوکو قابلیت تشخیص ضربان قلب و شخصی‌سازی انیمیشن را در به‌روزرسانی HyperOS برای این حسگر ارائه دهد.

پوکو X6 از ارزان‌‌ترین گوشی‌‌های هوشمند مجهز به شیشه محافظ گوریلا گلس ویکتوس است، که بیشتر روی پرچمدارها استفاده شده و به گفته کورنینگ، مقاومت بسیار بالایی در برابر خط ‌‌و‌‌‌خش و ضربات ناگهانی دارد. این ‌در ‌حالی است که نمایشگر پوکو X6 پرو با قیمت بیشتر، توسط گوریلا گلس ۵ محافظت می‌شود.

بررسی پوکو X6 در بخش نمایشگر

کیفیت نمایشگرهای پوکو X6 و X6 پرو یکسان است. رزولوشن نمایشگر آن‌ها ۱۲۲۰ در ۲۷۱۲ پیکسل است که شیائومی آن را CrystalRes خطاب می‌کند؛ رزولوشنی با وضوح نزدیک به QHD و مصرفی مشابه FHD. این پنل از ویژگی‌های شاخصی مانند نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز، نسبت کنتراست ۵۰۰۰۰۰۰:۱، نمایش ۶۸ میلیارد رنگ و پوشش کامل گستره رنگی DCI-P3 برخوردار است.

بررسی پوکو X6

نمایشگر پوکو X6 از استانداردهای HDR10 و Dolby Vision پشتیبانی می‌کند؛ بنابراین برای تماشای باکیفیت‌ترین ویدیوها از یوتیوب و سایر سرویس‌‌های پخش ویدیو محدودیتی ندارد.

بیشینه روشنایی صفحه‌نمایش این گوشی میان‌رده به ۱۸۰۰ نیت می‌‌‌‌رسد. بنابراین کار کردن با آن در پرنورترین محیط‌‌ها مشکلی برای کاربر به وجود نمی‌آورد.

بررسی پوکو X6 از نظر رابط کاربری و نرم‌افزار

پوکو X6 با اندروید ۱۳ و MIUI 14 عرضه شده، در حالی که پوکو X6 پرو با HyperOS و اندروید ۱۴ به‌فروش می‌رسد. البته پوکو وعده انتشار ۳ به‌‌‌روزرسانی اساسی و ۴ سال پشتیبانی امنیتی برای X6 را داده است، یعنی این گوشی فقط تا اندروید ۱۶ قابل ارتقا خواهد بود.

این گوشی به‌زودی به‌‌روزرسانی HyperOS را دریافت می‌‌‌‌کند، اما فعلا قابلیت‌‌های MIUI 14 را در آن بررسی می‌کنیم. در تم استور شیائومی مجموعه‌ای گسترده از تم‌های مختلف در دسترس کاربران قرار دارد و همچنین شامل انواع تصاویر زمینه ثابت یا متحرک، فونت‌های پرطرفدار، صفحات قفل شخصی‌سازی شده و حتی رینگتون‌های مختلف می‌باشد.

بررسی پوکو X6

پنجره‌های شناور توسط یک اسلایدر روی یکی از لبه‌های کناری نمایشگر قرار می‌گیرند و با کشیدن آن به‌سمت داخل، دسترسی فوری به تمام برنامه‌های موجود روی گوشی فراهم می‌شود. اسلایدرهایVideo Toolbox  و Game Turbo تنظیمات اختصاصی را برای تماشای ویدیو و بازی کردن در اختیار کاربر قرار می‌دهند. از طریق این اسلایدرها می‌توان تنظیمات رنگ و نرخ نوسازی نمایشگر، صدای بلندگو و سایر موارد کاربردی را تغییر داد.

شیائومی در نسل جدید MIUI تمرکز ویژه‌ای روی عملکرد و مالتی‌تسکینگ داشته است. به گفته شرکت چینی، پوسته MIUI 14 حدوداً ۶۰ درصد روان‌تر از قبل شده و تجربه کاربری پرسرعت‌تری را ارائه می‌دهد. بهینه‌سازی‌‌های جدید MIUI روی این گوشی منجر به عدم وجود کندی حین کار کردن با دستگاه شده است.

عملکرد سخت‌‌افزاری پوکو  X6

پوکو X6 از تراشه کوالکام اسنپدراگون ۷s نسل ۲ بهره می‌برد، که درواقع نسخه اورکلاک اسنپدراگون ۶ نسل ۱ با فرکانس بالاتر پردازنده است. اسنپدراگون ۷s نسل ۲ دارای پردازنده ۸ هسته‌ای با دو کلاستر شامل چهار هسته ۲.۴ گیگاهرتزی Cortex-A78 و چهار هسته ۱.۹۵ گیگاهرتزی Cortex-A55 همراه با پردازنده گرافیکی Adreno 710 است. این چیپ با مودم Snapdragon X62 قابلیت اتصال به شبکه ۵G با حداکثر سرعت دانلود ۲.۹ گیگابیت بر ثانیه‌ را دارد. پوکو X6 به وای‌‌فای ۶E و بلوتوث ۵.۲ نیز مجهز شده است. این گوشی با حافظه داخلی UFS 2.2 با ظرفیت ۲۵۶ یا ۵۱۲ گیگابایت همراه با ۸ یا ۱۲ گیگابایت رم LPDDR4X قابل سفارش است.

گوشی شیائومی

اسنپدراگون ۷s نسل ۲ یکی از قدرتمندترین تراشه‌ها در میان گوشی‌‌های میان‌رده است. گلکسی A54 با اگزینوس ۱۳۸۰ و پوکو X5 پرو با اسنپدراگون ۷۷۸G رقبای اصلی این گوشی هستند.

گوشی میان‌رده پوکو به لطف این چیپ بهینه و کم‌مصرف، بازی‌‌‌ها را به خوبی اجرا می‌‌کند. عناوین محبوب و گرافیکی مانند کال‌آودوتی موبایل، آسفالت ۹ لجندز، دویل می کرای و گنشین ایمپکت تقریبا همگی به راحتی روی X6 قابل اجرا هستند.

دوربین پوکو  X6

مجموعه‌ دوربین‌های پوکو X6 با پوکو X6 پرو تفاوتی ندارد. این گوشی از دوربین اصلی سه‌‌‌گانه با قابلیت عکاسی عریض، فوق‌عریض و ماکرو برخوردار است. دوربین پشتی دارای ترکیب ۲+۸+۶۴ مگاپیکسل و دوربین جلو ۱۶ مگاپیکسل‌ است.

دوربین عریض ۶۴ مگاپیکسلی پوکو X6 به لرزشگیر اپتیکال مجهز شده تا حین ضبط ویدیوها با لرزش کم‌‌‌تر، میزان تاری تصاویر بر اثر لرزش دست کم‌تر باشد. لنز فوق‌عریض ۸ مگاپیکسلی عملکرد معمولی دارد و درنهایت دوربین ماکروی ۲ مگاپیکسلی از رده خارج است و تقریبا کاربردی ندارد.

بررسی پوکو X6

دوربین عریض پوکو X6 در عکاسی روزمره از مناظر، سوژه‌‌های نزدیک و زوم ۲ برابری عملکرد نسبتاً خوبی دارد. البته تصاویر دوربین اصلی خوش رنگ‌ولعاب نیستند و کمی مرده به‌‌‌‌نظر می‌رسند. گستره دینامیکی در صورت وجود سایه در تصویر به‌هم می‌ریزد و امکان از دست رفتن جزئیات وجود دارد. صرف‌نظر از این موارد، این گوشی در صورت عکاسی در نور مناسب و به‌خصوص ساعات طلایی روز، خروجی رضایت‌‌بخشی را ارائه می‌دهد.

بررسی عکاسی در شب

عملکرد دوربین ۶۴ مگاپیکسلی پوکو X6 در شب چندان خوب نیست و تصاویر آن نویز قابل‌توجهی دارند. این مشکل حتی با روشن کردن حالت عکاسی Night درست نمی‌شود و تنها چاره آن عکاسی در محیط‌های پرنورتر است. اگر نور مصنوعی محیط مناسب باشد، با استفاده از حالت Night تصاویری واضح‌تر، روشن‌تر و پرجزئیات‌‌تر ثبت خواهید کرد.

تصاویر دوربین فوق‌عریض ۸ مگاپیکسلی این میان‌رده در شرایط ایده‌آل قابل‌‌قبول هستند؛ اما در‌صورتی‌‌که روشنایی محیط کم باشد یا از منظره شلوغی عکس بگیرید، شرایط فرق می‌‌کند. برای عکاسی با این دوربین در شب، با چالش‌های دیگری مانند نویز و جزئیات کم روبه‌رو خواهید شد.

دوربین جلوی پوکو X6 عملکردی معمولی دارد و در بهترین حالت، خوب است. دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی که در حفره نمایشگر قرار گرفته، تصاویر روز یا فضای داخلی را با کیفیت و رنگ‌بندی مناسبی ‌‌ثبت می‌کند. اگر در شب محیط خیلی تاریک نباشد، مشکلی جز جزئیات کم‌تر و تار بودن در عکس‌ها به چشم نمی‌خورد.

بررسی بخش باتری و شارژر

پوکو X6 از باتری ۵۱۰۰ میلی‌‌آمپرساعتی بهره می‌برد که کمی از ظرفیت مرسوم این روزهای دنیای موبایل بیشتر است. میان‌رده پوکو از سخت‌افزار کم‌مصرف و نرم‌‌افزار بهینه بهره می‌برد، بنابراین در صورت استفاده روزمره می‌‌توان روی دوام ۱ تا ۱.۵ روزه باتری حساب کرد.

میان‌رده پوکو از فناوری شارژ سریع ۶۷ واتی پشتیبانی می‌کند، که در مقایسه با سایر رقبا مانند گلکسی A54 عملکرد بهتری دارد. نکته مثبت در بررسی پوکو X6 اینکه شارژر ۶۷ واتی درون جعبه قرار داده شده و برای آن نیازی به پرداخت هزینه اضافی نیست. شارژ ۰ تا ۸۰ درصد این گوشی ۳۰ دقیقه و شارژ کامل آن تقریبا ۵۰ دقیقه طول می‌کشد.

جمع‌بندی بررسی پوکو  X6

پوکو X6 با تحولات زیاد نسبت ‌‌به نسل گذشته به یکی از باارزش‌ترین میان‌‌رده‌ها در بازار موبایل ایران تبدیل شده است. این گوشی رقبایی از جمله گلکسی A54 و ریلمی ۱۱ پرو پلاس دارد، اما قابلیت‌‌‌‌های جذاب و کیفیت بالای بخش‌‌های مختلف X6 ارزش خرید آن را بسیار بالا برده است. اگرچه نمی‌توان برخی ایرادات این گوشی را نادیده گرفت، اما نقاط قوت پوکو X6 آن را به یکی از بهترین گوشی‌های میان‌رده با قیمت کمتر از ۱۵ میلیون تومان تبدیل کرده است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا