شرکت آذیوردسال در دور جدید واردات خودرو به ایران، محصولات هوندا را برای مصرفکنندگان ایرانی به ارمغان آورده است. این شرکت نخست از هوندا سیتی در مجموعه خود رونمایی کرد. اکنون نیز کاتالوگ رسمی هوندا سیویک از سوی آذیوردسال منتشر شده است. بنابراین میتوان گفت که این خودرو نیز در روزهای آتی توسط این شرکت رونمایی و معرفی خواهد شد. با دیجی ماشین در ادامه مطلب همراه ما باشید.
نگاهی به هوندا سیویک
مدل سیویک یکی از سدانهای جمعوجور ژاپنی است که از میانه قرن بیستم تاکنون در بازار حضور دارد. این خودروها هنگام وقوع بحران نفتی دهه 1970 میلادی، به شدت محبوب شدند. سدانهای جمعوجور طراحی خارجی و داخلی مناسبی داشتند، از امکانات مدرنی برخوردار بودند و با قیمت مناسبی به فروش میرسیدند. با این حال بزرگترین برگ برنده آنها، مصرف سوخت اقتصادی در مقایسه با سدانهای بزرگ و طویل آمریکایی بود. خودروهای جمعوجور ژاپنی طی چند دهه حضور خود در بازار، این مزیت را همچنان حفظ کردهاند.
مدل سیویک حیات خود را به عنوان یکی از همین خودروها در سال 1972 میلادی آغاز کرد. البته سیویک در ابتدا یک هاچبک بود و بعدها نسخه سدان آن به بازار عرضه شد. از سال 1972 میلادی تاکنون، یازده نسل از هوندا سیویک به بازار جهانی عرضه شدهاند.
نخستین تجربه ایرانیان از هوندا سیویک، به نسل چهارم این خودرو باز میگردد که در فاصله سالهای 1991 تا 1997 به تولید میرسید. نسخههای نسل چهارم سیویک همچنان در کشورمان حضور دارند و گزینه مطرحی برای علاقمندان به تیونیگ و اسپرت هستند
هوندا سیویک یکبار دیگر در دهه 1390 و در قالب نهم به ایران بازگشت. این نسل در فاصله سالهای 2011 تا 2015 عرضه میشد. با این حال معرفی ضعیف، عرضه محدود و نبود زیرساخت خدمات پس از فروش، باعث شد تا هوندا سیویک نسل نهم شرایط نامناسبی را در بازار ایران تجربه کند.
اکنون آذیوردسال نسخه سدان سیویک را در قالب نسل یازدهم خود به بازار ایران برگردانده است. این نسل از سال 2022 به تولید میرسد و میتوان گفت که با خودرویی جدید و به روز مواجه هستیم. همچنین نسل یازدهم هوندا سیویک از نظر ابعاد ظاهری و همچنین مشخصات فنی و امکانات، فاصله خود را با برادر بزرگتر خود یعنی هوندا آکورد کمتر کرده است.
مشخصات فنی هوندا سیویک
این روزها خودروسازان به استفاده از پیشرانههای کوچک و تقویت شده علاقه دارند، بنابراین طبیعی است که هوندا نیز از این نوع پیشرانه برای سیویک استفاده کند. نسل یازدهم سیویک با موتور 1.5 لیتری چهارسیلندر توربوشارژر به ایران میآید. این پیشرانه حداکثر 180 اسببخار قدرت و 240 نیوتنمتر گشتاور آزاد میکند. گیربکس اتوماتیک CVT نیز وظیفه انتقال قدرت را در این خودرو برعهده دارد تا مصرف سوخت اقتصادی را برای خودرو ثبت کند. نسخههای وارداتی سیویک به ایران، سیستم انتقال قدرت دیفرانسیل جلو دارند.
شتاب صفرتاصد رسمی هوندا سیویک، 8.1 ثانیه اعلام شده است که رقم مناسبی برای یک سدان جمعوجور ژاپنی به حساب میآید. بخش قابل توجهی از این شتاب مناسب، به دلیل وزن 1389 کیلوگرمی سیویک به دست آمده است که عدد مطلوبی است. حداکثر سرعت قابل دستیابی با این خودرو نیز 200 کیلومتربرساعت خواهد بود.
مصرف سوخت ترکیبی هوندا سیویک جدید، 6.7 لیتر به ازای صد کیلومتر پیمایش است. باک سوخت خودرو نیز 47 لیتر حجم دارد. ترمزهای سیویک در هر چهار چرخ از نوع دیسکی هستند. این خودرو از سیستم تعلیق مولتیلینک یا چنداتصاله در بخش عقب بهره میبرد تا سواری نرمی را نصیب کاربرانش کند. سیستم تعلیق جلو نیز از نوع مرسوم مکفرسون است. هوندا سیویک در قالب تیپ هیبرید نیز برای واردات به ایران ثبت سفارش شده است که مشخصات آن طی روزهای آتی توسط شرکت واردکننده منتشر خواهد شد.
امکانات و تجهیزات هوندا سیویک
سدان سیویک وارداتی جدید از نظر امکانات رفاهی و ایمنی در سطح مطلوبی قرار دارد. در بخش ایمنی هیچ کمبودی را در این خودرو شاهد نیستیم و حتی دستیارهای کمکراننده نیز روی آن نصب شدهاند. تجهیزات رفاهی این خودرو نیز به عنوان یک سدان جمعوجور بازار جهانی، مطلوب تلقی میشود. با این حال نباید انتظار خودروهای چینی را از هوندا سیویک و آپشنهای آن داشته باشید.
تجهیزات ایمنی هوندا سیویک را موارد زیر شامل میشوند:
هشدار برخورد، رادار نگهدارنده بین خطوط و دستیار تعویض خط، سیستم تشخیص علائم راهنمایی و رانندگی، کروز کنترل تطبیقی و سیستم تشخیص خستگی راننده، شش کیسه هوا، سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل ایستایی خودرو در سربالایی و ترمز اضطراری.
تجهیزات رفاهی هوندا سیویک نیز را در ادامه مرور میکنیم:
حالتهای رانندگی مختلف، ترمز پارک برقی، شیفتر تعویض دنده پشت فرمان، فرمان چرمی مجهز به دکمههای کنترلی، کنسول ردیف عقب و جلو، قابلیت تا شدن صندلیهای عقب، سیستم صوتی به همراه هشت بلندگو و نمایشگر، سیستم تهویه اتوماتیک به همراه دریچه برای ردیف عقب، دوربین عقب، گرمکن صندلیهای جلو، سانروف، سنسور نور و باران، آینههای جانبی تاشو برقی به همراه گرمکن، چراغهای LED جلو و عقب، مهشکنهای LED و رینگهای 18 اینچی آلومینیومی.
قیمت و رقبا
ارزش گمرکی هوندا سیویک وارداتی به همراه دیگر مدلهای هوندا، از سوی این نهاد اعلام شده است. براساس اعلام گمرک، هوندا سیویک کامفورت (تیپ پایه) 18 هزار یورو یا 846 میلیون تومان قیمت دارد. تیپ بالاتر یعنی هوندا سیویک الگانس نیز 18.200 یورو یا 855 میلیون تومان قیمتگذاری شده است. انتظار داریم قیمت نهایی سدان سیویک، در محدوده 2.5 میلیارد تومان قرار گیرد، یعنی همان محدودهای که رقبای سنتی آن نظیر کیا سراتو، هیوندای الانترا و تویوتا کرولا قرار گرفتهاند. البته هوندا سیویک در ایران با نسخه متفاوت کرولا یعنی تویوتا لوین نیز به رقابت خواهد پرداخت.
تمامی خودروهایی که اسامی آنها را ذکر کردیم، در بازار جهانی نیز رقیب یکدیگر محسوب میشوند. با این حال تنها مشخصات فنی و امکانات مبنای مقایسه مصرفکنندگان ایرانی نیست. مشتریان در ایران به دنبال خرید خودرویی هستند که خدمات پس از فروش مناسبی داشته باشد تا در صورت بروز مشکل، به راحتی بتوانند اتومبیل خود را تعمیر کنند. همچنین فروش راحت خودروها در بازار دست دوم، موضوع دیگری است که برای مخاطبان ایرانی اهمیت دارد. از این رو شرایط برای هوندا سیویک باید به گونهای چیده شود تا این خودرو بتواند نظر مشتریان ایرانی را همچون تویوتا کرولا محبوب و پرفروش جلب نماید.