بررسی هایما 8S: مشخصات فنی، آپشن‌ها و قیمت

کراس‌اوور کامپکت شهری هایما 8s در سال ۲۰۱۹ با قابلیت‌های فنی مناسب در بازار چین معرفی و از سال ۱۴۰۱ وارد بازار ایران شد.

ایران خودرو محصول هایما 8s را در چهارمین نمایشگاه خودرو تهران معرفی کرد. کراس‌اوور کامپکت شهری هایما 8s در سال ۲۰۱۹ با قابلیت‌های فنی مناسب در بازار چین معرفی و از سال ۱۴۰۱ وارد بازار ایران شد.

طی سالیان گذشته، بزرگ‌ترین خودروساز ایرانی به دلیل استفاده از پلتفرم‌های قدیمی، کمبود ایمنی و مصرف سوخت بالای محصولاتش با انتقادات گسترده روبرو شده است. به همین دلیل ایران خودرو تصمیم گرفت تا با افزایش شراکت با شرکت چینی و ایجاد تنوع در سبد محصولاتش، تا حدودی پاسخ این انتقادات را بدهد. یکی از محصولات حاصل این مشارکت هایما 8s است که در این مطلب از دیجی ماشین به بررسی آن می‌پردازیم.

نگاهی به سابقه همکاری ایران خودرو و هایما

ایران خودرو طی دهه 1390 خورشیدی، به دنبال خودرویی بود تا بتواند آن را برای رقابت با تیگو 5 و جک S5 محبوب به بازار بفرستد. انتخاب ایران‌خودرو در آن زمان، همکاری با برند چینی هایما بود. نخستین محصولی که از این برند به بازار ایران آمد، کراس‌اوور هایما S7 بود که رقیب مستقیم تیگو 5 و جک S5 محسوب می‌شد. با این حال شتاب نه چندان مناسب هایما S7، باعث شد تا این خودرو موفق به جلب توجه مشتریان ایرانی نشود.

ایران‌خودرو مدتی بعد و برای رفع مشکلات کراس‌اوور مونتاژی خود، نسخه جدید و فیس‌لیفت آن یعنی هایما S7 توربوشارژر را روانه بازار کرد. در این زمان ورق به نفع هایما بازگشت و این خودرو به لطف قدرت مناسب و امکانات مطلوب، مورد توجه مصرف‌کنندگان ایرانی قرار گرفت. ایران‌خودرو سپس برادر کوچکتر این خودرو یعنی هایما S5 را به بازار عرضه کرد که رقیبی برای کراس‌اوورهای جمع‌وجور همچون ام‌وی‌ام X55 محسوب می‌شد.

هایما ایران خودرو

همکاری هایما و ایران‌خودرو در قرن جدید خورشیدی نیز ادامه یافت. ایران‌خودرو در سال 1401 از عرضه سه محصول جدید هایما به بازار ایران خبر داد. از بین این سه محصول، کراس‌اوور هایما 8S و مینی‌ون هایما 7X به مرحله عرضه نهایی رسیده‌اند. احتمال افزایش همکاری‌های هایما و ایران‌خودرو در آینده نزدیک وجود دارد

طراحی هایما 8s

هایما 8s با زوایای طراحی تندوتیز خودش ظاهر یک خودروی مدرن با فرم تهاجمی را به نمایش می‌گذارد. در نمای جلو شاهد استفاده از چراغ‌های روز نواری در قسمت بالا به همراه چراغ‌های اصلی در قسمت میانی سپر هستیم. چراغ عقب پیوسته نیز هماهنگی خوبی با نمای جلو و سایر قسمت‌های خودرو ایجاد کرده است.

در کابین مدرن و لوکس این مدل دریچه‌های تهویه در قسمت میانی داشبورد شبیه محصولات جدید مرسدس بنز به چشم می‌خورند.

مشخصات فنی هایما 8s

هایما 8s به یک پیشرانه ۱۵۹۴ سی‌سی ۴ سیلندر توربوشارژ مجهز است که در ۵۰۰۰ دور در دقیقه توان ۱۹۲ اسب بخار و در بازه ۱۵۰۰ تا ۴۵۰۰ دور در دقیقه گشتاور ۲۹۳ نیوتن متر تولید می‌کند. این پیشرانه در کنار گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک شتاب مطلوبی را در اختیار راننده قرار می‌دهد.

کراس اوور ایران خودرو

شتاب صفر تا صد هایما 8s نزدیک به 8 ثانیه اعلام شده است. البته این رقم در واقعیت احتمالا به هشت و نیم تا ۹ ثانیه برسد که باز هم شتاب خوبی است. مصرف سوخت هایما 8s معادل ۷.۲ لیتر در ثانیه و نهایت سرعت این خودروی ۱۵۶۰ کیلوگرمی برابر با ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت است.

جدول مشخصات فنی هایما 8S:

نوع پیشرانه چهارسیلندر 16 سوپاپه توربوشارژر
حجم موتور 1594 سی سی
حداکثر قدرت 193 اسب بخار در 5000 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور 293 نیوتن متر در 1500 دور در دقیقه
نوع گیربکس شش سرعته خودکار
شتاب صفر تا صد 7.8 ثانیه
حداکثر سرعت 180 کیلومتربرساعت
مصرف سوخت ترکیبی 7.2 لیتر در هر صد کیلومتر
حجم باک 58 لیتر
استاندارد عدم آلایندگی یورو 6

امکانات و آپشن‌های هایما 8s

در میان آپشن‌های هایما 8s شاهد مواردی هستیم که تاکنون برخی از آن‌ها را در محصولات ایران خودرو ندیده بودیم:

کروز کنترل تطبیقی، هشدار نقاط کور، هشدار عبور از خط، دستیار حفظ خودرو بین خطوط، هشدار تصادف از جلو، سیستم پایش فشار باد تایرها، سانروف با سقف پانوراما، صندلی راننده برقی 8 حالته با گرمکن، صندلی سرنشین جلو برقی ۴ حالته با گرمکن، دوربین 360 درجه و عقب، ترمز اضطراری هوشمند، شش کیسه هوا، سنسورهای پارک جلو و عقب، ورود و استارت بدون کلید، کنترل توقف در سربالایی، کنترل حرکت در سرپایینی، سامانه‌های کنترل پایداری و کشش، ترمز پارک برقی همراه با اتوهلد، درب صندوق عقب برقی با حسگر پا، اتولایت و دیلایت، نمایشگر لمسی ۱۰ اینچی با بلوتوث و GPS، آینه‌های تاشونده برقی گرمکن‌دار و…

هایما 8S

قیمت‌ هایما 8s

در حال حاضر قیمت هایما 8S از سوی ایران‌خودرو، یک میلیارد و 214 میلیون تومان اعلام شده است. با این حال عرضه ناکافی خودرو به بازار، باعث شده است تا قیمت هایما 8S در بازار آزاد به حدود دو میلیارد تومان برسد. مهم‌ترین رقبای هایما 8s در بازار ایران فیدلیتی پرایم، فونیکس تیگو 7 پرو، فرداt5  و لاماری ایما هستند.

جمع‌بندی

کراس‌اوور هایما 8s محصول ایران خودرو به لطف طراحی ظاهری مدرن، کابین زیبا و باکیفیت، عملکرد فنی مطلوب، شتاب بالا و امکانات مناسبش نظر مشتریان کراس‌اوورهای شهری را به خود جلب می‌کند. اما در صورت واردات محصولات برندهای معتبر به ایران، مونتاژکنندگان خودروهای چینی باید قیمت‌های رقابتی‌تری برای محصولاتی مانند هایما 8s در نظر بگیرند تا بتوانند با خودروهای وارداتی از برندهای شناخته‌شده در بازار ایران رقابت کنند.

هایما 8S

مطابق آن‌چه از عملکرد هایما 8S در بازار ایران طی سال 1402 دیدیم، این خودرو موفق نشد تا نظر مخاطب ایرانی را به خود جلب کند. شرکت‌های آرین‌موتور با لاماری ایما و مدیران‌خودرو با تیگو 7 پرو، عملکرد موفق‌تری در جلب نظر مشتریان داشتند. یک دلیل بزرگ برای عدم موفقیت هایما 8S‌ در ایران، فروش آن تنها به صورت نقدی است. این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که شرکت‌های خودروساز خصوصی محصولات خود را با روش‌های اقساطی منعطف و بازپرداخت بلندمدت به مشتریان واگذار می‌کنند. در شرایطی که قدرت خرید مصرف‌کنندگان ایرانی روز به روز کاهش می‌یابد، عرضه یک خودرو میلیاردی به روش نقدی نمی‌تواند فروش گسترده‌ای را برای شرکت سازنده به همراه داشته باشد.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا