ام جی GT‌ و ام جی 5 با صفر ستاره ایمنی به ایران می‌آیند!

شرکت خودروسازی فردا از دو مدل ام جی GT و ام جی 5 به عنوان خودروهای وارداتی رونمایی کرد.

دو روز پس از آغاز به کار نمایشگاه خودرو تهران 1402، شرکت خودروسازی فردا از دو مدل ام جی GT و ام جی 5 به عنوان خودروهای وارداتی رونمایی کرد. این خودروها در کنار جیلی آزکارا و جیلی جئومتری C، چهار خودرو وارداتی فرداموتور را تا به امروز تشکیل می‌دهند.

خودروهای ام جی از دهه 1390 تاکنون در بازار ایران حضور دارند. با وجود عملکرد ضعیف شرکت‌ واردکننده این خودروها، اتومبیل‌های ام جی موفق به جلب نظر مشتریان شدند و حتی کلوب هواداری خود را دارند. بی‌شک حضور نسخه‌های جدید محصولات ام جی به مذاق طرفداران این برند در ایران خوش خواهد آمد. با دیجی ماشین در ادامه همراه باشید.

ام جی GT‌

نخستین خودرو رونمایی شده این برند توسط فردا موتور، نسل جدید ام جی GT است. این خودرو در نسل گذشته خود نیز حضور کوتاهی را در بازار ایران تجربه کرد. امیدواریم اکنون و تحت هدایت فرداموتور، ام جی GT‌ حضور قوی‌تری در بازار ایران داشته باشد. این خودرو یک سدان کوچک اسپرت است و رقیبی برای خودروهایی نظیر آریزو 5 اسپرت، آریزو 6 پرو و بهمن ریسپکت پرایم تیپ 2 خواهد بود.

ام جی GT‌ همانند رقبایش، به پیشرانه 1.5 لیتری توربوشارژر مجهز است که حداکثر 173 اسب‌بخار قدرت و 250 نیوتن‌متر گشتاور آزاد می‌کند. سیستم انتقال قدرت این خودرو نیز به صورت دیفرانسیل جلو عمل می‌کند و گیربکس نصب شده روی آن از نوع هفت سرعته دوکلاچه است.

ام جی GT‌

ام جی GT‌ از نظر امکانات نیز در سطح رقبایش قرار دارد و در صورتی که با قیمت رقابتی به بازار ما عرضه شود، می‌تواند رقبایش را به دردسر بیندازد. سنسور نور، ۶ کیسه های هوای ده نقطه ای، رادار خط خوان، اخطار برخورد از جلو، سامانه کنترل پایداری، اتوهلد، ترمز پارک برقی، استارت دکمه ای، چراغ روشنایی روز، سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی، شیفتر پشت فرمان، کروز کنترل و سیستم تهویه اتوماتیک نیز امکانات ام جی GT را تشکیل می‌دهند.

ام جی 5

دیگر خودرو رونمایی شده فرداموتور در نمایشگاه تهران، سدان اقتصادی ام جی 5 است. این خودرو با نسخه‌های جهانی ام جی 5 تفاوت دارد و در حقیقت نسخه چینی این خودرو است. از نظر طراحی نیز می‌توان تفاوت‌هایی میان ام جی 5 و ام جی GT یافت، چرا که ام جی 5 به خودروهای برند سایک یعنی رووی شباهت دارد. ام جی 5 را می‌توان ادامه دهنده راه ام جی 350 و ام جی 360 در ایران دانست.

ام جی 5

سدان اقتصادی ام جی به پیشرانه 1.5 لیتری تنفس طبیعی مجهز است که حداکثر 118 اسب‌بخار قدرت و 150 نیوتن‌متر گشتاور آزاد می‌کند. گیربکس اتوماتیک CVT‌ نیز وظیفه انتقال قدرت به چرخ‌های جلو را در این خودرو برعهده دارد. دوربین 360 درجه، سیستم ورود و استارت بدون کلید، سیستم تهویه اتوماتیک به همراه فیلتر تصفیه، کروز کنترل ساده، سیستم صوتی به همراه نمایشگر 10 اینچی، دستیار صوتی، سنسور نور و باران، صندلی برقی راننده، ترمز پارک برقی و اتوهلد امکانات رفاهی و ایمنی ام جی 5 را تشکیل می‌دهند.

نقطه ضعف بزرگ خودروهای MG

دو سدان رونمایی شده از برند ام جی در صورت عرضه طولانی‌مدت با قیمت مناسب، گزینه‌هایی مناسب برای مصرف‌کنندگان ایرانی خواهند بود. طراحی این خودروها زیبا است، مشخصات فنی قابل قبولی دارند و سطح امکانات به کار رفته در آن‌ها نیز می‌تواند رضایت مصرف‌کننده ایرانی را جلب کند. با این حال خودروهای رونمایی شده یک مشکل بزرگ دارند و آن هم عدم ایمنی است.

ام جی GT‌ اخیرا از سوی موسسه انکپ استرالیا مورد بررسی قرار گرفته که حاصل آن صفر ستاره ایمنی برای این خودرو بوده است. ام جی 5 نیز وضعیت مشابهی دارد و حتی نسخه جدیدتر آن نیز موفق به کسب حتی یک ستاره ایمنی نشده است.

کابین ام جی

هر دو سدان ام جی نمرات ضعیفی را در حفاظت از سرنشینان بزرگسال کسب کردند و موفق به پاس کردن آزمون تصادف برخورد از جلو نشدند. بنابراین در صورت برخورد شدید از جلو با این خودروها، آسیب بسیاری به سرنشینان بزرگسال وارد خواهد شد. به گفته متخصصان ANCAP، طرح داشبورد و همچنین جنس مواد به کار رفته در آن برای ایمنی سرنشینان مشکل‌ساز است.

همچنین آپشن‌های ایمنی این خودرو نیز برای موسسه ایمنی استرالیایی غیر قابل قبول بوده‌اند. البته ام جی مجبور خواهد بود تا برای عرضه موفق محصولاتش در استرالیا، ایمنی خودروهایش را ارتقا دهد. از این رو امیدواریم تا نسخه‌های ارتقا یافته این خودرو در آینده وارد بازار ایران شوند. چرا که خرید خودروهای وارداتی با قیمت بالا و ایمنی صفر برای مشتری ایرانی بی‌احترامی خواهد بود.

Show More
Back to top button