سامانه خودروهای برقی راه‌اندازی شد، سومین سامانه برای عرضه خودرو در کشور

«مهدی تقدسی» مدیر سامانه یکپارچه، از راه‌اندازی سامانه خودروهای برقی خبر داد.

«مهدی تقدسی» مدیر سامانه یکپارچه، از راه‌اندازی سامانه خودروهای برقی خبر داد. بنابراین اکنون سه سامانه برای عرضه خودرو در کشور وجود دارد که به ترتیب برای فروش خودروهای داخلی، خودروهای وارداتی و خودروهای برقی است. اطلاعیه راه‌اندازی سامانه خودروهای برقی در روزهای پایانی اردیبهشت 1403 منتشر شد. با ما در دیجی ماشین همراه باشید تا به بررسی این سامانه جدید بپردازیم.

در اطلاعیه راه‌اندازی سامانه خودروهای برقی چنین آمده است:

به اطلاع کلیه متقاضیان می‌رساند، از روز یکشنبه 1403/02/30 تا ساعت 23:59 روز شنبه 1403/03/05 می‌توانند ثبت‌نام انجام داده و یک اولویت از سبد محصولات اعلامی در اطلاعیه بعدی انتخاب نمایند.

متقاضیان باید از تاریخ پنجشنبه 1403/02/27 تا ساعت 13:00 روز چهارشنبه 1403/03/02 یکی از حساب‌های خود را نزد شعب بانک‌های واجد شرایط اعلامی در سامانه به نام خودرو برقی وارداتی وکالتی و مبلغ یک میلیارد ریال مسدود نمایند.

فرآیند عرضه خودروهای برقی وارداتی شامل 3 مرحله است:

اول: بلوکه نمودن مبلغ یک میلیارد ریال و ثبت نام در سامانه خودروهای برقی

دوم: اولویت بندی و ارسال اطلاعات متقاضیان به شرکت‌های عرضه کننده خودرو برقی

سوم: ارسال دعوتنامه از سوی عرضه کنندگان و عقد قرارداد با خریداران

آئودی Q4

مرحله اول: ثبت‌نام

  • در مرحله ثبت‌نام، متقاضیان ابتدا می‌بایست یک حساب وکالتی به نام خودروی برقی توسط متقاضیان در بانک‌های عامل (مندرج در سامانه) افتتاح و مبلغ یک میلیارد ریال در حساب بانکی خود نزد یکی از شعب بانک‌های مذکور مسدود نمایند.
  • وجه مسدود شده که در زمان افتتاح حساب وکالتی جهت ثبت نام اولیه واریز می‌گردد تا زمان اعلام نتایج قطعی باید در حساب مسدود مانده و برداشت وجه به منزله ابطال ثبت نام است.
  • ثبت نام یکشنبه 1403/02/30 تا ساعت 23:59 روز شنبه 1403/03/05 ادامه خواهد داشت.

گام دوم: اولویت بندی و ارسال اطلاعات

  • پس از پایان ثبت‌نام، اولویت بندی در حضور نهادهای نظارتی صورت خواهد گرفت.
  • متقاضیان می‌توانند وضعیت تخصیص را پروفایل خود مشاهده نمایند.

مرحله سوم: ارسال دعوتنامه و عقد قرارداد

  • در این مرحله، دعوتنامه از سوی عرضه کنندگان برای متقاضیان ارسال خواهد شد و عقد قرارداد صورت خواهد گرفت.

نکات مهم ثبت نام در سامانه خودروهای برقی

  • امکان انصراف از معامله تا زمان انعقاد قرار داد نهایی با وارد کننده خودرو از سوی خریدار در سامانه، بدون جریمه، وجود دارد.
  • صرف افتتاح حساب وکالتی و ثبت نام اولیه در سامانه یکپارچه هیچ تعهدی مبنی بر تخصیص خودرو ایجاد نخواهد کرد و به میزان عرضه صورت گرفته به تقاضاها پاسخ داده خواهد شد.
  • عدم واریز وجه در هر یک از مراحل ذکر شده و حداکثر 5 روز پس از فراخوان صورت گرفته، به منزله انصراف از طرح بوده و متقاضی به طور کلی از اولویت بندی سامانه خودروهای وارداتی حذف می‌گردد.
  • متقاضیانی که علی رغم مسدود سازی مبلغ اعلام شده، اقدام به ثبت نام نکنند نیز به طور کلی از اولویت بندی سامانه خودروهای وارداتی حذف می‌گردند.
  • اطلاعات کلیه متقاضیان مرتبط با این طرح حسب ماده 19 آئین‌نامه اجرایی ماده 14 الحاقی قانون مبارزه با پولشویی و طرح مالیات بر عایدی سرمایه در اختیار نهادهای ذیربط قرار می‌گیرد.

تلاش چندباره برای فروش خودروهای برقی در ایران

عرضه خودروهای برقی، به یکی از چالش‌های جدید وزارت صنعت تبدیل شده است. خودروهای برقی در ابتدا به عنوان تاکسی وارد کشور شدند. قرار بود تا این خودروها به عنوان بخشی از ناوگان تاکسیرانی شهرهای بزرگ مورد استفاده قرار گیرند. همچنین شرکت‌های خودروسازی مختلف که اقدام به واردات خودروهای الکتریکی کرده بودند، تصمیم گرفتند تا تاکسی‌های الکتریکی را در قالب سازمان‌های تاکسی‌رانی خصوصی و محدود خود به کار گیرند. با این حال رانندگان تاکسی استقبالی از این خودروها نکردند. همچنین برخی خودروهای الکتریکی که توسط ایران‌خودرو و سایپا به ایران عرضه شده بود، توسط سازمان تاکسیرانی برای استفاده در شهرها تاییدیه لازم را دریافت نکرد.

سامانه خودروهای برقی

پیش از راه‌اندازی سامانه خودروهای برقی، خودروهای الکتریکی در سامانه خودروهای وارداتی به متقاضیان عرضه شدند. اکثر این خودروها از برندهای چینی هستند و تنها چند محصول محدود از برند‌های آئودی و هوندا بین آن‌ها حضور دارد. با این حال عرضه خودروهای برقی در سامانه یکپارچه مورد استقبال مشتریان قرار نگرفت. به همین دلیل وزارت صنعت تصمیم گرفته است تا سامانه خودروهای برقی را برای فروش مجدد آن‌ها به گروه دیگری از مشتریان راه‌اندازی کند. اکنون گروه جدیدی از مشتریان می‌توانند با بلوکه کردن مبلغ 100 میلیون تومان، نسبت به ثبت‌نام خودروهای الکتریکی در سامانه جدید اقدام کنند. با این حال مشخص نیست که آیا متقاضیان از این خودروها استقبال خواهند کرد یا مانند گذشته، اتومبیل‌های الکتریکی بدون مشتری باقی خواهند ماند.

چرا فروش خودروهای الکتریکی در ایران دشوار است؟

بزرگترین دلیلی که مانع فروش خودروهای برقی در ایران می‌شود، نبود زیرساخت لازم برای این خودروها است. در واقع ایستگاه شارژ و مراکز خدمات پس از فروش که دو نیاز اساسی خودروهای برقی هستند، در شهرهای بزرگ ایران قابل دسترسی نیستند. از این رو خریدار خودرو برقی نمی‌داند که برای تعمیر خودرو یا شارژ باتری‌های آن به کجا مراجعه کند.

یکی دیگر از نگرانی‌ها پیرامون خرید خودروهای برقی، مربوط به تداوم عرضه آن‌ها است. با توجه به رویه‌هایی که طی مدت اخیر شاهد آن بودیم، کاربران امید چندانی به ادامه عرضه این خودروها ندارند. گویا وزارت صنعت و واردکنندگان می‌خواهند تعداد محدود خودروهای الکتریکی وارد شده را به هر قیمت بفروشند و پس از آن نیز هیچ واردات جدیدی در حوزه خودروهای الکتریکی رخ نخواهد داد.

Audi Q4

در نهایت باید به قیمت بالای خودروهای الکتریکی به عنوان عاملی برای جلوگیری از فروش آن‌ها اشاره کنیم. خودروهای برقی به طور معمول گران‌تر از انواع درون‌سوز یا هیبریدی هستند. حتی خودروهای برقی اقتصادی نیز در مقایسه با خودروهای درون‌سوز، بسیار گران به حساب می‌آیند. همین مساله باعث شد تا رانندگان تاکسی از اتومبیل‌های الکتریکی استقبال نکنند.

در حال حاضر به جز دو مدل آئودی و یک مدل هوندا، سایر خودروهای الکتریکی از برندهای چینی هستند. خرید خودروهای الکتریکی آئودی یا هوندا نیز توسط اکثر مصرف‌کنندگان امکان‌پذیر نیست و تنها گروه خاصی از مشتریان با سطح درآمد بالا نسبت به خرید آن‌ها اقدام خواهند کرد. از این رو حدس می‌زنیم پس از راه‌اندازی سامانه خودروهای برقی، تنها اتومبیل‌های برقی گران‌قیمت و لوکس همچون آئودی Q4 ئی‌ترون به فروش برسند و سایر خودروهای برقی از برندهای چینی، بدون مشتری باقی بمانند.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا