تست و بررسی بسترن B30‌ پس از 60 هزار کیلومتر کارکرد + عکس

در این مطلب از دیجی ماشین،‌ به تست و بررسی بسترن B30‌ با شصت هزار کیلومتر کارکرد پرداخته‌ایم.

بسترن B30‌ یکی از محصولات نه چندان شناخته شده گروه بهمن طی چند‌ سال اخیر بوده است. این خودرو به عنوان جایگزینی برای بسترن B50F‌ یا آسا انتخاب شد، با این حال عرضه اندک آن به بازار باعث شده است تا مشتریان ایرانی چندان با این خودرو آشنا نباشند. در این مطلب از دیجی ماشین،‌ به تست و بررسی بسترن B30‌ با شصت هزار کیلومتر کارکرد پرداخته‌ایم. مالکین این خودرو همواره از دوام و کیفیت آن تعریف می‌کنند، بنابراین ممکن است برخی خریداران به انتخاب گزینه‌های دست دوم این خودرو علاقمند باشند. البته بهمن موتور طی ماه‌های گذشته تعدادی نسخه جدید را از این خودرو مونتاژ کرده است.

نگاهی به بسترن B30‌

بسترن B30‌ ‌یک سدان جمع‌وجور است و در رده خودروهایی همچون برلیانس H330، زوتی Z300 یا آریو و تارا قرار می‌گیرد. تولید این خودرو در بهمن موتور از سال 1396 آغاز شد و تا سال 1400 ادامه یافت. این خودرو جایگزین سدان بزرگتر و قوی‌تر این شرکت یعنی بسترن B50F‌ بود، با این حال هیچ‌گاه نتوانست از نظر شتاب، کشش و جذابیت به پای برادر بزرگترش برسد.

بسترن B30‌ در شرایطی وارد بازار ایران شد که سدان‌های چینی اقتصادی با تنوع بالا در بازار حاضر بودند. بنابراین در حضور انبوهی از سدان‌های چینی رنگارنگ که با تیراژ گسترده به بازار وارد می‌شدند، بسترن B30‌ نتوانست توجه چندانی را به خود جلب کند. با این حال زمانی که تحریم‌ها بازگشتند و سدان‌های چینی یکی پس از دیگری به مرحله توقف تولید رسیدند، بسترن B30‌ توانست نظر مخاطبان را به خود جلب کند.

تست و بررسی بسترن B30‌

 

در واقع بسترن B30‌ به عنوان خودرویی قابل قبول از نظر دوام و استهلاک شناخته شده است. در واقع این خودرو یک سدان اقتصادی است که هدف اصلی آن، دوام در بلندمدت و کاهش هزینه‌های جاری مالک به شمار می‌آید. بسترن B30‌ به خوبی توانسته است این هدف را اجرایی کند.

مشخصات فنی و امکانات بسترن B30‌

شرکت فاو سازنده بسترن B30‌، ادعا می‌کند که بسیاری از قطعات این خودرو را از فولکس واگن تهیه کرده است. البته این گفته‌ها چندان بی‌راه نیست، چرا که همکاری طولانی فاو و فولکس واگن به این شرکت اجازه داده است تا از تجربیات آلمانی‌ها در ساخت خودرو بهره‌مند شود. پلتفرم و پیشرانه بسترن B30‌ با سایر خودروهای اقتصادی فولکس واگن در چین مشابهت دارند و همین مساله باعث دلگرمی خریداران شده است.

زیر کاپوت بسترن B30‌، موتور 1.6 لیتری چهارسیلندر تنفس طبیعی قرار دارد. این پیشرانه قادر است تا حداکثر 107 اسب‌بخار قدرت و 155 نیوتن‌متر گشتاور آزاد کند. گیربکس شش سرعته خودکار از برند آیسین نیز وظیفه تعویض دنده را برعهده دارد. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو 6.7 لیتر به ازای صد کیلومتر پیمایش عنوان شده است. باک سوخت این خودرو نیز 50 لیتر ظرفیت دارد.

تست و بررسی بسترن B30‌

از جمله امکانات بسترن B30‌ می‌توان به این موارد اشاره کرد: سیستم صوتی به همراه نمایشگر لمسی، سیستم‌های کنترل پایداری و ترمز کمکی، سیستم باز شدن درب ها بعد از وقوع تصادف، ریموت کنترل ساده، تهویه مطبوع دستی،‌سانروف،  فرمان برقی، کروز کنترل، سیستم کنترل ایستایی در سربالایی، سنسور پارک و دوربین عقب.

تست و بررسی بسترن B30‌ با 60 هزار کیلومتر کارکرد

خودرویی که برای تست و بررسی در اختیار ما قرار داشت، یکی از نخستین نمونه‌های تولیدی این خودرو بود که در سال‌های نخستین مونتاژ به مشتری تحویل داده شد. کارکرد آن نیز با توجه به 5 سال کار،‌ اندک است. از این رو توقع داریم تا ایرادات اندکی را در آن مشاهده کنیم.

گیربکس شش دنده با تیپ ترونیک و مد اسپرت، یکی از مزایای بسترن B30‌ در مقایسه با رقبایش به شمار می‌آید که اکثر آن‌ها به گیربکس 4 سرعته مجهز هستند. با این حال سواری بسترن B30‌ تفاوتی با سایر سدان‌های اقتصادی ندارد. سیستم تعلیق این خودرو ساده است و کوبش‌های مختلفی را در کابین آن تجربه خواهید کرد.

در جریان تست و بررسی بسترن B30‌،‌ توانستیم رکورد شتاب 15 ثانیه را در بهترین شرایط و در شهر کرج ضبط کنیم. باید اشاره کنیم که سیستم کنترل پایداری این خودرو قادر به کنترل تمامی حرکات خودرو نیست و باید هنگام پیچیدن با آن دقت کنید. البته ترمزهای بسترن B30‌ عملکرد مناسبی دارند و به خوبی قادر هستند تا خودرو را کنترل کنند.

خودرو کارکرده

بسترن B30‌ با وجود ادعای دوام، دچار مشکلات متعددی در ایران شده است. این ایرادات شامل ضعف در دسته موتور و ترک منیفولد اگزوز هستند که ایرادات شایعی در خودروهای چینی به حساب می‌آیند. همچنین به دلیل ارتفاع کم خودرو از سطح زمین، در گذر از دست اندازها به مشکل برخورد خواهید کرد. همچنین ایرادات برقی از جمله مشکلات مرسوم این خودرو هستند.

جمع‌بندی تست و بررسی بسترن B30‌، بخریم یا نه؟

باید اشاره کنیم که بسترن B30‌ یک سدان اقتصادی است. از این رو امکانات بسیاری را در این خودرو نخواهید یافت. خوشبختانه این سدان به سیستم کنترل پایداری مجهز است و اطمینان قابل قبولی را از نظر ایمنی به شما القا می‌کند. با این حال حذف کیسه‌های هوای جانبی در نسخه‌های مونتاژ ایران، چندان به مذاق مصرف‌کنندگان خوش نمی‌آید.

بزرگترین رقیب بسترن B30‌ در حال حاضر، تارا اتوماتیک است. این خودرو در قالب تیپ‌های V2‌ و V4 وارد بازار شده است و گزینه مطرحی برای علاقمندان به خودروهای اتوماتیک محسوب می‌شود. با توجه به اینکه تولید بسترن B30‌ متوقف شده است، تارا اتوماتیک گزینه جذاب‌تری برای خرید به حساب می‌آید. به خصوص آن‌که لوازم یدکی این خودرو در دسترس مخاطبین قرار دارند و برای رفع ایرادات آن، نیاز به یافتن یک مکانیک ماهر ندارید. با این حال اگر از خودروهای ایرانی خسته شده‌اید، بسترن B30‌ می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا