آیین‌نامه اسقاط خودروهای فرسوده تغییر کرد، تعداد گواهی اسقاط بیشتر شد

براساس گفته‌های «مهران سالاریه» رییس ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده، آیین‌نامه اسقاط خودروهای فرسوده تغییر کرد. او این خبر را در گفتگو با خبرگزاری صدا‌و‌سیما بیان کرد. بزرگترین تغییر این آیین‌نامه، افزایش گواهی اسقاط به ازای هر خودرو است. با دیجی ماشین در ادامه مطلب همراه ما باشید.

افزایش تعداد گواهی به ازای هر خودرو

به گفته سالاریه، خودروهای شخصی با عمر بین 20 تا 25 سال سه گواهی اسقاط دریافت می‌کنند. قیمت هر گواهی 35 میلیون تومان است. بنابراین اگر مالک خودرو فرسوده با عمر بیش از 20 سال هستید، 105 میلیون تومان گواهی اسقاط دریافت خواهید کرد. تا پیش از این هر خودرو فرسوده فارغ از سن، تنها یک گواهی اسقاط دریافت می‌کرد. افزایش تعداد گواهی اسقاط به ازای هر خودرو، مشوقی برای نوسازی خودروهای فرسوده خواهد بود.

سن فرسودگی خودروها در کشور تا مدتی پیش 15 سال بود اما هم‌اکنون به 20 سال افزایش پیدا کرد. بنابراین خودروهای ساخت سال 1383 و قبل از آن در دسته خودروهای فرسوده قرار می‌گیرند. با توجه به افزایش روزافزون قیمت خودرو در کشور، ارائه سه برگه گواهی اسقاط به خودروهایی با عمر بین 20 الی 25 سال باعث تشویق مالک برای اسقاط آن می‌شود.

نگاهی به مراحل آیین‌نامه اسقاط خودروهای فرسوده

روند اسقاط خودرو با ثبت‌نام اینترنتی خودرو فرسوده آغاز می‌شود. در مراحل بعد شما باید مدارک خودرو و اتومبیل فرسوده را به مراکز اسقاط خودرو تحویل دهید. پرداخت‌های قانونی مختلفی در این مسیر همراه شما هستند. در مرحله اول، باید مدارک لازم برای اسقاط خودرو فرسوده را آماده کنید.

اطلاعات و مدارک ثبت نام خودرو فرسوده به شرح زیر هستند:

برگ سبز خودرو، سند قطعی یا سند وکالتی به نام مالک خودرو

مدارک احراز هویتی مالک خودرو به همراه کپی آن‌ها.

تهیه فرم کامل از شماره انتظامی، رنگ خودرو، شماره شاسی خودرو و شماره موتور.

شماره حساب جام ملت به نام مالک خودرو.

تعویض پلاک در صورت قدیمی بودن پلاک خودرو.

کد VIN یا شناسه خودرو که متعلق به پلاک‌های سری جدید است.

Vin یا شناسه خودرو (یک کد که هنگام دریافت پلاک اخذ می‌شود).

مدارک تحویل خودرو به مراکز اسقاط.

کارت خودرو.

رسید پرداخت عوارض شهرداری.

رسید پرداخت مالیات خودرو تنها برای خودروهای عمومی و دولتی.

استعلام خلافی خودرو و رسید پرداخت.

پس از تهیه مدارک لازم، شما باید اتومبیل فرسوده خود را در سایت ستاد نوسازی خودروهای فرسوده ثبت‌نام کنید. این سایت با آدرس nnhk.ir، پذیرای شما خواهد بود. پس از ثبت‌نام، این سایت به شما رسید ارائه می‌کند که باید این رسید را نزد خود نگه دارید.

آیین‌نامه اسقاط خودروهای فرسوده

جدول سن فرسودگی خودروها:

نوع خودرو سن فرسودگی
سواری شخصی 20
سواری دولتی 15
تاکسی 10
مینی‌بوس 15
اتوبوس درون‌شهری 10
اتوبوس بین‌شهری 15
کامیون و کشنده 25
وانت 15
موتورسیکلت 10

بر اساس آیین‌نامه اسقاط خودروهای فرسوده، خودرویی که به سن مرز فرسودگی می‌رسد باید بیش از حالت عادی مورد معاینه فنی قرار گیرد. در صورتی‌که این خودرو 2 بار متوالی موفق به اخذ گواهی معاینه فنی نشود، در دسته خودروهای فرسوده قرار خواهد گرفت.

اسقاط خودروهای فرسوده

به گفته معاون سازمان محیط زیست، 80 درصد از خودروهای حاضر در سیستم حمل‌ونقل عمومی فرسوده هستند. همچنین 60 درصد از اتوبوس‌های درون‌شهری فرسوده شده‌اند. 10 درصد از اتوبوس‌ها و ون‌های بین‌شهری نیز فرسوده محسوب می‌شوند. در حال حاضر 26 شهر و هفت کلان شهر کشور درگیر آلودگی هوا هستند. مراکز اسقاط خودرو طی چندسال اخیر از میزان وابستگی خود به منابع دولتی کاسته‌اند. بنابراین مشارکت بخش خصوصی می‌تواند در سرعت بخشی به اسقاط خودروهای فرسوده موثر باشد.

با راه‌اندازی ستاد اسقاط خودروهای فرسوده در وزارت صمت از ابتدای سال 1402، جهشی در نوسازی خودروها ایجاد شده است. این ستاد مسئولیت اسقاط خودروهای فرسوده را برعهده گرفته است. طی سال گذشته، اسقاط خودروهای فرسوده 25 درصد نسبت به چهار سال پیش از آن رشد کرد. از ابتدای سال جاری تا پایان خردادماه نیز 60 هزار و 236 دستگاه اتومبیل فرسوده اسقاط شدند. رکورد اسقاط خودروهای فرسوده در کشور طی یکسال، حدود سیصد هزار خودرو است.

Show More

Related Articles

Back to top button