تست و بررسی برلیانس کراس پس از پنج سال، آیا بی ام و چینی هنوز ارزش خرید دارد؟

امروز در دیجی ماشین به تست و بررسی برلیاس کراس پس از 120 هزار کیلومتر کارکرد پرداخته‌ایم.

خودروهای برلیانس طی دهه 1390 خورشیدی با مشارکت پارس خودرو به بازار ایران عرضه شدند. تیراژ گسترده، امکانات مناسب و همچنین قیمت رقابتی باعث شد تا بسیاری از مشتریان اقدام به خرید این خودرو کنند. گل سرسبد خودروهای مونتاژی برلیانس در ایران، برلیانس کراس یا برلیانس C3 بود. امروز در دیجی ماشین به تست و بررسی برلیاس کراس پس از 120 هزار کیلومتر کارکرد پرداخته‌ایم.

نگاه اولیه

برلیانس کراس در واقع نسخه کراس از مدل هاچ‌بک برلیانس H320‌ است و یک خودرو هاچ‌بک کراس محسوب می‌شود. این‌گونه از خودروها طی نیمه دوم دهه 1390،‌ طرفداران بسیاری در بازار خودرو ایران داشتند. تولید برلیانس کراس از سال 1396 آغاز شد و تا سال 1399 ادامه یافت. در این زمان  بود که بازگشت تحریم‌های اقتصادی، باعث شد تا برلیانس از بازار خودرو ایران خارج شود.

نسخه‌ای که امروز در تست و بررسی برلیانس کراس مشاهده می‌کنید، مدل قوی‌تر این خودرو است. پارس خودرو با همکاری برلیانس، از سال 1397 مدل‌های ارتقا یافته این خودرو را روانه بازار کرد. این مدل‌ها با برچسب 1.65 در بخش عقب نسبت به مدل‌های عادی متمایز می‌شدند. این علامت نشان دهنده حجم موتور آن‌ها بود، چرا که نسخه‌های عادی این خودرو به موتور 1.5 لیتری مشترک با برلیانس سری H200‌ مجهز بودند.

تست و بررسی برلیانس کراس

رقیب عمده برلیانس کراس در زمان تولید و عرضه به بازار، رنو ساندرو بود. جالب آن‌که پس از بازگشت تحریم‌ها، رنو و برلیانس به طور همزمان بازار خودرو ایران را ترک کردند. به عبارتی هیچ تفاوتی میان فرانسوی‌ها و چینی‌ها در رها کردن شرکای ایرانی خود وجود نداشت! امروزه نسخه‌های کارکرده برلیانس کراس نیز همچنان به عنوان رقیب نمونه‌های کارکرده رنو ساندرو محسوب می‌شوند. البته این خودرو با نسخه‌های بی‌پایان پژو 207 نیز در بازار رقابت می‌کند. با این حال آیا برلیانس کراس پس از پنج سال عمر و 120 هزار کیلومتر کارکرد ارزش خرید دارد؟ این پرسشی است که در ادامه مقاله پاسخی برای آن خواهیم یافت.

دوام هاچ‌بک کراس چینی در بلندمدت چطور بوده است؟

دوام چینی‌ها در بلندمدت، از جمله نگرانی‌های عمده مصرف‌کنندگان ایرانی هنگام خرید خودروهای چینی دست دوم است. از آن‌جایی که برلیانس کراس یک خودرو اقتصادی چینی محسوب می‌شود، این نگرانی در مورد خودرو نیز دوچندان خواهد بود.

تست و بررسی برلیانس کراس در بخش دوام، این خودرو را هم‌رده محصولات داخلی و سایر چینی‌های اقتصادی بازار قرار می‌دهد. داشبورد این خودرو از پلاستیک خشک تشکیل شده است و در صورت عدم توجه مالک قبلی یا ایجاد تغییرات در کابین، به راحتی مستعد شکستن و ترک برداشتن است. همچنین مشکلات فنی مرسوم چینی‌ها در برلیانس کراس نیز وجود دارد. به عنوان مثال اکثر نسخه‌های این خودرو به مشکل جعبه فرمان دچار شده‌اند و دسته موتور ضعیف نیز باعث لرزش بیش از حد اتاق می‌شود. بنابراین پیش از انتخاب یک برلیانس کارکرده به عنوان خودرو آینده، باید هزینه‌های احتمالی مورد نیاز برای تعمیر و نگهداری بخش‌های مختلف خودرو را محاسبه کنید و سپس اقدام به انتخاب این هاچ‌بک کراس چینی نمایید.

تست و بررسی برلیانس کراس در جاده و خیابان

نسخه‌ای از برلیانس کراس که در اختیار ما قرار داشت، تیپ قوی‌تر این خودرو موسوم به برلیانس کراس 1.65 لیتری بود. در زمان عرضه این محصول، پارس خودرو ادعا می‌کرد که افزایش حجم و راندمان پیشرانه باعث افزایش 15 درصدی شتاب و کشش خودرو نسبت به نسخه‌های 1.5 لیتری شده است. با این تفسیر، ما انتظار داریم که عملکرد برلیانس کراس 1.65 لیتری ما را شگفت زده کند!

روی کاغذ برلیانس کراس 1.65 لیتری، 114 اسب‌بخار قدرت و 154 نیوتن‌متر گشتاور آزاد می‌کند که راندمان متوسطی برای یک پیشرانه 1.65 لیتری شانزده سوپاپ هستند. گیربکس این خودرو نیز از نوع چهارسرعته اتوماتیک و ساخت هیوندای است. سواری عادی با این خودرو تجربه‌ای همانند پژو 207 یا رنو ساندرو را برای شما فراهم می‌کند.

تست و بررسی برلیانس کراس

با این حال در زمان شتاب‌گیری، توقعی که از این خودرو دارید برای شما برآورده نمی‌شود. شتاب‌گیری برلیانس کراس با موتور 1.65 لیتری متوسط است و این خودرو را همرده پژو 207 اتوماتیک قرار می‌دهد. همچنین عایق‌بندی کابین نیز مناسب نیست و هنگام شتاب‌گیری، حجم قابل توجهی از صدای موتور به درون کابین نفوذ می‌کند. در بررسی ما و شتاب‌گیری در شهر کرج، شتاب صفر تا صد برلیانس کراس 1.65 معادل 16.4 ثانیه به دست آمد.

عملکرد برلیانس کراس کارکرده در بخش ترمز برخلاف بخش شتاب، قابل قبول است. این خودرو با خط ترمز 44 متری پس از پنج سال عمر و 120 هزار کیلومتر کارکرد، رکورد مطلوبی را از خود برجای می‌گذارد. بنابراین اگر از سیستم ترمز این خودرو به خوبی محافظت کنید و لاستیک‌های مناسبی را برای استفاده در اختیار داشته باشید، برلیانس کراس با وجود عدم سیستم کنترل پایداری همچنان یک خودرو ایمن خواهد بود.

جمع‌بندی تست و بررسی برلیانس کراس

در بخش جمع‌بندی و نتیجه‌گیری، باید به شما بگوییم که آیا این خودرو ارزش خرید دارد یا خیر. در زمان نگارش این مقاله یعنی روزهای پایانی زمستان 1402، خرید نسخه‌های مختلف برلیانس کراس با موتور 1.65 لیتری، به حدود 700 الی 800 میلیون تومان بودجه نیاز دارد. قیمت این خودرو بسته به سال تولید، سلامت بدنه و میزان کارکرد متفاوت است.

با بودجه‌ای در این سطح، می‌توانید نمونه‌های صفرکیلومتر یا کم کارکرد پژو 207 اتوماتیک را خریداری کنید. برخی از این خودروها به موتور TU5 پلاس مجهز هستند و از نظر عملکرد فنی، وضعیت بهتری نسبت به برلیانس کراس دارند. همچنین با بودجه‌ای در حدود 700 الی 800 میلیون تومان می‌توانید نسبت به خرید رنو ساندرو نیز اقدام کنید که به عنوان خودرویی بادوام شناخته شده است. همچنین با حدود 200 میلیون تومان بودجه کمتر، می‌توانید برلیانس H320‌ با موتور 1.65 را خریداری کنید. این خودرو هیچ تفاوت فنی با برلیانس کراس ندارد و تنها چند پلاستیک اضافه از ظاهر آن حذف شده است!

تست و بررسی برلیانس کراس

در مجموع می‌توان گفت که خرید برلیانس کراس در شرایط فعلی جذابیت خاصی ندارد. با این حال ممکن است برخی مشتریان به خرید این خودرو علاقمند باشند. این مشتریان افرادی هستند که به خودروهای چینی علاقه شدید دارند یا آن‌که از نشستن پشت فرمان مدل‌های مختلف پژو 206 و پژو 207 خسته شده‌اند. همچنین ممکن است مالکان رنو ساندرو از کابین ساده و بی‌روح این خودرو دلزده شده باشند و به دنبال خودرویی هم‌قیمت و هم‌کلاس با رنو ساندرو بگردند. برای این گروه از مشتریان، برلیانس کراس همچنان یک گزینه مطلوب به حساب می‌آید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا