آیین‌نامه واردات خودروهای دست دوم چه جزئیاتی دارد؟

هیات دولت در آخرین روزهای تیرماه 1403، آیین‌نامه واردات خودروهای دست دوم برای همه ایرانیان را منتشر کرد.

هیات دولت در آخرین روزهای تیرماه 1403، آیین‌نامه واردات خودروهای دست دوم برای همه ایرانیان را منتشر کرد. این آیین‌نامه در قالب چهار صفحه منتشر شده است که جزئیات مهمی را در مورد فرآیند ورود خودروهای کارکرده شرح می‌دهد. با دیجی ماشین در ادامه مطلب همراه ما باشید.

آیین نامه واردات خودروهای دست دوم در قالب 9 ماده تنظیم شده است که برخی از آن‌ها تبصره‌هایی دارند.

مهم‌ترین موضوعات این آیین‌نامه به شرح زیر هستند:

خودروهای کارکرده وارداتی باید بین 3 الی 5 سال سن داشته باشند.

برای ورود خودروهای کارکرده به کشور، باید اول آن‌ها را در گمرکات کشور ثبت سفارش کنید. خودروهایی که در گمرک ثبت سفارش نشده باشند،‌ مرجوع خواهند شد.

برای ترخیص خودروهای دست دوم وارداتی از گمرک،‌ باید گواهی اسقاط خودروهای فرسوده ارائه دهید.

حجم موتور خودروهای دست دوم وارداتی باید کمتر از 2500 سی‌سی باشد.

خودروهای کارکرده وارداتی باید ساخت کشورهای اروپایی، ژاپن یا کره جنوبی باشند. واردات خودروهای آمریکایی ممنوع است.

کارگروهی متشکل از وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه، بر تعداد خودروهای کارکرده وارداتی در هر سال نظارت خواهند کرد. در واقع سهمیه‌ای برای تعداد خودروهای دست دوم وارداتی در نظر گرفته شده است. در صورت رسیدن به سقف سهمیه، ثبت‌سفارش جدید در آن سال صورت نمی‌گیرد و سفارش‌ها به سال آینده موکول خواهند شد.

خودروهای کارکرده وارداتی باید استاندارد عدم آلایندگی یورو 5 یا بالاتر از آن را داشته باشند.

متقاضیان واردات خودروهای دست دوم باید در بانک مرکزی حساب ارزی باز کنند و منبع ارز وارداتی به تایید بانک مرکزی برسد.

آیین‌نامه واردات خودروهای دست دوم

آیین‌نامه واردات خودروهای دست دوم

قوانین واردات

تبصره ها

حقوق واردات خودروهای کارکرده هنوز اعلام نشده است اما حدس می‌زنیم که این نرخ‌ها، با تعرفه گمرکی خودروهای صفرکیلومتر یکسان باشند. تعرفه‌های واردات خودرو بنزینی در حال حاضر به شرح زیر هستند:

 کمتر از ۱۰۰۰ سی سی ۲۰ درصد

١٠٠۱تا١۵٠٠ سی‌سی، ۵۵ درصد

 ١۵٠۱تا ٢٠٠٠ سی‌سی، ۹۵ درصد

٢٠٠۱تا ٢۵٠٠ سی‌سی، ۱۳۵ درصد

گروه‌های مختلف واردکننده

دولت در آیین‌نامه واردات خودروهای دست دوم، سه گروه را برای واردات خودروهای کارکرده به کشور مجاز دانسته است. گروه اول شرکت‌های واردکننده خودرو هستند که تاییدیه فعالیت را از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت دریافت کرده‌اند. بنابراین شرکت‌هایی که هم‌اکنون در زمینه واردات خودرو فعال هستند، می‌توانند نسبت به واردات خودروهای دست‌دوم نیز اقدام کنند.

با توجه به این بند،‌ می‌توان حدس زد که تمامی شرکت‌هایی که هم‌اکنون در حوزه واردات خودرو فعالیت می‌کنند، محصولات کارکرده را از کشورهای حاشیه با قیمت کمتر به کشور وارد خواهند کرد. به طور مثال نگین خودرو که تویوتا کرولا را به بازار ایران می‌آورد، نسخه‌های کارکرده این خودرو را با قیمت کمتر و البته پیشرانه‌های متفاوت از کشورهای همسایه به ایران خواهد آورد. همین موضوع در مورد محصولات هیوندای و کیا نیز صادق است.

گروه دوم شرکت‌های حمل‌ونقل هستند. واردات تمامی خودروهای کارکرده همچون اتوبوس نیز به کشور مجاز شده است. بنابراین تعاونی‌های حمل‌ونقل می‌توانند نسبت به واردات اتوبوس‌ کارکرده از منابع خارجی اقدام کنند.

در نهایت گروه سوم اشخاص حقیقی هستند. برای ثبت سفارش خودروهای کارکرده نیازی به دریافت کارت بازرگانی نیست و افراد با کدملی خود می‌توانند خودرو کارکرده وارد کشور کنند. برای ورود خودروهای دست‌دوم توسط افراد به کشور، نیاز است تا ثبت آماری در گمرک انجام شده و حقوق ورودی خودرو نیز پرداخت شود.

Show More

Related Articles

Back to top button