ایرانخودرو از سال 1401، اقدام به عرضه نسخه جدید پژو پارس کرده است که با واکنش مثبت بازار مواجه شد. در این مطلب از دیجی ماشین، به بررسی مزایا و معایب پژو پارس XU7P خواهیم داشت تا شما را برای خریدن یا نخریدن این خودرو راهنمایی کنیم. با ما در ادامه همراه باشید.
پژو پارس نیازی به معرفی ندارد. این خودرو از دو دهه پیش تاکنون در کشورمان به تولید میرسد و بسیاری از نسخههای آن در جادهها و خیابانهای کشورمان تردد میکنند. پژو پارس تاکنون با موتورهای بسیاری در کشورمان به تولید رسیده است که از جمله آنها میتوان به پیشرانه XU7، XU9، XUM، TU5 و در نهایت XU7P اشاره کرد. در حال حاضر این خودرو آخرین روزهای تولید خود را در ایرانخودرو سپری میکند اما برخلاف پژو 405 و سمند، تولید آن همچنان ادامه دارد.
تولید پژو پارس XU7P از سال 1401 آغاز شد و تا به امروز، این خودرو روی خط تولید قرار دارد. ایرانخودرو پژو پارس XU7P را در سه نسخه ساده، سفارشی و ELX سفارشی روانه بازار کرد که به ترتیب تیپ پایه، میانی و بالارده این خودرو به شمار میآیند. در حال حاضر و به دلیل عدم عرضه چندماهه این خودرو به بازار، قیمت پژو پارس در بازار افزایش قابل توجهی را تجربه کرده است. از این رو در مطلب امروز، به بررسی مزایا و معایب پژو پارس XU7P خواهیم پرداخت تا شما را برای خرید این خودرو در حال یا آینده راهنمایی کنیم.
مزایای پژو پارس XU7P
در بخش نخست از بررسی مزایا و معایب پژو پارس XU7P، نخست نگاهی به مزیتهای این خودرو خواهیم داشت. پژو پارس یکی از پرفروشترین محصولات ایرانخودرو از دهه 1380 تاکنون است. در واقع مزایای بسیار پژو پارس برای خریداران ایرانی در کنار قیمت مقرونبهصرفهای که دارد، باعث محبوبیت روزافزون این خودرو نزد مشتریان شده است.
کابین بزرگ و صندوق بار بزرگ
پژو پارس XU7P یک خودرو خانوادگی محسوب میشود و در این زمینه حرفهای بسیاری برای گفتن دارد. کابین این خودرو با دارا فاصله محوری 2669 میلیمتر، فضای کافی برای چهار سرنشین بزرگسال را فراهم میکند. صندوق بار این خودرو نیز 500 لیتر حجم دارد و میتوان لوازم بسیاری را در آن جای داد. این مزایا باعث شدهاند تا طی دو دهه اخیر، بسیاری از مصرفکنندگان ایرانی پژو پارس را برای خرید انتخاب کنند. البته باید خاطرنشان کنیم که دیگر خوردوهای مشابه یعنی سمند، سورن و پژو 405 نیز این مزیت را به مالکان ارائه میدهند.
سواری مناسب
سیستم تعلیق پژو پارس همانند بسیاری از خودروهای اقتصادی، ساده طراحی شده است. این خودرو از سیستم مکفرسون در جلو و میله پیچشی در عقب بهره میبرد. این ترکیب حتی در خودروهایی با چند برابر قیمت پژو پارس XU7P نیز مورد استفاده قرار میگیرند. این ترکیب برای سیستم تعلیق، عملکرد مناسبی در جذب ضربات و دفعات وارده به کابین در خودروهای اقتصادی دارد. به همین دلیل پژو پارس در مقایسه با خودروهایی همچون پژو 206 صندوقدار، پژو 207، پژو 206 و رانا، سواری نرمتری را برای سرنشینان خود فراهم میآورد.
بهبود راندمان پیشرانه نسبت به قبل
بزرگترین مزیت پژو پارس XU7P برای خریداران ایرانی، بهبود این پیشرانه قدیمی نسبت مدلهای پیشین است. ایرانخودرو با ایجاد تغییرات در موتور XU7 و برطرف کردن نقطه ضعفهای آن، موتور XU7P را به تولید رساند که نسخه ارتقایافته موتور XU7 به حساب میآید. این پیشرانه ورودی هوای جدیدی دارد که به تنفس موتور کمک میکند. همچنین سرسیلندر آن برای رفع ایراد شایع سوختن واشر سرسیلندر، تقویت شده است.
یکی دیگر از بهبودهای انجام شده در موتور XU7P نسبت به پیشرانه XU7، جداسازی منبع انبساط رادیاتور از سیستم خنککاری است. البته در سوی مقابل و برای انطباق با استاندارد عدم آلایندگی یورو 5، باید از روغن موتور 0W20 در پژو پارس XU7P استفاده کنید که نسبت به روغن موتور 20W50 مرسوم گزینه گرانتری به شمار میآید.
تمامی تغییراتی که در بالا به آنها اشاره کردیم، باعث شدهاند تا موتور XU7P راندمان بالاتری را نسبت به پیشرانه XU7 تولید کند. حداکثر راندمان این پیشرانه، 96 اسببخار قدرت و 146 نیوتنمتر گشتاور است که در بازه بزرگتری قابل دسترسی است. همچنین مصرف سوخت این خودرو به 7.1 لیتر بر صد کیلومتر در سیکل ترکیبی رسیده است. این عدد دو لیتر کمتر از مصرف سوخت ترکیبی موتور XU7 معمولی است. البته این پیشرانه معایبی نیز دارد که در ادامه مطلب مزایا و معایب پژو پارس XU7P به آن خواهیم پرداخت.
گستردگی خدمات پس از فروش
یکی از مواردی که در بررسی مزایا و معایب پژو پارس XU7P باید به آن پرداخت، خدمات پس از فروش و نحوه دسترسی به قطعات یدکی در مورد این خودرو است. پژو پارس از سالها پیش تاکنون روی خط تولید ایرانخودرو قرار دارد و به همین دلیل لوازم یدکی آن به وفور در بازار یافت میشود. البته در مورد لوازم تزیینی بدنه به دلیل تغییرات مکرر طراحی، ممکن است مالکان نسخههای قدیمی به مشکل برخورد کنند. با این حال لوازم فنی و قطعات یدکی اصلی پژو پارس در هر کوی و برزن به راحتی پیدا میشود. از این رو مشکلی بابت دسترسی به قطعات یدکی و انجام تعمیرات این خودرو نخواهید داشت.
بازار خرید و فروش پررونق
یکی از مهمترین موارد در لیست مزایا و معایب پژو پارس XU7P، بازار خرید و فروش پررونق این خودرو است. در واقع دلیل اصلی تمایل مصرفکنندگان به خرید پژو پارس با وجود افت شدید کیفیت مونتاژ این خودرو، سودآوری مالکیت پژو پارس است. اختلاف قیمت پژو پارس در بازار و کارخانه طی پنج سال گذشته محسوس بوده است و دلیل اصلی برای سرمایهگذاری روی این خودرو به شمار میرود. انتظار داریم تا زمانی که مشتریان به خرید پژو پارس روی خوش نشان دهند، ایرانخودرو نیز برای ادامه تولید این خودرو تمایل داشته باشد!
معایب پژو پارس XU7P
پژو پارس به عنوان خودرویی محبوب در بازار ایران، ایرادات بسیاری دارد که همواره پشت فروش بالای آن مخفی شدهاند. با این حال فروش موفق پژو پارس XU7P در بازار انحصاری خودرو ایران، دلیلی برای عیب نداشتن این خودرو نیست. در ادامه نگاهی به معایب پژو پارس خواهیم داشت.
افزایش هزینههای دورهای مدلهای جدید نسبت به مدلهای قدیمی
در قسمت قبل و هنگام بررسی مزایا و معایب پژو پارس XU7P، به این موضوع اشاره کردیم که روغن موتور پژو پارس با تغییر موتور، تغییر کرده است. مدلهای جدید این خودرو که از سال 1401 با موتور XU7P به تولید رسیدهاند، از روغن 0W20 برای روانکاری استفاده میکنند. این روغن برای موتور خودروهای وارداتی استفاده میشود و انتخاب آن برای موتور پژو پارس، هزینه سرویسهای دورهای این خودرو را بسیار افزایش داده است. میتوان گفت که پس از تغییر موتور پژو پارس، هزینه سرویس دورهای این خودرو نسبت به مدلهای قدیمی دوبرابر شده است.
کمبود امکانات رفاهی
طی دهه 1380 خورشیدی و زمانی که پژو پارس در اوج قرار داشت، آپشنهای این خودرو برای مخاطبان ایرانی راضیکننده بود. با این حال پس از دو دهه و ورود انبوه خودروهای چینی رنگارنگ، آپشنهای خاص پژو پارس به تجهیزاتی ساده و پیش پا افتاده تبدیل شدهاند. البته ایرانخودرو اقداماتی را برای افزایش آپشنهای پژو پارس انجام داده است اما این آپشنها در تمامی تیپها قابل دسترسی نیستند. برای دسترسی به امکانات رفاهی بهتر همچون نمایشگر سیستم صوتی، رینگهای آلیاژی و دوربین عقب، باید تیپهای گرانتر این خودرو نظیر پژو پارس سفارشی ELX را خریداری کنید.
پیشرانهای به روز شده اما قدیمی
موتور XU7P به واسطه بروزرسانیهای انجام شده، پیشرانه قابل قبولی در مقایسه با موتورهای قدیمی XU7 به حساب میآید اما همچنان یک موتور قدیمی است. این پیشرانه همچنان از سیستم هشت سوپاپ بهره میبرد و در مقایسه با موتورهای 16 سوپاپ TU5 و TU5 پلاس، فناوری پایینتری دارد. همین فناوری قدیمی باعث شده است تا راندمان این پیشرانه 1.8 لیتری چندان قابل توجه نباشد. برای مقایسه میتوان این پیشرانه را با موتورهای 1.8 لیتری لیفان X60 و جک J5 اتوماتیک مقایسه کرد که بین 130 الی 140 اسببخار قدرت و بیش از 165 نیوتنمتر گشتاور آزاد میکنند.
ایمنی پایین
افزایش داخلیسازی پژو پارس طی دهه 1390 خورشیدی و استفاده از ورقهای داخلی در ساخت بدنه، باعث شده است تا مقاومت اتاق پژو پارس در تصادفات رانندگی کاهش یابد. در کنار این موضوع، باید افزایش تیراژ برای پاسخگویی به تقاضای بازار و در نتیجه کاهش کیفیت ساخت پژو پارس را نیز در نظر بگیرید. ایمنی بدنه پژو پارس طی سالیان اخیر آنقدر کاهش یافته است که این خودرو را در بازار پژو کاغذی لقب دادهاند!
با وجود گذشت دو دهه از آغاز تولید پژو پارس در ایرانخودرو، این سدان پرفروش همچنان از وجود امکانات ایمنی جدید نظیر سیستم کنترل پایداری محروم است. در حال حاضر خودروهای همقیمت پژو پارس در بازار آزاد همچون سورن پلاس، تارا دندهای و شاهین G از نظر ایمنی برتری قابل توجهی نسبت به پژو پارس دارند.
ایرادات مونتاژی فراوان
در قسمت قبل به ضعف بدنه پژو پارس پس از افزایش تیراژ و داخلیسازی این خودرو اشاره کردیم. با این حال ضعف بدنه تنها مشکل پژو پارسهای جدید نیست. این خودروها از مشکلات مونتاژی بسیاری رنج میبرند که همواره در لیست مزایا و معایب پژو پارس XU7P قرار میگیرد.
مونتاژ نامنظم و اشتباه بدنه، مشکلات برقی متعدد، کیفیت پایین اجزای داشبورد و به صدا افتادن آنها، شل بودن قطعات فنی و از کار افتادن سیستمهای داخلی خودرو، از جمله مشکلات مونتاژی شایع پژو پارس XU7P به حساب میآیند.
جمعبندی مزایا و معایب پژو پارس XU7P
در بخش پایانی مطلب بررسی مزایا و معایب پژو پارس XU7P، باید به این نتیجه برسیم که آیا پژو پارس در حال حاضر ارزش خرید دارد یا خیر. با توجه به عدم عرضه چندماهه این محصول و پرواز قیمت پژو پارس XU7P در بازار آزاد، باید گفت که خرید این خودرو از بازار آزاد به هیچ عنوان ارزش ندارد.
بنابراین تنها در صورتی که متقاضی خرید پژو پارس در قالب سامانه یکپارچه هستید، تامین بودجه و پرداخت بهای این خودرو برای شما ارزش به همراه خواهد داشت. در غیر اینصورت، گزینههای بسیار بهتری در بازار برای خرید شما وجود دارند. تارا دندهای، سورن پلاس (در قالب نسخههای مختلف با موتور EF7 و XU7P) و دنا پلاس ساده، گزینههای ارزندهتری نسبت به پژو پارس XU7P در حال حاضر هستند.
ایرانخودرو در میانه سال 1402، نسخه جدیدی از پژو پارس را با پسوند بهینه معرفی کرد. این خودرو تغییراتی را در ظاهر تجربه کرده بود تا با قوانین جدید سازمان استاندارد و لزوم محافظت از عابرین پیاده تطبیق یابد. پیشرانه این خودرو نیز به جای XU7P، موتور TU5 پلاس مشترک با تارا بود. هنوز خبری از تولید این خودرو به دست ما نرسیده است اما در صورتی که ایرانخودرو تصمیم بگیرد این خودرو را تولید کند، دور جدیدی از محبوبیت پژو پارس را در بازار ایران شاهد خواهیم بود.