انواع تجهیزات و سیستم‌های ضدسرقت خودرو را بشناسید

شاید نتوان از تمام روش‌های سرقت خودرو جلوگیری کرد؛ اما سیستم‌‌های ضدسرقت خودرو تا حد ممکن از دزدیده شدن خودرو جلوگیری می‌کنند.

آمار سرقت خودرو در ایران از مرز سالیانه 100 هزار دستگاه عبور کرده است. البته این آمار بدون در نظر گرفتن سرقت قطعات خودرو مانند باتری، کامپیوتر خودرو، وسایل صندوق عقب و … محاسبه شده است. شاید نتوان از تمام روش‌های سرقت خودرو جلوگیری کرد؛ اما سیستم‌های ضدسرقت خودرو تا حد ممکن از دزدیده شدن خودرو جلوگیری می‌کنند. در این مطلب از دیجی ماشین، انواع سیستم ضدسرقت خودرو را به شما معرفی خواهیم کرد.

انواع سیستم‌های ضدسرقت خودرو

احتمالا تاکنون کلیپ‌هایی درباره سرقت خودرو دیده‌اید، که در اکثر آ‌ن‌ها سارق ظرف چند ثانیه خودرو را می‌دزدد. یکی از دلایل اصلی آسان بودن سرقت خودرو در ایران به رخنه‌های امنیتی تولیدات داخلی مربوط می‌شود. بسیاری از خودروهای داخلی دچار نواقص امنیتی جدی هستند که منجر به راحت باز شدن درب صندوق، کاپوت یا در‌های خودرو می‌شوند. در ادامه برخی از تجهیزات ضدسرقت خودرو را معرفی می‌کنیم.

۱. انواع قفل ضدسرقت خودرو

قفل‌ها ساده‌ترین سیستم ضدسرقت خودرو هستند که نقش قابل توجهی در ارتقای امنیت خودرو دارند. قفل در بدترین حالت فرآیند سرقت خودرو را طولانی می‌کند. همین تاخیر در سرقت ممکن است منجر به شکست سارقان در ارتکاب جرم شود. انواع قفل قابل استفاده برای خودروها را در زیر مشاهده می‌کنید:

قفل فرمان

قفل فرمان از ابتدایی‌ترین سیستم‌های ضدسرقت خودرو است. قفل‌های فرمان با بدنه فولادی در برابر ضربه مقاومت بالایی دارند و احتمال سرقت خودرو را به شدت کاهش می‌دهند.

نوع قفلی که برای باز و بسته کردن قفل فرمان استفاده می‌شود نیز اهمیت زیادی دارد. برخی از قفل فرمان‌ها دارای قفل رمزدار هستند و در نتیجه امنیت بالاتری نسبت به قفل‌های کلیدی ارائه می‌دهند. حتی برخی از قفل فرمان‌های بلند وجود دارند که از یک طرف به فرمان و از طرف دیگر به پدال گاز بسته می‌شوند.

سیستم‌های ضدسرقت خودرو

قفل پدال

به ادعای متخصصان امنیت خودرو، قفل پدال تاثیر بیشتری در مقایسه با قفل فرمان در افزایش امنیت خودرو دارد. دلیل آن‌ها برای این ادعا طولانی بودن زمان باز کردن قفل پدال در مقایسه با قفل فرمان است. قفل پدال اجازه حرکت به پدال‌های زیر پای راننده را نمی‌دهد و به همین دلیل محدودیت بیشتری نسبت به قفل فرمان ایجاد می‌کند.

البته خیلی از راننده‌ها استفاده از قفل فرمان را به دلیل باز و بسته کردن آسان‌تر ترجیح می‌دهند. همچنین در حالی که قفل فرمان برای سارق قابل مشاهده است،‌ اما قفل پدال معمولا تا زمانی که سارق وارد خودرو نشود، قابل رویت نیست.

قفل کاپوت

قفل کاپوت معمولا فولادی است و در ناحیه کنار کاپوت خودرو نصب می‌شود. اگرچه باز کردن این قفل برای سارقان حرفه‌ای دشوار نیست، اما حداقل زمان سرقت و احتمال عدم موفقیت آن‌ها را افزایش می‌دهد.

قفل چرخ

استفاده از قفل چرخ یا رینگ منجر به افزایش امنیت خودرویی می‌شود که برای مدت طولانی در یک مکان پارک شده باشد. این قفل که به دور قسمتی از چرخ خودرو بسته می‌شود، از حرکت آن جلوگیری می‌کند. پلیس نیز برای توقیف خودروها در محل از قفل چرخ مخصوص استفاده می‌کند.

قفل چرخ

۲. سیستم دزدگیر خودرو

یکی دیگر از سیستم‌های ضدسرقت خودرو، دزدگیر است. البته بعد از نصب دزدگیر روی خودرو نمی‌توان از به سرقت نرفتن آن مطمئن بود، چون سارقان راه‌هایی برای غیرفعال کردن دزدگیر بلد هستند. همچنین در اکثر موارد سرعت عمل سارقان به حدی بالاست که حتی در صورت به‌صدا درآمدن دزدگیر هم کاری از دست صاحب خودرو برنمی‌آید.

بهتر است در خرید دزدگیر به‌سراغ پیشرفته‌ترین و کامل‌ترین سیستم موجود در بازار بروید. دزدگیر‌هایی که در ارتباط با سیستم ایموبیلایزر هستند و قابلیت ردیابی خودرو را نیز ارائه می‌دهند، امنیت بالاتری را به همراه خواهند داشت.

۳. ردیاب خودرو

ردیاب خودرو به‌تنهایی نقشی در جلوگیری از سرقت خودرو ندارد، بلکه مزیت اصلی آن کمک به صاحب خودرو در شناسایی موقعیت مکانی آن پس از سرقت است. معمولا یک سیستم ردیاب خودرو از سه بخش تشکیل می‌شود:

جی پی اس ضدسرقت خودرو (فناوری GPS)

ریموت کنترل (فناوری RF)

سرور مرکزی (فناوری GSM)

سیستم‌های ضدسرقت خودرو

سیستمGPS  موقعیت دقیق خودرو را تعیین می‌کند و به‌صورت مستقیم با سرور مرکزی در ارتباط است. سرور مرکزی به‌کمک فناوری GSM داده‌های دریافتی را پردازش می‌کند. سپس نتایج تجزیه و تحلیل خود را در لحظه توسط یک سیستم آنلاین در اختیار مالک خودرو قرار می‌دهد.

معمولا یک ریموت کنترل با فناوری  RFنیز در اختیار صاحب خودرو قرار می‌گیرد که با استفاده از آن می‌توان دستوراتی مبنی بر خاموش شدن خودرو را صادر کرد. استفاده از این قابلیت در لحظه به سرقت رفتن خودرو می‌تواند از وقوع آن جلوگیری کند.

۴. ایموبیلایزر

ایموبیلایزر از چند سال پیش به سیستم‌های ضدسرقت خودرو اضافه شده است. این سیستم دارای یک کد اختصاصی و منحصربه‌فرد برای هر خودرو است. وقتی قصد روشن کردن خودرو با سوییچ را دارید، این کد اختصاصی توسط ECU کنترل می‌شود. فقط اگر ایسیو این کد را تایید کند، اجازه روشن شدن خودرو صادر می‌شود. ایموبیلایزر به دلیل مختص بودن به هر خودرو، به عنوان بهترین سیستم ضدسرقت در نظر گرفته می‌شود.

۵. سوئیچ مخفی

نصب سوئیچ مخفی روی خودرو یکی از روش‌های قدیمی برای جلوگیری از سرقت آن است. سوئیچ مخفی به‌صورت مستقیم به سیستم برق خودرو متصل است. بنابراین تا وقتی که این سوئیچ فعال نباشد، سیستم برق خودرو در مدار قرار نمی‌گیرد و خودرو روشن نمی‌شود. سوئیچ مخفی معمولا اندازه کوچکی دارد و بهتر است در مقابل دید همگان قرار نداشته باشد.

۶. شیشه ضدسرقت خودرو

اگر مجبور هستید اشیای ارزشمندی را با خودرو خود حمل کنید، باید راهی برای جلوگیری از شکستن شیشه‌های خودرو پیدا کنید. نصب شیشه ضدسرقت خودرو، بهترین راه برای رسیدن به این هدف است. البته قیمت این شیشه‌ها در مقایسه با شیشه‌های معمولی خیلی بیشتر است.

سیستم‌های ضدسرقت خودرو

جلوگیری از باز شدن صندوق عقب توسط سارقان

بسیاری از خودروهای داخلی مانند پراید، پژو، سمند و … نقطه ضعف بزرگی در بخش امنیت صندوق عقب و کاپوت دارند. سارقان حتی توسط یک پیچ گوشتی می‌توانند خیلی راحت درب صندوق آن‌ها را باز کنند.

دو راه برای جلوگیری از باز شدن صندوق عقب توسط سارقان وجود دارد. اگر قفل صندوق عقب خودرو را از نزدیک بررسی کنید، معمولا یک سوراخ در بدنه خودرو به سمت قفل دیده می‌شود. برای جلوگیری از باز شدن صندوق عقب توسط سارق باید به کمک یک پرچ مناسب این سوراخ را مسدود کنید.

همچنین باید یک ورق فلزی در مقابل قفل نصب کنید تا پیچ گوشی سارق به این ورق برخورد کند و امکان باز شدن قفل وجود نداشته باشد.

کلام پایانی

در این مطلب تعدادی از سیستم‌های ضدسرقت خودرو را به شما معرفی کردیم. اگرچه نمی‌توان فقط به نصب تجهیزات ضدسرقت خودرو بسنده کرد، اما این سیستم‌ها حداقل سرعت عمل سارقان را کاهش داده و احتمال شکست آن‌ها را افزایش می‌دهند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا