خودروهایی که در ایران به سختی فروخته میشوند، در مقایسه با سایر خودروها یا به تعداد کمتری وارد شدهاند و خدمات پس از فروش ضعیفی دارند و یا به حدی از نظر فنی و ظاهری ضعیف هستند که در بازار محدود ایران هم مورد پسند مردم واقع نمیشوند. با دیجی ماشین همراه باشید تا نگاهی به بدفروش ترین خودروهای ایران داشته باشیم.
بازار خودروهای کارکرده در ایران از گذشته تاکنون الگوها و شرایط خاصی داشته که موجب شده برخی از خودروها برای مردم محبوبتر شوند و بازار خرید و فروش بسیار خوبی داشته باشند. از طرفی، برخی از خودروها به دلایل مختلف مورد استقبال مردم واقع نشده و بازار خرید و فروش ضعیفی را تجربه کردهاند.
چرا برخی اتومبیلها در لیست بدفروش ترین خودروهای ایران قرار گرفتهاند؟
۱. تعداد کم
تعداد کمتر یک خودرو نسبت به رقبای آن در بازار موجب میشود مردم به سراغ چنین خودروهایی که چندان خاص نیستند نروند، چون هم در میان مردم شناختهشده نیستند و هم شخص در زمان خرید به این فکر میکند که اگر قصد فروش آن را داشته باشد، کسی خریدارش نیست.
۲. خدمات پس از فروش ضعیف
خدمات پس از فروش ضعیف همیشه موجب عدم محبوبیت یک خودرو شده است، چون مالک برای حل مشکلات فنی خودرو هیچ نمایندگی و یا مرکز تعمیر مناسبی پیدا نمیکند. البته خدمات پس از فروش فقط شامل تعمیرات نیست و کمبود قطعات یدکی هم بخشی از آن محسوب میشود.
۳. ضعف در طراحی ظاهری، مشخصات فنی و امکانات رفاهی
در کنار مشخصات فنی و امکانات رفاهی، طراحی ظاهری بد خودرو یکی از مهمترین دلایل عدم موفقیت آن در بازار است. شکل چراغها، طراحی جلوپنجره و همچنین طراحی داشبورد و درون کابین از مهمترین بخشهای خودرو است که باید به زیبایی و با الگوهای تازهتری طراحی شود تا بتواند نظر مشتریان را جلب کند.
۴. وجود رقبای قویتر
یکی دیگر از دلایل، وجود رقبا و همردههای بهتری است که خریداران گزینههای موجود را با آنها مقایسه کرده و در نهایت به این نتیجه میرسند که یک خودرو در مقایسه با رقبایش عملکرد ضعیفتری دارد و به همین دلیل آن را خریداری نمیکنند.
بدفروشترین خودروهای ایران به شرح زیر هستند:
۱. هیوندای آی ۴۰ (i40)
هیوندای آی ۴۰ به دلیل تعداد کم در بازار، شناختهشده نیست و به همین دلیل بازار خرید و فروش خوبی ندارد. i40 که در دو نسخه سدان و استیشن وارد ایران شده است، از طراحی ظاهری، امکانات رفاهی، مشخصات فنی و خدمات پس از فروش مناسبی بهره میبرد، اما به دلیل واردات اندک به موفقیت نرسیده است.
۲. هیوندای آی ۱۰ (i10)
هیوندای آی ۱۰، یکی از کوچکترین هاچبکها در بازار ایران، به دلیل کوچک بودن بیش از اندازه و مشخصات فنی ضعیفش مورد استقبال مشتریان قرار نگرفت و در بازار ایران شکست خورد.
۳. بایک سابرینا
هاچبک بایک سابرینا با مشخصات فنی قابل قبول، فضای بار مناسب و کابین مجهز میتوانست نیازهای یک خانواده کمجمعیت را به راحتی رفع کند. اما خدمات پس از فروش بسیار ضعیف آن باعث شد در بازار ایران به موفقیت نرسد.
۴. سوزوکی کیزاشی
در سال ۲۰۱۲ که بسیاری از محصولات کیا و هیوندای با طراحی بهروز و مشخصات فنی عالی به ایران آمدند، کیزاشی به دلیل طراحی قدیمی نسبت به رقبا و وجود جعبهدنده متغیر پیوسته مورد استقبال قرار نگرفت.
۵. بیسو T3
خدمات پس از فروش و بازاریابی ضعیف سیف خودرو منجر به شکست یکی از اقتصادیترین کراساوورهای بازار ایران شد که امکانات رفاهی و مشخصات فنی خوبی داشت.
۶. اس دبلیو ام G01
یکی دیگر از قربانیان عرضه نامناسب و خدمات پس از فروش ضعیف سیف خودرو، یکی از بهترین کراساوورهای چینی مونتاژی یعنی SWM G01 بود که از مشخصات فنی و امکانات رفاهی عالی برخوردار بود.
۷. محصولات قدیمی سانگ یانگ در لیست بدفروش ترین خودروهای ایران
تمام محصولات سانگ یانگ به جز تیوولی و محصولات جدیدی که قرار است عرضه شوند، خیلی زشت هستند و همین منجر به عدم موفقیت آنها در بازار ایران شده است. اکتیون، رکستون، کایرون و کوراندو از زشتترین محصولات سانگ یانگ به شمار میروند.
۸. هافی لوبو
علت انتخاب هافی لوبو، یکی از زشتترین و ضعیفترین و کمآپشنترین خودروهای بازار ایران، توسط شرکت خودروسازان بم برای مونتاژ هنوز مشخص نیست. در واقع در صورت خرید این مدل صاحب اول و آخرش خودتان خواهید بود.
۹. آلفا رومئو میتو
از دلایل فروش ضعیف میتو در بازار ایران میتوان به قیمت نسبتاً بالا، طراحی ظاهری بد، امکانات رفاهی کم، مشکل در تأمین قطعات و خدمات پس از فروش ضعیف اشاره کرد.
۱۰. رنو سفران و رنو لتیتود، دو مورد از بدفروش ترین خودروهای ایران
سفران و لتیتود تنها محصولات رنو بودند که در بازار ایران به موفقیت نرسیدند. سفران و لتیتود مشکلات فنی و ظاهری نداشتند، اما تعداد کم این دو موجب بدفروش بودن آنها شد.
۱۱. راین V5
راین V5 به عنوان ضعیفترین و ارزانترین محصول کمپانی فاو، علاوه بر طراحی ظاهری بسیار ضعیف از نظر مشخصات فنی و امکانات رفاهی هم حرفی برای گفتن نداشت. گروه راین در نهایت این مدل را با گیربکس اتوماتیک عرضه کرد که این اقدام هم تاثیری در فروش آن نداشت.
۱۲. سیتروئن C5
برخلاف زانتیا که محبوبیت زیادی در بین مشتریان ایرانی داشت، سیتروئن C5 در بازار خودروهای کارکرده ایران شکست خورد. هر دو نسل C5 امکانات رفاهی و مشخصات فنی خوبی داشتند، اما به دلیل وجود رقبای کرهای و ژاپنی نتوانستند نظر مشتریان را به خود جلب کنند. به همین دلیل است که سیتروئن C5 در لیست بدفروش ترین خودروهای ایران قرار دارد.
۱۳. میتسوبیشی لنسر
مشکل اصلی لنسرهای وارداتی عرضه آنها با جعبهدنده متغیر پیوسته بود. اگرچه بسیاری از محصولات چینی مجهز به گیربکس CVT بازار خرید و فروش خوبی را تجربه میکنند، اما لنسر به دلیل قیمت بالا و نداشتن یک گیربکس مناسب، نتوانست در بازار ایران به موفقیت برسد.