مدیرانخودرو سال 1403 را با تمرکز بر محصولات لوکس خود آغاز کرده است. این شرکت نخست اکستریم VX را به عنوان یک کراساوور متوسط و لوکس با قیمت حدود 4 میلیارد روانه بازار کرد. در گام دوم، مدیرانخودرو اکستریم TXL را روانه بازار کرده است. آنچه در مطلب امروز از دیجی ماشین میخوانید، تجربه رانندگی کوتاه ما با این خودرو است.
نگاه اولیه
اکستریم TXL که در سرزمین اصلی با نام اصلی اکسید TXL شناخته میشود، محصولی میانرده در سبد محصولات برند لوکس چری یعنی اکسید به شمار میآید. این خودرو در واقع نسخه بلندمحور یا لانگ از اکسید TX اصلی است و به همین دلیل TXL خوانده میشود. اکسید TX بر پایه مشخصات فنی و پلتفرم مشابه با نسل اول چری تیگو 8 شکل گرفت و تولید آن از سال 2018 در چین آغاز شد.
با تغییر نسل چری تیگو 8 و معرفی نسل دوم آن با پسوند پرو، اکسید TX نیز مورد فیسلیفت قرار گرفت و نسخه بلندمحور آن یعنی اکسید TXL معرفی شد. خودرویی که با نام اکستریم TXL به بازار ایران آمده است، نسخهای از این خودرو است که از سال 2021 تاکنون به تولید میرسد. این خودرو در سبد محصولات اکستریم، جایگاهی پایینتر از اکستریم VX دارد و البته نسبت به آن خودرو ارزانتر خواهد بود.
اکستریم تی ایکس ال در قالب دو مرحله توسط خبرنگاران ایرانی مورد تست قرار گرفت. نخستین مرحله آن در زمستان سال گذشته و در پیست آیلند انجام شد. دومین مرحله نیز در پایان بهار 1403 و در پیست آزادی انجام گرفت. این خودرو اکنون در حال آمادهسازی برای ورود به بازار است. اکستریم TXL با تکیه بر تواناییهایی که دارد، رقیبان مختلف خود را به چالش میکشد.
بررسی طراحی اکستریم TXL
اکستریم TXL در مقایسه با اکستریم VX، ابعاد کوچکتری دارد و تا حدودی میتوان آن را یک کراساوور اسپرت قلمداد کرد. مشخصه بارز نمای جلو اکستریم TXL، جلوپنجره عریض و پهن با خطوط کرومی بسیار است. چراغهای روشنایی نیز در دو طرف این جلوپنجره جاسازی شدهاند. چراغهای روی کاپوت به عنوان چراغهای روشنایی در روز و چراغهای کوچک فعال هستند اما بیش از حد کوچک و باریک نشدهاند. همین مساله باعث شده است تا چهره اکستریم تی ایکس ال در نمای جلو تا حدی متفاوت از سایر کراساوورهای آسیایی باشد.
در نمای جانبی اکستریم تی ایکس ال، کراساووری اسپرت با بدنهای کشیده را میبینیم که روی رینگهای بزرگ 19 اینچی سوار است. طراحی خودرو در نمای عقب با چراغهای روشنایی سرتاسری و دو فرورفتگی در نواحی جانبی سپر به پایان میرسد.
درون کابین اکستریم TXL، دو نمایشگر به هم چسبیده با لبههای خمیده را میبینیم که یک مجموعه بزرگ را تشکیل دادهاند. فرمان دو شاخه خودرو نیز علاوه بر ظاهر جذاب و متفاوت، ابعاد مناسبی دارد و برای هدایت خودرو کارآمد است. فاصله بین دو محور اکستریم TXL به 2.8 متر میرسد و همین مساله باعث میشود تا 4 سرنشین بزرگسال سواری راحتی را در این خودرو تجربه کنند.
مشخصات فنی
اکستریم TXL از همان پیشرانه نصب شده روی برادر بزرگترش یعنی اکستریم VX استفاده میکند اما در بخش گیربکس، تفاوتهایی بین این دو خودرو وجود دارد. پیشرانه این خودرو از نوع دولیتری توربوشارژر با تزریق مستقیم سوخت است که حداکثر 260 اسببخار قدرت و 400 نیوتنمتر گشتاور آزاد میکند.
گیربکس اکستریم TXL همانند اکستریم VX از نوع هشت سرعته اتوماتیک است اما تفاوت کوچکی در این بخش وجود دارد. اکستریم VX از گیربکس هشت سرعته آیسین استفاده میکند اما در اکستریم TXL از گیربکس هشت سرعته ساخت خود چری استفاده شده است. با این حال در هر دو کراساوور شاهد نصب سیستم AWD هستیم که قدرت و گشتاور را به تمامی چرخها منتقل میکند.
سیستم تعلیق اکستریم TXL در جلو از نوع مکفرسون و در عقب از نوع مولتیلینک است. ترمزها نیز در هر چهارچرخ از نوع دیسکی هستند. شتاب رسمی اکستریم تی ایکس ال معادل 7.7 ثانیه عنوان شده است و حداکثر سرعت قابل دستیابی با آن 200 کیلومتر بر ساعت خواهد بود.
تجربه رانندگی با اکستریم TXL
فضای داخلی اکستریم TXL راحت و دلنشین است. راننده در شرایط مطلوبی قرار دارد و دید او نیز به اطراف مناسب است. البته وجود انبوه رادارها نیز نقاط کور راننده را به خوبی پوشش میدهند. صندلیهای به صورت برقی تنظیم میشوند و دارای ماساژور، گرمکن و سردکن هستند.
همانند بسیاری دیگر از خودروهای چینی، اکثر تنظیمات خودرو به صورت لمسی و از طریق مانیتور انجام میشود. این مساله باعث شده است تا فعال یا غیرفعال کردن برخی آپشنها برای راننده دشوار باشد. پدل شیفترهای تعویض دنده این خودرو نیز قابلیت تیپ ترونیک ندارند و تنها برای 15 ثانیه، دنده را در حالتی که شما انتخاب کردهاید نگه میدارند. پس از آن مجددا تعویض دندهها به صورت اتوماتیک انجام میشود.
در قسمت قبل به این موضوع اشاره کردیم که اکستریم تی ایکس ال از گیربکس هشت سرعته اتوماتیک ساخت چری بهره میبرد. عملکرد این گیربکس رضایتبخش است اما اگر برای مدت طولانی با خودرو رانندگی کنید و به آن فشار بیاورید، گیربکس داغ میکند و سرعت آن هنگام تعویض دندهها کاهش مییابد.
پیشرانه دولیتری توربوشارژر اکستریم TXL و اکستریم VX، به سیستمهای پیشرفتهای برای تولید حداکثر راندمان ممکن مجهز شده است. این پیشرانه از استاندارد عدم آلایندگی یورو 6 پیروی میکند و به همین دلیل لازم است تا از سوخت باکیفیت برای پر کردن باک آن استفاده نمایید. در نمونه تست درایو که در اختیار خبرنگاران قرار داشت، از سوخت معمولی برای این خودرو استفاده شده بود که حاصل آن شنیدن صدای ناهنجار ناک از درون موتور خودرو بود.
امکانات و آپشنهای اکستریم TXL
اکستریم TXL همانند اکستریم VX به دستیارهای کمک راننده مجهز است. این دستیارها به خوبی عمل میکنند و هنگام حرکت در اتوبانها یا پارک کردن خودرو برای راننده مفید واقع خواهند شد. دیگر آپشنهای اکستریم TXL را موارد زیر تشکیل میدهند:
شش کیسه هوا ده نقطهای، سیستمهای کنترل پایداری، کنترل کشش، شروع حرکت در سربالایی، کنترل سرعت در سراشیبی، سنسور پارک جلو، سنسور پارک عقب، سنسور نور، سنسور باران، سیستم پایش باد لاستیکها (TPMS)، تهویه اتوماتیک دوگانه، سیستم ورود و استارت بدون کلید، صندلیهای برقی جلو به همراه گرمکن و سردکن، کول باکس، درب برقی صندوق عقب، سانروف و سیستم صوتی سونی با ۸ عدد بلندگو و نمایشگر لمسی.
قیمت و رقبا
قیمت اکستریم TXL هنوز از سوی مدیرانخودرو اعلام نشده است اما حدس میزنیم که این خودرو با نرخ تقریبی 3.1 میلیارد تومان روانه بازار شود. در صورت عرضه اکستریم تی ایکس ال با این قیمت، کراساوور لوکس مدیرانخودرو به رقیب قدرتمند محصولات مختلفی تبدیل میشود. اکستریم TXL در واقع با کراساوورهای وارداتی اروپایی و ژاپنی متعلق به دهه گذشته رقابت میکند و البته میتواند رقبایش را در حوزههای شتاب، کشش، امکانات و تجهیزات به چالش بکشد.
اکستریم TXL رقبای دیگری نیز دارد. تیگو 8 پرومکس رقیب همخانواده این خودرو است که اختلاف قیمت اندکی با آن دارد. ممکن است برخی خریداران اکستریم TXL را به دلیل آپشنهای بیشتر و حس تجمل، به تیگو 8 پرومکس ترجیح دهند. در بخش وارداتیها نیز کراساوورهایی همچون هیوندای توسان، کیا سلتوس و تویوتا کرولا کراس رقبای احتمالی اکستریم TXL هستند. البته این خودروها در یک کلاس قرار نمیگیرند، بلکه از نظر قیمت در بازار آزاد میتوانند با اکستریم TXL به رقابت بپردازند.