طی روزهای گذشته، شاهد رونمایی از بوگاتی توربیون بودیم. این خودرو مدل جدید و پرچمدار بوگاتی است که جایگزین مدل شیرون خواهد شد. همزمان با رونمایی بوگاتی توربیلون، رکوردهای قدرت و سرعت در قاره اروپا جابجا شدند. با دیجی ماشین در ادامه همراه باشید.
پیشرانه کاملا جدید بوگاتی توربیون
بزرگترین تغییر بوگاتی توربیون در مقایسه با مدلهای قبلی این خودروساز، مجهز شدن به پیشرانه هیبریدی است. موتور V16 جدید بوگاتی در مدل توربیون هیچگونه توربوشارژری یا سوپرشارژری ندارد و به جای آن، از کمک موتورهای الکتریکی بهرهمند است. مجموعه پیشرانههای بوگاتی توربیون در کنار یکدیگر، 1800 اسببخار قدرت آزاد میکنند!
پیشرانه درونسوز بوگاتی توربیلون 8.3 لیتر حجم دارد و سیلندرها درون آن به صورت V شکل قرار گرفتهاند. حداکثر راندمان این پیشرانه، 1000 اسببخار قدرت و 900 نیوتنمتر گشتاور است. براساس اعلام بوگاتی، شرکت انگلیسی کازوورث تولید این موتور را برعهده داشته است. این پیشرانه با وزن 252 کیلوگرمی، نسبت به موتور W16 بوگاتی شیرون بسیار سبکتر است.
سه موتور الکتریکی، وظیفه تکمیل قدرت و حمایت از موتور بنزینی را برعهده دارند. دو موتور الکتریکی روی محور جلو قرار گرفتهاند و موتور الکتریکی سوم نیز روی محور عقب قرار دارد. پکیج باتریهای این موتورها نیز 25 کیلووات ساعت ظرفیت دارد. این سه موتور در کنار یکدیگر 800 اسببخار قدرت تولید میکنند تا مجموع راندمان خروجی بوگاتی توربیون به 1800 اسببخار برسد. در صورتی که این خودرو را با تایرهای سفارشی میشلن در اختیار بگیرید، شتاب صفرتاصد این ابرخودرو 2 ثانیه خواهد بود.
با این حال خودروهای بوگاتی به خاطر شتاب معروف نشدهاند، بلکه حداکثر سرعت آنها را به شهرت رسانده است. بوگاتی توربیون نیز میتواند در عرضه 5 ثانیه، به سرعت 200 کیلومتربرساعت برسد. رسیدن این خودرو به سرعت 300 کیلومتربرساعت نیز تنها 10 ثانیه به طول میانجامد. حداکثر سرعت این خودرو به صورت استاندارد 386 کیلومتربرساعت اعلام شده است. البته برای افزایش سرعت خودرو، کلید فعالسازی سرعت ویژه تعبیه شده است. با فعالسازی این کلید، بال عقب توربیون به سمت پایین حرکت میکند و حداکثر سرعت آن به 444 کیلومتربرساعت خواهد رسید.
سبک و خاص به سبک بوگاتی
بوگاتی توربیون با وجود بهرهمندی از پیشرانه هیبریدی و باتری، نسبت به بوگاتی شیرون سبکتر شده است. همچنین مالکین توربیلون میتوانند بدون استفاده از موتور بنزینی و تنها با تکیه بر موتورهای برقی، در مسیرهای درونشهری گردش کنند. برد این خودرو در حالت تمام برقی، 60 کیلومتر است. البته بوگاتی جزئیاتی را از زمان و نوع شارژ باتریهای این خودرو اعلام نکرده است. تنها مسالهای که در مورد باتریهای توربیلون میدانیم، سیستم 800 ولتی به کار رفته برای آنها است.
پیشرانه تنها بخش خاص و منحصربهفرد بوگاتی توربیون نیست. شرکت فرانسوی برای ساخت قطعات کابین، از ساعتسازان خبره سوییسی کمکگ گرفته است. دربهای خودرو نیز به صورت لولایی باز میشوند و برقی هستند. سه صفحه نشانگر بزرگ از نوع آنالوگ روی فرمان خودرو چسبانده شدهاند. این صفحات آنالوگ توسط ساعتسازان سوییسی طراحی و ساخته شدهاند. هدف آنها نمایش اطلاعات حیاتی خودرو شامل دور موتور، مقدار سوخت، دمای موتور، سرعت و موارد دیگر است.
همانطور که گفتیم، این سه صفحه به فرمان خودرو چسبانده شدهاند اما هنگامی که فرمان را میچرخانید، این صفحات نمیچرخند! روی کنسول مرکزی خودرو نیز سوییچهای آلومینیومی و اهرمی از جنس کریستال قرار گرفتهاند که برای مدیریت پیشرانه و سیستم انتقال قدرت به کار میروند. یک نمایشگر دیجیتال مخفی نیز برای توربیون در نظر گرفته شده است که در زمان نیاز فعال میشود تا راننده به سیستم چندرسانهای خودرو دسترسی داشته باشد.
براساس اعلام خودروساز فرانسوی، تعداد 250 دستگاه بوگاتی توربیون به تولید خواهند رسید. تحویل این خودرو نیز از سال 2026 آغاز خواهد شد. قیمت اولیه این خودرو 4 میلیون دلار اعلام شده است که در عرضههای بعدی افزایش خواهد یافت.