رشد تولید خودروهای برقی و هیبریدی در سراسر جهان، باعث شده است تا پای این خودروها به بازار کشورمان نیز باز شود. پس از عرضه تیگو 8 پرو e پلاس توسط مدیرانخودرو، اکنون نوبت به آرینموتور رسیده است تا لاماری ایما HEV را برای ایرانیان به ارمغان بیاورد. امروز در دیجی ماشین، به تست و بررسی لاماری ایما هیبریدی پرداختهایم، خودرویی که با وجود ارزش خرید بالا چندان مورد توجه علاقمندان قرار نگرفته است.
نگاه اولیه، پیش از بررسی لاماری ایما هیبریدی
لاماری ایما هیبریدی با پسوند HEV شناخته میشود و سومین تیپ این خودرو در بازار ایران به شمار میآید. دو تیپ دیگر این کراساوور، لاماری ایما تیپ پایه و لاماری ایما X (تیپ فول آپشن) هستند که از موتورهای بنزینی استفاده میکنند. در واقع ساخت لاماری ایما هیبریدی، با کمترین تغییرات ممکن در ساختار فنی یک خودرو بنزینی به انجام رسیده است و به جز برچسب HEV، هیچ تفاوت دیگری میان نسخههای درونسوز و هیبریدی این خودرو مشاهده نمیشود.
تولید لاماری ایما هیبریدی از سال 1402 در آرینموتور آغاز شد و تا به امروز عرضه این خودرو ادامه دارد. لاماری ایما HEV هماکنون در کلاس خودش بیرقیب است اما پس از ورود تیگو 7 پرو هیبریدی، یک هماورد جدی را پیش روی خود خواهد دید. تست و بررسی لاماری ایما هیبریدی در ادامه مطلب، نقاط قوت و ضعف این کراساوور را برای ما آشکار خواهد کرد.
طراحی ظاهری
تست و بررسی لاماری ایما هیبریدی در بخش ظاهری، کار چندان دشواری نیست. این خودرو از زبان طراحی آشنای نسخه بنزینی استفاده میکند که اندکی تغییرات به آن اضافه شده است. یکی از این تغییرات، نواری کرومی و زاویهای شکل هستند که در دو طرف چراغهای جلو قرار گرفتهاند. همانند گذشته، چراغهای روشنایی اصلی درون نواحی جانبی سپرها مخفی شدهاند.
در بخش جانبی لاماری ایما هیبرید، تغییرات چندانی نسبت به نسخه درونسوز مشاهده نمیشوند. مهمترین تفاوت بخش جانبی نسخه هیبریدی، رکاب جانبی جدیدی است که در نسخه بنزینی وجود ندارد. رینگهای خودرو نیز طرح جدیدی دارند و اندازه آنها 19 اینچ است.
تغییرات لاماری ایما هیبریدی در نمای عقب به حداقل میرسند. چراغهای تزیینی جدیدی به قسمت زیرین سپر خودرو اضافه شدهاند و دیفیوزر نیز همرنگ بدنه است. از این رو اگر لاماری ایما HEV را در رنگهای روشن خریداری کنید، ظاهری نسبتا متفاوت را در بخش عقب خواهید دید.
طراحی داخلی
اگر کابین لاماری ایما HEV و سوبا M4 را در کنار یکدیگر قرار دهید، متوجه شباهت کامل فضای داخلی این دو خودرو خواهید شد. البته این شباهت بیدلیل نیست، چرا که هر دو محصول از خودروهای برند فورتینگ (زیرمجموعه دانگ فنگ) به حساب میآیند. بزرگترین تفاوت کابین لاماری ایما هیبرید با نسخههای درونسوز، کابین دو رنگ این خودرو است که با رنگهای مشکی و سبز فسفری تزیین شده است، در حالی که نسخه درونسوز به صورت کامل کابین مشکی دارد.
تست و بررسی لاماری ایما هیبریدی در بخش کابین، ما را به یک خودرو میانرده میرساند. کابین این خودرو از ترکیب پلاستیک خشک، چرم مصنوعی و پارچه تشکیل شده است که ترکیب مناسبی برای یک خودرو میانرده به حساب میآیند. علاوه بر تریم دورنگ، قطعاتی از کابین خودرو طرح فیبرکربن دارند که احساس تجمل و اسپرت بودن را به بیننده منتقل میکنند.
بررسی لاماری ایما هیبریدی در حوزه مشخصات فنی
لاماری ایما HEV یک خودرو هیبریدی سنتی یا معمولی است. پیشرانه بنزینی نقش پیشران اصلی را در این خودرو برعهده دارد و به طور همزمان، وظیفه ژنراتور را نیز ایفا میکند. موتور درونسوز این خودرو از نوع 1.5 لیتری توربوشارژر با تزریق مستقیم سوخت است که به صورت مستقل 168 اسببخار قدرت و 280 نیوتنمتر گشتاور آزاد میکند.
هنگامی که موتور الکتریکی به یاری پیشرانه بنزینی میآید، حداکثر راندمان پیشرانه هیبریدی لاماری ایما به 174 اسببخار قدرت و 300 نیوتنمتر افزایش مییابد. باتری لاماری ایما HEV بسیار کوچک است و تنها 2 کیلووات ساعت ظرفیت دارد، بنابراین موتور بنزینی بارها برای شارژ این باتری فعال خواهد شد.
سیستم انتقال قدرت لاماری ایما HEV از گیربکس e-CVT استفاده میکند. این گیربکس نخستین بار در خودروهای هیبریدی تویوتا ظاهر شد و اکنون برخی چینیها نیز به استفاده از آن روی آوردهاند. با وجود آنکه لاماری ایما HEV دو پیشرانه دارد اما همچنان یک خودرو دیفرانسیل جلو است و نمیتوانید روی قابلیت آفرود آن حساب باز کنید. جزئیات بیشتری از مشخصات فنی لاماری ایما HEV را در جدول زیر میتوانید مشاهده کنید:
نوع پیشرانه | هیبریدی |
حجم پیشرانه بنزینی | 1481 سی سی |
حداکثر قدرت | 174 اسب بخار در 5500 دور در دقیقه |
حداکثر گشتاور | 300 نیوتن متر در 1500 دور در دقیقه |
گیربکس | e-CVT |
حجم باک | 55 لیتر |
مصرف سوخت ترکیبی | 5.3 لیتر در هر صد کیلومتر |
شتاب صفر تا صد | 9.2 ثانیه |
حداکثر سرعت | 160 کیلومتربرساعت |
امکانات و آپشنها
لاماری ایما HEV از امکانات رفاهی و ایمنی مشابهی با لاماری ایما X یا همان نسخه فولآپشن برخوردار است. از این رو میتوان گفت در تست و بررسی لاماری ایما هیبریدی، نقطه ضعفهای نسخه پایه تا حد زیادی برطرف شدهاند. لاماری ایما HEV به دستیارهای رانندگی خودکار نیز مجهز است که راننده را هنگام حرکت در شهرهای شلوغ، یاری میرسانند. لیست کامل امکانات این کراساوور را در ادامه برای شما آوردهایم:
امکانات ایمنی: هشت کیسه هوا به همراه سیستمهای ABS – EBD – CBD – ASR – TCS – TRC – HBA – EBA – BA – HSA، دوربین عقب، دوربین 360 درجه و دستیارهای رانندگی خودران سطح دوم.
امکانات رفاهی: کروز کنترل، سقف شیشهای، ، سیستم صوتی به همراه نمایشگر، سیستم ورود بدون کلید، کول باکس، تریم چرمی کابین، کلاستر دیجیتالی.
تجربه رانندگی
تست و بررسی لاماری ایما هیبریدی در خیابانها، جنبه متفاوت این خودرو نسبت به اتومبیلهای درونسوز را آشکار میکند. هنگامی که با این خودرو در ترافیکهای شهری یا بینشهری رانندگی میکنید، پیشرانه خودرو به طور کامل خاموش میشود و تنها موتور الکتریکی وظیفه پیشران را برعهده دارد. این روند تا زمانی که باتریها به طور کامل تخلیه شوند یا سرعت حرکت شما از 40 کیلومتربرساعت فراتر رود، ادامه دارد.
کلاستر روبروی راننده در لاماری ایما HEV، اطلاعات کاملی از نحوه فعالیت موتورها به شما ارائه میدهد. هنگامی که موتور الکتریکی به تنهایی کار میکند، کلاستر آبی رنگ است و با فعال شدن موتور بنزینی، رنگ کلاستر به سبز تغییر میکند. روند جریان انرژی نیز در این کلاستر به شما نشان داده میشود.
با استفاده از تنظیماتی که در نمایشگر مرکزی خودرو برای شما ارائه شدهاند، میتوانید میزان انرژی بازیابی شده از ترمزها را تعیین کنید. سه حال کم، متوسط و بالا برای این وضعیت در نظر گرفته شده است. هرچقدر میزان بازیابی انرژی از چرخهای خودرو بیشتر باشد، ترمزها بیشتر درگیر خواهند بود و شما ناچار هستید تا پای خود را بیشتر از پیش روی پدال گاز فشار دهید.
با باتریهای خالی به دل جاده نزنید!
شتاب صفر تا صد لاماری ایما در شرایط واقعی ایران و شهرهایی همانند تهران و کرج، کمتر از 10 ثانیه خواهد بود. با این حال شما میتوانید با باتریهای کاملا پر و شرایط جوی ایدهآل، رکوردهای بهتری را برای شتاب این خودرو ثبت کنید.
یکی از نکات جالب لاماری ایما HEV، امکان تولید صداهای مصنوعی است. این قابلیت به راننده کمک میکند تا هنگام حرکت در معابر شهری، سایرین را از حضور خود آگاه کند. خودروها هنگام حرکت در وضعیت تمام الکتریکی بیصدا هستند و ممکن است عابرین متوجه عبور آنها نشوند.
دستیارهای کمک راننده در لاماری ایما HEV عملکرد مناسبی دارند اما بهتر است تا همچنان به تواناییهای خود در هدایت راننده متکی باشید. هنگام رانندگی در جادههای برونشهری، میتوانید نحوه فعالیتهای دو موتور خودرو را به صورت سری (پشت سرهم) یا موازی (در کنار هم) مشخص کنید. اگر شارژ باتریهای خودرو کم باشد، لاماری ایما HEV توان خارقالعادهای را به خصوص در سربالاییها از خود به نمایش نمیگذارد. بنابراین توصیه میکنیم تا هنگام خالی بودن باتریها، خودرو را بیش از حد تحت فشار قرار ندهید.
جمعبندی بررسی لاماری ایما هیبریدی
بخش پایانی تست و بررسی لاماری ایما هیبریدی به ارزش خرید این خودرو اختصاص دارد. هماکنون قیمت لاماری ایما HEV از سوی آرینموتور حدود یک میلیارد و 900 میلیون تومان قیمتگذاری شده است. البته برای خرید لاماری ایما HEV از بازار آزاد باید چند میلیون تومان بیشتر بپردازید. با توجه به اینکه مشتریان استقبال چندانی از لاماری ایما هیبرید به عمل نیاوردهاند، اختلاف قیمت بازار و کارخانه این خودرو چندان چشمگیر نیست.
با وجود اختلاف قیمت اندک لاماری ایما HEV در بازار و کارخانه، بعید به نظر میرسد که وضعیت این کراساوور پاک در بازار بهبود یابد. به عنوان مثال هماکنون مشتریان میتوانند با پرداخت دو میلیارد تومان در بازار آزاد، مالک تیگو 7 پرومکس شوند. این خودرو درونسوز پیشرانه قویتری نسبت به لاماری ایما هیبرید دارد و از سوی دیگر نگرانیهای مرسوم پیشرانه الکتریکی را برای کاربر ایجاد نمیکند.
به نظر میرسد برای پیشبرد فروش لاماری ایما HEV، نیاز به ارائه مشوقهای نقدی و غیرنقدی است. فروش اقساطی خودرو، تخفیف در قیمت و در نهایت بخشش پرداختهای قانونی از سوی دولت، راهکارهایی است که فروش خودروهای هیبریدی را از سوی دولت و عرضهکننده تسهیل میکند. در غیر اینصورت، تنها مشتریانی که به خودروهای پاک و حفاظت از محیطزیست علاقه دارند نسبت به خرید لاماری ایما HEV اقدام خواهند کرد.