تست و بررسی جک S3، قایق چینی در خیابان!

در مقاله امروز از دیجی ماشین، به تست و بررسی جک S3 پرداخته‌ایم.

جک S3 از جمله کراس‌اوورهای اقتصادی بازار ایران به حساب می‌آید که از میانه دهه 1390 تاکنون توسط مصرف‌کنندگان ایرانی مورد استفاده قرار گرفته است. در شرایطی که بسیاری از خودروهای چینی به بازه قیمتی بیش از یک میلیارد تومان مهاجرت کرده‌اند، کراس‌اوور کوچک جک همچنان در دسترس بخش بزرگی از خریداران قرار گرفته است. از این رو در مقاله امروز از دیجی ماشین، به تست و بررسی جک S3 پرداخته‌ایم.

نگاه اولیه تست و بررسی جک S3

هاچ‌بک کراس‌ها و کراس‌اوورهای جمع‌وجور شهری، یکی از گزینه‌های محبوب و پرفروش در بازار خودرو ایران طی دهه 1390 بودند. از جمله این خودروها می‌توان به چانگان CS35، ام وی ام X22، جک S3 و رنو ساندرو استپ وی اشاره کرد. از بین خودروهای یاد شده، تنها جک S3 و ام‌وی‌ام X22‌ موفق شدند تا دهه 1390 را به پایان برسانند و تولید بقیه آن‌ها به دلایل مختلف متوقف شد.

جک S3 برای نخستین بار در سال 1396 از سوی کرمان‌موتور به مشتریان ایرانی معرفی شد. در آن زمان این خودرو به عنوان برادر کوچکتر جک S5‌ ایفای نقش می‌کرد. کرمان موتور تصمیم داشت تا جک S7 را نیز به بازار ایران عرضه کند که این برنامه منجر به عرضه جک X7‌ با نام کی‌ام‌سی K7‌ شد.

جک اس 3

جک S3 از سال 1396 تاکنون با یک چهره و در قالب یک تریم به تولید می‌رسد. برخلاف جک S5 که دوره‌ای از فیس‌لیفت را تجربه کرد، جک S3 همچنان با همین ظاهر به بازار ما عرضه می‌شود. این خودرو طی دوران جدید خودروهای مونتاژی، همچنان با ام‌وی‌ام X22‌ رقابت می‌کند. البته اکنون شرایط این خودرو تغییر کرده است و نسخه به‌روز شده آن یعنی ام‌وی‌ام X33‌ کراس، محصولی چالش برانگیز در مقایسه با جک S3 به شمار می‌آید. پیشرانه تنفس طبیعی و عدم حساسیت به سوخت در کنار دوام فنی مجموعه موتور و گیربکس، از جمله مزایایی هستند که در تست و بررسی جک S3 به آن‌ها خواهیم پرداخت.

بررسی طراحی

بزرگترین نقطه ضعف جک S3 از نظر مخاطبین ایرانی، طراحی عجیب و ناموزون این خودرو است. در واقع این خودرو در وضعیتی بین مینی‌ون، کراس‌اوور و یک هاچ‌بک متوسط گیر کرده است. ترکیب نامتوازن ظاهری جک S3 باعث شده است تا بسیاری از مشتریان از خرید این خودرو صرف‌نظر کنند و به جای آن کراس‌اوورها یا سدان‌های دیگری را برای خرید انتخاب نمایند.

کاپوت جک S3 بسیار کوتاه است اما سقف آن شیب زیادی دارد. در نتیجه داشبورد بزرگی برای خودرو طراحی شده است که بخشی از قطعات فنی درون آن قرار گرفته‌اند. در نتیجه با وجود باریک بودن خودرو، زمان زیادی را باید با آن رانندگی کنید تا ابعاد خودرو برای مانورهای درون‌شهری برای شما مشخص شوند.

تست و بررسی جک S3

با وجود ناموزون بودن طراحی خارجی، کابین جک S3 جادار است و فضای کافی برای چهار سرنشین بزرگسال را در آن خواهید یافت. همچنین آینه‌های بزرگ و شیشه کشیده، دید مناسبی را از فضای بیرون برای شما فراهم می‌کنند. ابعاد جک S3 شامل 4325 میلی‌متر طول، 1765 میلی‌متر عرض و 1660 میلی‌متر ارتفاع هستند. فاصله بین دو محور این خودرو نیز 2560 میلیمتر عنوان شده است و وزن خالص آن نیز 1250 کیلوگرم خواهد بود.

مشخصات فنی

همان‌گونه که اندکی قبل اشاره کردیم، جک S3 از ابتدای تولید تاکنون با یک موتور و گیربکس به دست مشتریان ایرانی می‌رسد. پیشرانه این خودرو از نوع 1.6 لیتری چهارسیلندر تنفس طبیعی است که از سیستم تزریق غیرمستقیم سوخت استفاده می‌کند. حداکثر راندمان این پیشرانه 107 اسب‌بخار قدرت و 155 نیوتن‌متر گشتاور است. این راندمان در مقایسه با حجم موتور عدد متوسطی به نظر می‌آید اما باید توجه داشته باشید که موتور جک S3 برای دوام در بلندمدت ساخته شده است. از این رو می‌توانید سال‌ها بدون نیاز به تعمیرات اساسی، از جک S3 خود استفاده کنید.

بخش انتقال قدرت جک S3 از گیربکس CVT‌ بهره می‌برد که گزینه‌ای مرسوم برای خودروهای اقتصادی است. همچنین سیستم انتقال قدرت این خودرو به صورت دیفرانسیل جلو عمل می‌کند که این مورد نیز قابل انتظار بود. بنابراین جک S3 قابلیت آفرود ندارد و نمی‌توانید با آن از معابر دشوار عبور کنید.

کراس اوور جک

مصرف سوخت ترکیبی جک S3 به صورت رسمی 7.6 لیتر در صد کیلومتر عنوان شده است. باک سوخت این خودرو نیز 45 لیتر حجم دارد که به نظر چندان کاربردی به نظر نمی‌رسد. خودروهایی همچون پژو 207،‌رانا و پژو 206 باک سوخت 50 لیتری دارند. شتاب صفر تا صد رسمی جک S3 نیز 10.8 ثانیه خواهد بود که البته در شرایط عادی این رقم بیشتر است. حداکثر سرعت این خودرو نیز 180 کیلومتربرساعت عنوان شده است.

یکی دیگر از کاستی‌های جک S3 که به دلیل ارزان‌سازی آن انجام شده است را در بخش سیستم تعلیق می‌توان دید. سیستم تعلیق این خودرو در جلو از نوع مرسوم مک‌فرسون و در عقب از نوع میله پیچشی نیمه مستقل است. بنابراین این خودرو فاقد سیستم تعلیق مستقل در بخش عقب است و باید هنگام عبور از پیچ‌های تند، با احتیاط برانید.

امکانات و آپشن‌ها

تست و بررسی جک S3‌ در بخش امکانات و آپشن‌ها، ما را به نتایج قابل قبولی می‌رساند. این خودرو به سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل سرعت در سرازیری، سیستم کنترل ایستایی در سربالایی و سامانه پایش فشار باد تایرها مجهز است. دو کیسه هوا نیز مسئولیت مراقبت از سرنشینان ردیف جلو را برعهده دارند. البته نسخه‌های فول‌آپشن این خودرو به چهارکیسه هوا مجهز هستند که این نسخه در بازار ایران عرضه نشده است. همچنین جک S3‌ پنج ستاره ایمنی را از انکپ چین یا CNCAP‌ دریافت کرده است.

تست و بررسی جک S3

در بخش تجهیزات رفاهی نیز جک S3‌ می‌تواند رضایت مشتریان را در حد یک کراس‌اوور کوچک یا هاچ‌بک کراس برآورده کند. از جمله تجهیزات رفاهی جک S3‌ می‌توان به این موارد اشاره کرد: تریم چرمی کابین و فرمان، کروز کنترل، سیستم صوتی به همراه نمایشگر 7 اینچی، سنسور نور و باران، مه‌شکن جلو و عقب، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک و دکمه‌های کنترلی روی فرمان.

تجربه رانندگی

در بخش طراحی خودرو به نقطه ضعف اساسی این خودرو یعنی داشبورد بیش از حد بزرگ و کشیده آن اشاره کردیم. این نقطه ضعف باعث شده است تا رانندگی با این خودرو در ابتدا چندان راحت نباشد. داشبورد بیش از حد جلو آمده خودرو در کنار عرض کم و طول زیاد، باعث می‌شوند تا حس سواری یک قایق را در جک S3‌ تجربه کنید. بنابراین پس از قرار گرفتن پشت فرمان این خودرو، مدت زمانی را باید با آن رانندگی کنید تا ابعاد و اندازه خودرو برای شما محسوس شوند.

همان‌طور که در بخش طراحی داخلی اشاره شد، کابین جک S3 چیدمان خوبی دارد و با ارگونومی کافی و دید به اطراف مناسب، حس تسلط کافی را برای راننده به ارمغان می‌آورد. ضمناً این حس تسلط با فرمان نرم و شعاع گردش عالی تکمیل شده تا رانندگی با جک S3 درشهر شلوغی مثل تهران ساده شود. هرچند در مورد ارگونومی باید این نکته را بگوییم که طراحی صندلی‌ها علیرغم دربرگیرندگی کافی و حس خوب در دقایق ابتدایی، برای طولانی مدت چندان عالی نیستند و بدن را زودتر از انتظار دچار خستگی می‌کنند.

سواری و کشش

با وجود سیستم تعلیق ساده، تست و بررسی جک S3 در بخش سواری نمره قبولی را از جانب ما دریافت می‌کند. سواری این خودرو تا حد زیادی نرم ارزیابی می‌شود و می‌توان آن را به عنوان یک خودرو خانوادگی مناسب دانست. شتاب این خودرو نیز در شرایط عادی حدود 14 ثانیه است که رقم قابل قبولی برای خودروهای این کلاس به حساب می‌آید.

شتاب‌گیری و قابلیت‌های حرکتی جک S3 نیز در محدوده قیمتی خودش رضایت‌بخش است. همانند دیگر خودروهای مجهز به گیربکس CVT، شتاب‌گیری اولیه این خودرو ضعیف است اما در شتاب‌گیری ثانویه، ضعف پیش آمده را جبران می‌کند. با این حال کشش جک S3 در سربالایی‌ها رضایت‌بخش نیست. این مساله به دلیل حجم کم پیشرانه نسبت به وزن قابل توجه خودرو ایجاد شده است. بنابراین هنگامی که با جک S3 در جاده سربالایی رانندگی می‌کنید، باید همواره دور موتور را در محدوده بالایی نگه دارید تا دچار افت شتاب و کشش نشوید. این مساله از جمله تجربیات ناخوشایند رانندگی با جک S3‌ محسوب می‌شود، چرا که شنیدن صدای بلند موتور برای طولانی مدت آزاردهنده خواهد بود.

عملکرد ترمز و سیستم تعلیق

عملکرد ترمزهای جک S3 در شرایط معمولی قابل قبول است و چهار ترمز دیسکی قادر هستند تا جک S3 را به خوبی متوقف کنند. با این حال پیشنهاد می‌کنیم که با استفاده از تایرهای مناسب و مقبول، میزان چسبندگی جک S3 را در شرایط جوی نامطلوب افزایش دهید. همچنین حرکات عرضی جک S3 با توجه به کراس‌اوور بودن آن زیاد است و باید هنگام عبور از پیچ‌های تند، سرعت خودرو را در محدوده قابل کنترل نگه دارید. البته جک S3 به سیستم کنترل پایداری الکترونیکی مجهز است که این موضوع می‌تواند اطمینان خاطر راننده را به همراه داشته باشد.

فضای پای عقب

جک S3 از سیستم فرمان برقی بهره می‌برد که این موضوع بر افزایش ضریب ایمنی آن تاثیر مثبتی دارد. با این حال فرمان جک S3 بیش از حد سبک است و در صورتی که فرامین ناگهانی را با آن اجرا کنید، امکان واژگون شدن خودرو وجود خواهد داشت. البته بعید به نظر می‌رسد که خریداران جک S3 چنین اقدامی را با این خودرو انجام دهند، چرا که کراس‌اوور کوچک جک یک خودرو شهری و خانوادگی است و برای انجام مانورهای عجیب طراحی نشده است.

جمع‌بندی تست و بررسی جک S3

<p>تست و بررسی جک S3 در بخش‌های مختلف به ما نشان داد که این خودرو همانند بسیاری دیگر از محصولات اقتصادی مونتاژی، ترکیبی از نقاط قوت و ضعف را در کنارهم دارد. در واقع قیمت جک S3 آن‌قدر بالا نیست که توقع خود را از این خودرو بالا ببریم و از سوی دیگر آن‌قدر ارزان نیست که با ضعف‌هایش به طور کامل کنار بیاییم. بنابراین همانند دیگر خودروهای این رده، جک S3 نیز مزایا و معایب مختلفی را در ازای قیمت تقریبی یک میلیارد تومان به همراه دارد.

در حال حاضر قیمت جک S3 در کارخانه 910 میلیون و 450 هزار تومان است. کرمان‌موتور در بازه‌های زمانی مختلف این خودرو را با شرایط فروش اقساطی نیز در اختیار کاربران قرار می‌دهد. با این حال اگر بخواهید نسخه صفرکیلومتر جک S3 را از بازار آزاد خریداری کنید، بایستی یک میلیارد و 170 میلیون تومان وجه نقد را به فروشنده آن بپردازید.

تست و بررسی جک S3

بزرگترین مشکل جک S3 برای خریداران ایرانی، طراحی ظاهری عجیب و ناموزون این خودرو است. برای کمرنگ شدن این مشکل، بهتر است تا کراس‌اوور کوچک جک را در رنگ‌های تیره همانند خاکستری و مشکی خریداری کنید تا کاستی‌های ظاهری این خودرو کمتر به نظر برسند. در سوی مقابل بزرگترین مزیت جک S3 برای مصرف‌کننده ایرانی، پیشرانه حجیم (نسبت به رقبا) و فاقد توربوشارژر آن است که در بلندمدت دوام قابل قبولی را از خود به نمایش می‌گذارد.

راهنمای خرید

در حال حاضر جدی‌ترین رقیب جک S3 در بازار ایران، ام‌وی‌ام X33‌ کراس است که نسخه ارتقایافته‌ای از ام‌وی‌ام X22 پرو به حساب می‌آید. ام‌وی‌ام X33‌ کراس در مقایسه با جک S3 ظاهر جذاب‌تری دارد و خودرویی جدیدتر است. با این حال پیشرانه کم‌حجم و توربوشارژر آن به سوخت باکیفیت و همچنین نگهداری دقیق نیاز دارد. همچنین اگر گزینه‌های دست دوم جک S3 را در نظر بگیریم، رقبای بسیاری این خودرو را به چالش می‌کشند. از جمله این خودروها می‌توان به نسخه‌های کارکرده ام‌وی‌ام X33، چانگان CS35‌ و ام‌وی‌ام X22‌ اشاره کرد. با هزینه‌ای که برای خرید یک جک S3 کارکرده کنار گذاشته‌اید می‌توانید یک ام‌وی‌ام X33s‌ یا ام‌وی‌ام X33s AT‌ خریداری کنید که این خرید برای شما ارزش افزوده بیشتری را به همراه خواهد داشت.

Show More

Related Articles

Back to top button