رنو ساندرو یکی از محصولات محبوب سایپا است که در فاصله سالهای 1394 تا 1398 با گیربکس اتوماتیک و دستی به تولید رسید. سایپا نسخه مجهزتر این خودرو موسوم به رنو ساندرو استپوی را نیز همراه با نسخه استاندارد تولید کرد. تولید این خودرو پس از بازگشت تحریمهای اقتصادی متوقف شد. از این رو سایپا با ارائه طرح تبدیل حواله رنو ساندرو، سعی کرد تا متقاضیان این خودرو را به خرید خودروهای جایگزین تشویق کند. در مطلب امروز از دیجی ماشین، به همین موضوع خواهیم پرداخت.
طرح تبدیل حواله رنو ساندرو و برلیانس به کوییک، خرداد 1403
حوالهداران رنو ساندرو طی پنج سال گذشته و همزمان با افزایش روزافزون قیمت خودرو، از تحویل گرفتن خودروهای جایگزین امتناع کردند. سایپا طی چند فراخوان مکرر سعی کرد تا حوالهداران این خودرو را به تحویل گرفتن محصولات جایگزین نظیر تیبا و کوییک مجاب کند. البته برخی مشتریان رنو ساندرو فرصت را غنیمت دانستند و در ازای حواله رنو ساندرو، چند تیبا و کوییک تحویل گرفتند. بدیهی است که سود فروش چند تیبا و کوییک، بسیار بیشتر از سود فروش یک رنو ساندرو است.
با این حال برخی از مشتریان همچنان به نگه داشتن حواله رنو ساندرو ادامه دادند، چرا که روز به روز بر قیمت این خودرو در بازار آزاد افزوده میشد. اکنون سایپا بار دیگر تلاش کرده است تا این گروه از حوالهداران را به خرید خودروهای جایگزین تشویق کند. سایپا به ازای هر دستگاه رنو ساندرو، چند کوییک به مشتریان تحویل میدهد. برخی از این خودروها با قیمت سال 97 و برخی دیگر با قیمت روز به مشتریان واگذار میشوند. علاوه بر رنو ساندرو، محصولات برلیانس نیز در این شرایط فروش سایپا قید شدهاند.
نگاهی به رنو ساندرو
نسخهای از رنو ساندرو که در ایران به تولید رسید، نسل نخست این خودرو بود. نسل نخست رنو ساندرو در سال 2009 یعنی پنج سال پس از تولید نسخه اصلی رنو لوگان به بازار معرفی شد. به همین دلیل، طراحی ظاهر نسل اول رنو ساندرو از زمان خود عقبتر به نظر میرسید. داچیا سعی کرد تا این رویه را در نسلهای بعدی ساندرو اصلاح کند و تا حدودی درا ین کار نیز موفق شد، البته نسل دوم و سوم ساندرو هیچوقت در بازار ایران عرضه نشدند.
رنو ساندرو علاوه بر مشخصات فنی، از طراحی داخلی مشابهی با رنو تندر 90 نیز بهره میبرد. تنها بخش متفاوت این خودرو نسبت به رنو تندر 90، رودریهای جدید و آینههای جانبی بزرگتر هستند. آینههای بزرگتر رنو ساندرو مشکل دید نامطلوب نمای عقب رنو تندر 90 را جبران کردند و به همین دلیل بسیاری از مالکان رنو تندر 90 پس از عرضه ساندرو، آینههای این خودرو را با نمونه ساندرویی تعویض کردند. البته داچیا این تغییرات را روی فیسلیفت نسل اول لوگان نیز اعمال کرد، خودرویی که با نام رنو تندر پلاس در بازار ما به فروش رسید.
رنو ساندرو همانند طراحی ظاهری، در زمینه امکانات رفاهی نیز کاملا ضعیف ظاهر شده است. شیشهها و آینههای برقی، سیستم تهویه دستی، کامپیوتر سفری، سیستم صوتی با چهاربلندگو و دو کیسه هوا اندک امکانات رفاهی رنو ساندرو را تشکیل میدهند.
بزرگترین مزیت رنو ساندرو برای مخاطبان، پیشرانه کمدردسر و کارآمد این خودرو است. رنو ساندرو از موتور 1.6 لیتری چهارسیلندر تنفس طبیعی K4M مشترک با رنو تندر 90 استفاده میکند. این پیشرانه که به دلیل دوام بالا شناخته شده است، حداکثر راندمان 105 اسببخار قدرت و 140 نیوتنمتر گشتاور را آزاد میکند. این پیشرانه به همراه گیربکس پنج سرعته دستی یا چهارسرعته اتوماتیک و سیستم انتقال قدرت دیفرانسیل جلو عرضه شده است.
نگاهی به خودروهای برلیانس
برلیانس یکی از شرکتهای خودروسازی دولتی در چین است که محصولات آن در میانه دهه 1390، توسط پارس خودرو در ایران مونتاژ شدند. برلیانس به دلیل همکاری با خودروسازان معتبری همچون بی ام و یا پورشه و تویوتا، در صنعت خودروسازی چین شهرتی برای خود کسب کرد. از بین تمامی محصولات برلیانس، دو سری H200 و H300 این شرکت توسط پارس خودرو در ایران مونتاژ شدند.
طرح تبدیل حواله رنو ساندرو، بخشی از محصولات خانواده برلیانس را نیز در بر میگیرد. پارس خودرو طی نیمه دوم دهه 1390 پنج مدل برلیانس H220، برلیانس H230، برلیانس H320، برلیانس H330 و برلیانس کراس را به تولید میرساند. همانطور که در جدول بالا مشاهده میکنید، محصولات سری H200 و H300 نیز برای تبدیل تعهد فراخوانده شدهاند.
همانند تبدیل تعهد رنو ساندرو، سایپا نیز به ازای هر حواله برلیانس چند دستگاه کوییک به مشتریان تحویل میدهد. در صورتی که حوالهداران برلیانس و ساندرو از طرح سایپا استقبال کنند، این انتظار وجود دارد که قیمت کوییک در بازار آزاد طی بازه زمانی کوتاه کاهش چشمگیری پیدا کند؛ چرا که عرضه این خودرو به بازار ایران در ماههای اخیر بسیار جدیتر از گذشته پیگیری میشود.