نگاهی به تاریخچه بازی Need For Speed، جنون سرعت در دنیای مجازی

بازی Need for Speed یا «جنون سرعت» هنوز در دنیای بازی‌های خودرویی یکه‌تازی می‌کند.

اکثر ماشین‌بازها قبل از اینکه پشت فرمان خودرو نشسته باشند، رانندگی را با بازی‌های ویدیویی تجربه کرده‌اند. در دنیای گیمینگ می‌توان با سرعت بالا در خیابان‌ها گاز داد و از دست پلیس‌ها فرار کرد و نگران نابودی ابرخودروهای خود در بازی یا آسیب دیدن کسی نبود. با ما در ادامه مطلب از دیجی ماشین همراه باشید تا نگاهی به بازی Need For Speed داشته باشیم؛ یک بازی کامپیوتری معروف در کشورمان که طرفداران بسیاری نیز دارد.

از جمله این بازی‌های ویدیویی می‌توان به درایور (Driver)، برن اوت (Burnout)، گرن توریسمو (Gran Turismo) و درت (Dirt) اشاره کرد که هر کدام طرفداران خاص خود را داشتند.

اما گل سرسبد آن‌ها یعنی Need for Speed یا «جنون سرعت» به لطف کیفیت گرافیکی و واقع‌گرایی و عرضه مداوم طی حدود ۳۰ سال گذشته، هنوز در دنیای بازی‌های خودرویی یکه‌تازی می‌کند.

معرفی بازی Need for Speed

فرنچایز  Need For Speedیا به‌طور خلاصه NFS، طی سال‌های اخیر توسط الکترونیک آرتس کانادا، الکترونیک آرتس بلک باکس، اسلایتلی مد استودیوز، گوست گیمز و کرایتریون گیمز تولید و توسط الکترونیک آرتس  (EA)منتشر شده است. در این بازی می‌توان مسابقات اتومبیلرانی، فرار از دست پلیس و انجام ماموریت‌های مختلف را در فضایی جذاب و پرهیجان تجربه کرد.

اولین بازی این سری با نام The Need for Speed در سال ۱۹۹۴ میلادی (۱۳۷۳ شمسی) و جدیدترین نسخه از آن با نام Need for Speed Unbound در سال ۲۰۲۲ روانه بازار شده است.

بازی Need for Speed

این مجموعه با فروش بیش از ۱۵۰ میلیون نسخه، یکی از موفق‌ترین بازی‌های ویدیویی تاریخ محسوب می‌شود. همچنین فیلم‌ها و محصولاتی مانند اسباب‌بازی نیز بر اساس این بازی‌ها ساخته شده و به فروش می‌رسد.

تاریخچه بازی Need for Speed از DOS تا  PS5

بازی Need for Speed در ابتدا توسط شرکت دیستینکتیو سافتور طراحی شد که بعدها نامش به الکترونیک آرتس کانادا تغییر کرد. در اواخر سال ۱۹۹۲ میلادی، سرمایه شرکت روی تولید این بازی خودرویی متمرکز شد. اولین نسخه از این بازی در کنسول 3DO، سیستم عامل DOS و پلی استیشن ۱ قابل اجرا بود.

الکترونیک آرتس کانادا تا سال ۲۰۰۲ وظیفه تولید بازی‌های Need for Speed را برعهده داشت، تا اینکهEA  شرکت بلک باکس گیمز را خریداری کرد و تولید بازی‌های NFS را به آن سپرد. بازی‌های بعدی در کنسول‌های پلی‌استیشن ۲ و ایکس‌باکس نیز قابل اجرا بودند.

در سال ۲۰۰۴ کنسول نینتندو DS، در سال ۲۰۰۵ ایکس‌باکس ۳۶۰ و در سال ۲۰۰۶ پلی استیشن ۳ نیز به این جمع اضافه شدند.

بازی Need For Speed 2: Underground اولین نسخه از این بازی با قابلیت اجرا روی موبایل بود.

شرکت اسلایتلی مد استودیوز در سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۱ بازی‌های Need for Speed را تولید کرد. بازی سال ۲۰۱۰ توسط شرکت بریتانیایی کرایتریون گیمز ساخته شد. این نسخه دارای یک شبکه اجتماعی بود که کاربران می‌توانستند در آن رکوردها و تصاویر بازی خود را به اشتراک بگذارند.

بازی Need for Speed

در سال ۲۰۱۲ نسخه Most Wanted برای گوشی‌های مجهز به سیستم عامل اندروید و آیفون‌ و یک سال بعد برای پلی‌‌استیشن ۴ و ایکس‌باکس وان عرضه شد.

از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۹ گوست گیمز وظیفه تولید این سری را برعهده گرفت. این روند ادامه داشت تا اینکه دوباره کرایتریون گیمز در سال ۲۰۲۲ جدیدترین نسخه NFS را منتشر کرد.

در مجموع، از سال ۱۹۹۴ تا ۲۰۲۲ میلادی، ۲۵ بازی از سری Need for Speed منتشر شده است. در هر بازی به‌طور میانگین ۱۰۰ خودروی مختلف قابل استفاده بوده است.

گیم‌پلی  Need for Speed

در Need for Speed بازیکن در نقش راننده باید در مسابقات برنده شود تا بتواند قابلیت استفاده از جاده‌ها و مراحل بعدی و خودروهای قوی‌تر را باز کند. با پشت سر گذاشتن مسابقات مختلف و بازی با خودروهای سریع‌تر و قوی‌تر، مراحل هم سخت‌تر می‌شود.

البته رانندگی در این بازی‌ها به همین راحتی هم نیست. اگر با خودروهای دیگر یا موانع تصادف کنید یا لاستیک خودرو توسط میخ‌های پلیس پنچر شود، حتی ممکن است از آن مرحله حذف شوید. برای مثال، در این شرایط سرعت خودرو پایین می‌آید، دید محدود می‌شود، موتور دود می‌کند، فرمان نمی‌چرخد و هر بلای دیگری که در دنیای واقعی هم سر خودرو می‌آید.

در Need for Speed هم مثل واقعیت باید حواس‌تان به خودروهای پلیس و دوربین‌های کنترل سرعت باشد. برای مثال اگر جلوی پلیس گاز بدهید یا سرعت مجاز را در محدوده دوربین کنترل سرعت رعایت نکنید، تحت تعقیب قرار می‌گیرید. در این شرایط موانعی سر راه خودرو چیده می‌شود. حتی ممکن است به خودرو خسارت وارد شود. شاید تمام پول‌های بازی که برای به دست آوردن آن‌ها زحمت کشیده‌اید را از دست بدهید.

بازی کامپیوتری

قابلیت تیونینگ یا ارتقای خودرو هم در این مجموعه بازی خودرویی وجود دارد. با استفاده از این قابلیت می‌توان کنترل کشش، صدای اگزوز، داون‌فورس و ترمز ضدقفل را تنظیم کرد. همچنین می‌توان موتور، جعبه دنده و قطعات قوی‌تری روی خودرو نصب کرد. کاربر می‌تواند اسپویلر، دیفیوزر، رنگ خودرو و … را نیز تغییر دهد.

در Need for Speed مثل همه بازی‌های خودرویی، خودروهای مختلفی در دسترس هستند؛ از محصولات برندهای بی ام و، مرسدس بنز، لامبورگینی، فراری، فورد تا ابرخودروهایی مثل پاگانی و کونیگزگ و …

لذت رانندگی در خانه با بازی  NFS

به کمک مجموعه بازی‌های Need for Speed می‌توان لذت رانندگی را، اگرچه به صورت مجازی، در خانه تجربه کرد. خودروها خیلی شبیه به واقعیت طراحی شده‌اند و رانندگی با آن‌ها می‌تواند تا ساعت‌ها بازیکن را سرگرم کند. صدای واقعی اگزوز در خیابان‌ها و داخل تونل‌ها، مناظر خیره‌کننده و با گرافیک بالا، استرس مسابقه و هیجان تعقیب و گریز پلیسی آدرنالین را در خون مخاطب به جریان می‌اندازد.

Show More

Related Articles

Back to top button