شرایط توقیف خودرو در تخلفات حادثه‌ ساز اعلام شد

سردار محمدباقر سلیمی معاون عملیات پلیس راهور فراجا. شرایط توقیف خودرو در تخلفات حادثه‌ ساز را در گفتگوی رسانه‌ای خود اعلام کرد.

به گزارش دیجی ماشین شرایط توقیف خودرو در تخلفات حادثه‌ ساز اعلام شد. سردار محمدباقر سلیمی معاون عملیات پلیس راهور فراجا گفت: برابر ماده ۷ قانون رسیدگی به تخلفات، تعداد ۲۰ تخلف رانندگی که ارتباط مستقیم با وقوع و تشدید تصادف و در نتیجه گسترش خسارات، ضایعات، صدمات و کشته‌های ناشی از تصادفات دارند. این موارد به عنوان تخلف حادثه‌ساز تعیین شده‌اند.

از جمله این تخلفات می‌توان به تجاوز از سرعت مجاز، سبقت غیر مجاز در راه‌های دو طرفه، عبور از چراغ قرمز، حرکت به طور مارپیچ، عبور از محل ممنوع، عدم رعایت حق تقدم، استفاده از تلفن همراه و نقص فنی موثر وسیله نقلیه اشاره کرد. با توجه به اهمیت این تخلفات، علاوه بر اینکه قانونگذار، نمره منفی برای رانندگان مرتکب چنین تخلفاتی پیش بینی کرده است. در صورتی که راننده‌ای مرتکب دو تخلف از این تخلفات حادثه ساز به صورت همزمان شود، جریمه و نمره منفی دریافت می‌کند. علاوه برآن برای این تخلفات مجازات توقیف وسیله نقلیه نیز در نظر گرفته شده است.

جزئیات بیشتر از شرایط توقیف خودرو

سردار سلیمی گفت: بنابراین کنترل اینگونه تخلفات، چه با استفاده از سامانه‌های هوشمند، چه به صورت کنترلی توسط تیم‌های گشت و یا مامورین استقراری پلیس راهور به صورت جدی در دستور کار قرار دارد.

معاون عملیات پلیس راهور فراجا خاطرنشان کرد: لازم به ذکر است که با استفاده از ظرفیت‌های قانونی که در آن توقیف ساعتی نیز پیش بینی شده است، ماموران پلیس راهنمایی و رانندگی با هدف ارتقاء بازدارندگی، اصلاح رفتار ترافیکی،  توسعه انضباط ترافیکی در معابر و پیشگیری از بروز سوانح رانندگی، درصورت مشاهده ارتکاب دو تخلف همزمان، نسبت به توقیف وسیله نقلیه در محل به صورت ساعتی نیز اقدام می‌نمایند.

آشنایی با تخلفات حادثه‌ساز

سرهنگ فیروز کشیر، معاون آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران، هر نوع تخلفی که پذیرش و ریسک خطر را بیشتر داشته باشند تخلفات حادثه ساز است. 20 تخلف حادثه ساز وجود دارد که نمره منفی دارند. این تخلفات باعث می‌شود در برخی مواقع هم برای راننده وسیله نقلیه منع دریافت خدمات نیز ایجاد کند. طبق گفته سرهنگ کشیر، اظهار کرد که بیش‌ترین نرخ جریمه و نمره منفی، مربوط به رانندگی در حالت مستی است. این تخلف 400 هزار تومان جریمه دارد. همچنین برای این نوع از تخلف ۱۰ نمره منفی برای وسیله نقلیه شخصی و ۲۰ نمره هم برای وسایل نقلیه عمومی در نظر گرفته شده است.

سرهنگ کشیر همچنین درباره نمرات منفی توضیح داد: اگر راننده‌ای ۳۰ نمره منفی دریافت کند، سه ماه از رانندگی محروم می‌شود. همچنین او  به میزان ۶۰ هزار تومان نیز باید به حساب خزانه داری واریز کند. اگر راننده‌ای در مرحله دوم ۲۵ نمره منفی دریافت کند، ۹۰ هزار تومان جریمه و ۶ ماه از رانندگی محروم خواهد شد. در مرحله سوم اگر راننده‌ای ۲۰ نمره منفی بگیرد یکسال از رانندگی محروم و گواهینامه وی نیز باطل می‌شود.

وی افزود بعد از طی یک سال از گذشت این تاریخ، شخص می‌تواند طبق روال قانونی، مجدد برای دریافت گواهینامه اقدام کند. اگر راننده‌ای به مدت ۶ ماه در مرحله اول و دوم هیچ تخلفی انجام ندهد، نمرات منفی او به صورت سیستمی  و خودکار پاک می‌شوند. این زمان در مرحله سوم یکسال عنوان شده است. این گفته به استناد ماده پنج آیین نامه اجرایی ماده هفت قانون رسیدگی به تخلفات اعلام شده است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا