تورم اقتصادی قابل توجه، بر تولید خودرو در کشور نیز تاثیر منفی گذاشته است. افزایش هزینههای تولید باعث شده است تا خودروسازان تعداد کمتری خودرو تولید کنند و همین خودروها را با قیمت بالاتری به فروش برسانند. در مطلب امروز از دیجی ماشین، نگاهی به تاثیر تورم اقتصادی بر صنایع خودروسازی کشور خواهیم داشت. با ما در ادامه همراه شوید.
در فروردین ماه سال جاری، تولید خودرو با چالشهای تورمی قابل توجهی روبرو بوده است. شاخص تورم نقطهبهنقطه در بخش تولید وسایل نقلیه موتوری به ۳۶.۲ درصد رسید. همچنین، تورم سالانه ۲۹.۵ درصد و تورم ماهانه ۰.۹ درصد برای این بخش به ثبت رسیده است.
بررسی شاخصهای تورم تولیدکننده
تورم تولیدکننده، میزان افزایش قیمت کالاها و خدماتی را نشان میدهد که در داخل کشور تولید شده و پیش از رسیدن به دست مصرفکننده نهایی، در اختیار سایر بنگاهها یا دولت قرار میگیرند. این شاخص، تغییرات قیمتی را از دید تولیدکنندگان اندازهگیری میکند.
در همین راستا، در فروردین ۱۴۰۴، شاخص قیمت تولیدکننده در بخش صنعت به ۱۶۸۴.۷ واحد رسید. این رقم نشاندهنده افزایش ۳.۳ درصدی نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه)، افزایش ۴۶.۷ درصدی نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطهبهنقطه) و افزایش ۳۱.۰ درصدی در دوازده ماه منتهی به فروردین نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) است. این ارقام حاکی از شتاب گرفتن روند رشد قیمتها در بخش تولید است.
تورم در صنعت خودروسازی و تولید خودرو
گزارشها نشان میدهد که تورم نقطهبهنقطه شاخص «ساخت وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیمه تریلر» در فروردین ۱۴۰۴ نسبت به اسفند ۱۴۰۳، به میزان ۰.۹ درصد افزایش یافته است.
علاوه بر این، تورم ساخت وسایل نقلیه در فروردین ماه امسال نسبت به فروردین سال گذشته (تورم نقطهبهنقطه) بالغ بر ۳۶.۲ درصد رشد داشته است. این به معنای افزایش ۳۶.۲ درصدی هزینههای تولید برای خودروسازان است. تورم دوازده ماه منتهی به فروردین ماه (تورم سالانه) نیز ۲۹.۵ درصد افزایش را نشان میدهد.
به طور خلاصه، در فروردین ماه امسال، تورم در بخش تولید وسایل نقلیه موتوری شامل افزایش ۰.۹ درصدی ماهانه، ۳۶.۲ درصدی نقطهبهنقطه و ۲۹.۵ درصدی سالانه بوده است.