در مقاله امروز از دیجی ماشین، مقایسه میتسوبیشی اوتلندر و اکستریم VX را خواهید خواند. این دو خودرو، جدیدترین شاسیبلندهای اندازه متوسط بازار ایران هستند که جدیدترین فناوریها را در اختیار مالکان خود قرار میدهند. البته قیمت این دو خودرو نیز قابل توجه است و برای خرید آنها باید هزینه قابل توجهی را کنار بگذارید.
نگاه اولیه پیش از مقایسه میتسوبیشی اوتلندر و اکستریم VX
خودروسازان چینی با همکاری شرکای ایرانی خود طی سالیان اخیر به حاکمان بی چون و چرای بخش لوکس بازار خودرو ایران تبدیل شدهاند. ممنوعیت واردات خودرو از سال 1398 تا 1401، به خودروسازان خصوصی و شرکای چینی آنها کمک کرد تا تقاضای بازار را به سمت خود جذب کنند. فعالیت خودروسازان چینی در بازار ایران طی دهه اخیر به شدت گسترش یافته است و حتی این شرکتها تصمیم گرفتهاند تا خریدارانی از قشر مرفه را نیز به سمت خود بکشانند.
با این حال شرایط از سال گذشته به مرور تغییر کرد. ورود انبوه خودروهای وارداتی از برندهای معتبری همچون میتسوبیشی، نیسان، تویوتا و مزدا باعث شده است تا جایگاه چینیها به خطر افتد. همانگونه که در مطلب امروز یعنی مقایسه میتسوبیشی اوتلندر و اکستریم VX خواهیم خواند، ورود خودروهای وارداتی جدید باعث به دردسر افتادن چینیهای لوکس شده است.
مقایسه طراحی خارجی
نسل پیشین میتسوبیشی اوتلندر که حضور گستردهای در ایران داشت، از ظاهری مقتدر و منظم بهره میبرد. با این حال در نسل جدید، ظاهر این خودرو تحت تاثیر زبان طراحی شرکای چینی میتسوبیشی قرار گرفته است. در واقع اگر برند میتسوبیشی را از جلوپنجره این خودرو حذف کنیم، ممکن است آن را با یکی از خودروهای دانگفنگ اشتباه بگیرید!
فرم بدنه نسل جدید میتسوبیشی اوتلندر از حالت منتظم قبلی خارج شده است. در نمای جلو و عقب این خودرو، حالت شیبدار را میبینیم که حالتی اسپرت را برای خودرو ایجاد کردهاند. اگر نسل قبلی میتسوبیشی ASX را به یاد داشته باشید، اکنون میتوان گفت نسل جدید اوتلندر در واقع یک ASX با ابعادی بزرگتر است. البته به نظر میرسد این مدل از طراحی به دلیل تغییر در سبد محصولات میتسوبیشی صورت گرفته باشد. خبرهایی از احیای میتسوبیشی پاجرو به گوش میرسد، بنابراین اوتلندر باید به جایگاه پیشین خود بازگردد و صرفا به عنوان یک کراساوور با شاسی یکپارچه ایفای نقش کند.
در سوی مقابل، طراحان اکستریم VX نیم نگاهی به خودروهای مطرح همرده همچون تویوتا لندکروزر و نیسان پاترول داشتهاند. جلوپنجره این خودرو بزرگ، صاف و عمودی طراحی شده است تا حس قدرت را به بیننده منتقل کند. در بخش عقب این خودرو نیز طراحی مشابهی را میبینیم که تکمیل کننده نمای جلو است. برخلاف اوتلندر، اکستریم VX ظاهری مردانه و مقتدر دارد. طراحان چینی هنگام خلق اکستریم VX سعی کردهاند تا این خودرو را به آفرودرهای مطرح نزدیک کنند. میتوان گفت که در صورت اصلاح جلوپنجره بیش از حد بزرگ و ادغام آن با سپر به سبک تویوتا لندکروزر سری 300، اکستریم VX به راحتی از اکثر رقبای ارزانتر، گرانتر و همرده خود ظاهر بهتری را به نمایش میگذارد.
مقایسه طراحی داخلی
خودروسازان چینی طی سالیان اخیر سعی کردهاند با دیجیتالسازی کابین خودروها، محصولات خود را لوکستر از حالت عادی نشان دهند. این مساله در مورد اکستریم VX صادق است، چرا که این خودرو به وجود چهار نمایشگر در کابین خود میبالد. تمامی داشبورد اکستریم VX از نمایشگرها و کلیدهای لمسی تشکیل شده است. اگر این تعداد نمایشگر برای شما کافی نیست، میتوانید از هدآپ دیسپلی خودرو نیز استفاده کنید!
مدیرانخودرو تاکید دارد که اکستریم VX یک خودرو لوکس است، بنابراین بخش قابل توجهی از تجهیزات کابین با استفاده از چرم مصنوعی و پلاستیک نرم شکل گرفتهاند. با این حال قطعاتی که از دید کاربر دور است همانند زیربندی صندلیها، از جنس پلاستیک خشک ساخته شدهاند.
در سوی مقابل میتسوبیشی اوتلندر کابین سادهتری را به نمایش میگذارد. طراحی داخلی این خودرو در مقایسه با نسخههای قبلی و محصولات پیشین میتسوبیشی، تغییرات چندانی را تجربه نکرده است. البته کلاستر خودرو مطابق مد روز دیجیتال طراحی شده است اما در مقایسه با اکستریم VX، تجمل کمتری را در کابین اوتلندر خواهیم دید. همچنین مواد استفاده شده در ساخت کابین نیز در رده متوسط قرار میگیرند. البته این موضوع در مورد اوتلندر قابل قبول تلقی میشود. اوتلندر یک خودرو لوکس نیست و حتی قیمت آن از اکستریم VX کمتر است، بنابراین طبیعی است که کابین این خودرو نسبت به اکستریم VX سادهتر باشد.
مقایسه مشخصات فنی
بیشترین تفاوتها در مقایسه میتسوبیشی اوتلندر و اکستریم VX را در بخش فنی شاهد هستیم. اوتلندر برخلاف نسل گذشته خود، دیگر پیشرانه حجیم ندارد و به جای آن از یک موتور چهارسیلندر کوچک توربوشارژر با سیستم هیبریدی خفیف بهره میبرد. در سوی مقابل، اکستریم VX موتور حجیمتری دارد و البته این پیشرانه نیز به توربوشارژر مجهز است. بنابراین حداقل روی کاغذ و در بازخورد اولیه، اکستریم VX دست بالا را در اختیار دارد.
در بخش گیربکس اما میتوان برتری کامل را به اکستریم VX اعطا کرد، بدون آنکه وارد جزئیات مربوط به شتاب و کشش شویم. میتسوبیشی اوتلندر به گیربکس CVT مجهز است. هدف از نصب گیربکس CVT روی یک خودرو، کاهش مصرف سوخت آن در بلندمدت است. در ازای این مزیت، لذت رانندگی خودرو به طرز چشمگیری کاهش مییابد.
در سوی دیگر اما اکستریم VX از گیربکس هشت سرعته اتوماتیک ساخت آیسین استفاده میکند. ترکیب این جعبه دنده در کنار یک موتور حجیمتر و قویتر، باعث میشود تا تجربه رانندگی بهتری را در اکستریم VX تجربه کنید. البته هر دو خودرو مورد بررسی به سیستم تمام چرخ محرک یا AWD مجهز بودند اما برخی نسخههای اوتلندر با سیستم انتقال قدرت تکدیفرانسیل به بازار عرضه میشوند که در زمینه مشخصات فنی نسبت به اکستریم VX و حتی اکستریم TXL، ضعیفتر ظاهر میشوند.
جدول مقایسه مشخصات فنی:
خودرو | میتسوبیشی اوتلندر | اکستریم VX |
نوع پیشرانه | چهارسیلندر توربوشارژر هیبریدی خفیف | چهار سیلندر توربوشارژر |
حجم پیشرانه | 1.5 لیتر | 2 لیتر |
حداکثر توان | 160 اسب بخار | 261 اسببخار |
حداکثر گشتاور | 280 نیوتن متر | 400 نیوتن متر |
جعبه دنده | اتوماتیک CVT | 8 سرعته اتوماتیک |
حجم باک | 55 لیتر | 65 لیتر |
رینگ | 20 اینچی آلیاژی | 20 اینچی آلیاژی |
شتاب صفر تا صد | 10 ثانیه | 9 ثانیه |
مقایسه میتسوبیشی اوتلندر و اکستریم VX در بخش امکانات و آپشنها
در بخش تجهیزات و امکانات، صحبتی وجود ندارد و باید عنوان برتر را به اکستریم VX اعطا کردیم. این خودرو گرانتر است و در ازای وجه بیشتری که برای خرید آن میپردازید، امکانات بیشتری را در اختیار شما قرار میدهد. در جدول زیر، میتوانید برخی از امکانات هر دو خودرو را مشاهده کنید:
خودرو | اکستریم VX | میتسوبیشی اوتلندر |
امکانات ایمنی | شش کیسه هوای ۱۰ نقطه ای – سامانه کنترل پایداری الکتریکی – سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی – رادار نقطه کور – رادار خط خوان – ترمز اضطراری اتوماتیک – اخطار برخورد و تصادف | شش کیسه هوا – سامانه کنترل پایداری الکتریکی – سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی – رادار خط خوان (سفارشی) – رادار نقطه کور (سفارشی) – ترمز اضطراری اتوماتیک (سفارشی) – اخطار برخورد از جلو (سفارشی) |
امکانات رفاهی | سقف پانورامای برقی – نور پردازی کابین – نمایشگر مستقل شاگرد – رینگ آلومینیومی – درِ صندوق عقب برقی – دنده پشت فرمان – فرمان کمکی برقی – تنظیم حالت رانندگی – دسته دنده الکتریکی – صندلی های ردیف اول و دوم برقی – سردکن و گرمکن صندلی های ردیف اول – حافظه صندلی راننده – تنظیم صندلی شاگرد از ردیف دوم – ۷ صندلی – رانندگی خودکار بین خطوط – کروز کنترل تطبیقی – جلو آمپر دیجیتال – تهویه اتوماتیک دوکاناله – پاکسازی هوای کابین – سنسور پایش باد تایرها – فناوری LED چراغ ها – سنسور نور – سنسور باران – نور بالای اتوماتیک – تابلوخوان – دوربین ثبت وقایع – دوربین ۳۶۰ درجه | استارت دکمه ای – دنده پشت فرمان – نمایشگر لمسی – دوربین و سنسور پارک عقب – سنسور پارک جلو (سفارشی) – دوربین ۳۶۰ درجه (سفارشی) – تهویه اتوماتیک دو کاناله – گرمکن صندلی های جلو – تریم داخلی پارچه ای – تریم داخلی چرم (سفارشی) – صندلی برقی راننده – درِ صندوق عقب برقی – هفت صندلی (سفارشی) – جلو آمپر دیجیتال – تنظیم حالت رانندگی – ترمز پارک برقی – اتوهلد – شارژر بیسیم تلفن همراه (سفارشی) – سقف پانورامای برقی – رینگ آلومینیومی – کروز کنترل |
راند نهایی مقایسه میتسوبیشی اوتلندر و اکستریم VX، واردات خودرو چقدر خوب است!
تمامی کارشناسان و مصرفکنندگان بازار خودرو یک عقیده مشترک دارند؛ آزادسازی بازار خودرو به نفع مشتریان خواهد بود. این کار باعث میشود تا قیمت خودروها تعدیل شود و مشتریان بتوانند با برنامهریزی، نسبت به خرید محصول مدنظر خود اقدام کنند.
همانگونه که در مقایسه میتسوبیشی اوتلندر و اکستریم VX دیدیم، ورود خودروهای خارجی حتی در تعداد محدود میتواند مانع انحصارطلبی برندهای چینی شود. اگر اکستریم VX و میتسوبیشی اوتلندر در یک رده قیمتی به بازار عرضه میشدند، بیشک اکستریم VX دست بالا را در این مقایسه داشت. با این حال اختلاف قیمت یک میلیارد تومانی این دو خودرو، باعث میشود تا مشتریان خرید میتسوبیشی اوتلندر را گزینهای بهتر تلقی کنند.
البته برتری میتسوبیشی اوتلندر حتی در این مقایسه موقتی نیست. با ورود برادر کوچکتر اکستریم VX یعنی اکستریم TXL، شرایط تغییر نخواهد کرد. اکستریم TXL حدود 90% آنچه در اکستریم VX به شما ارائه میشود را در ازای قیمت 3.1 میلیارد تومان در اختیار شما قرار میدهد. از سوی دیگر اکستریم TXL یک خودرو مونتاژی است و در تیراژ بالاتری عرضه میشود. در سوی مقابل، آرین موتور تیپهای دیگری از میتسوبیشی اوتلندر را با امکانات کمتر، سیستم انتقال قدرت دیفرانسیل جلو و البته قیمت پایینتر روانه بازار خواهد کرد. از آنجایی که شاسیبلندهای متوسط در واقع کراساوورهای شهری قلمداد میشوند، وجود یا عدم وجود سیستم انتقال قدرت تمام چرخ محرک تاثیر چندانی بر تجربه رانندگی شما در خیابانهای شهر نخواهد داشت. بنابراین در آینده همچنان میتسوبیشی اوتلندر رقیب کراساوورهای رنگارنگ چینی باقی خواهد ماند.
پانویس
بدیهی است در صورت ادامهدار بودن واردات خودرو، خودروسازان خصوصی ناچار خواهند بود تا قیمت خودروهای مونتاژی را کاهش دهند یا آنکه این خودروها را با شرایط بهتری به مشتریان عرضه کنند. این موضوع باعث خواهد شد تا مشتریان برای خرید خودرو با دردسرهای کمتری مواجه شوند.
علاوه برآن، تعادل بازار خودرو در بخش خودروهای لوکس و نیمهلوکس، بر وضعیت بازار در بخشهای پایین نیز تاثیر میگذارد و ثبات را به بخشهای پایین گسترش میدهد. بنابراین واردات خودرو حتی در محدودترین حالت ممکن، به نفع خریداران و بازار خواهد بود.